tisdag 30 juni 2009

Dagens Dödssynd I: Likgiltighet

Det är "inne" med dödssynder sen några år. Filmer, TV-serier och glassar döps efter den kristna kyrkans värsta doningar. Dessa utgör de svåraste brott en människa kan förfalla till. Personligen älskar jag dödssynderna och försöker leva upp till dem varje dag!

Jag börjar med dödssynden "Likgiltighet". Detta eftersom det är den svåraste och den jag inte kan spontanropa "Yes!" inför. Visst är det punk med "so what you boring little cunt - I don´t care"-mentalitet. Men det är minst sagt omoget att inte bry sig. Jag är etnisk svensk, man och heterosexuell. Jag blir ändå förbannad på rasism, sexism och homofobi.

Men ändå. Jag satt på en uteservering igår och tog ett par 60-centiliters Heineken. Utanför gick en kille från Greenpeace. "Vad tycker du om oss?" frågade han sina offer. Vad skulle jag själv svara? "Ni gör mycket bra, det tycker jag verkligen! Men jag är dubbelmoralist och älskar grillat valkött! Och skulle verkligen inte banga för några svarta kotletter om jag fått chansen! Fuck the whales!" Den värsta plågan som finns är alla bettlare som vill snyta en på slantar till sin ideella verksamhet. Handikapprörelser, Barncancerfonden, Rädda Barnen, Radiohjälpen, Agfanistanochhansmoster-grupperna... De får aldrig ett öre av mig! Men det beror på att jag är extrem kollektivist i ohelig allians med extrem individualism. Den alliansen är mitt fundament. Jag avskyr "valfriheten" och "fondtänkandet". Jag vill fan inte teckna en massa försäkringar och avtal. Palla! Det är väl det man ska ha Pappa Staten till? Och facket? Överlåter jag sånt till "överheten" är det ett övertänkt personligt val!

Utilitarismen är en etisk-filosofisk inriktning som handlar om "nyttomaximering". Man ska beräkna allt man gör krasst för att så många som möjligt ska bli lyckliga. Ändamålen helgar medlen, baktanken kan man lycksaligen fnissa åt: Jag smyger in till min granne för att göra inbrott och stjäla lite silver och porslin. Då får jag se en mördare som smyger till min grannes säng för att mörda henne. Jag tar en kandelaber och slår ihjäl mördaren. Sen dumpar jag honom i kanalen utan att min granne får veta nåt. Fram med miniräknarna: vilka blev lyckliga? Grannen, grannens släktingar och anhöriga... skit i principer och värderingar; det är resultatet som räknas i sann kapitalistisk anda! Utilitarism och konsekvensetik förespråkas i Sverige av Stefan Einhorn, Torbjörn Tännsjö och andra som jag gillar som fan. Men där jag saknar något. Nämligen: likgiltigheten!

Den antagligen kändaste utilitaristen är australienaren Peter Singer. En otroligt missuppfattad filosof som tyvärr har låtit sig utnyttjas av politiska sekter som EAP (när han höll ett föredrag i Lund för några år sen t.ex.). Singer, som är djurrättsrörelsens apostel, räknar krasst nyttomaximalt: ger man sju kronor och trettiosex öre kan man rädda livet på ett barn i Tredje världen. Han jämför det med att se ett barn på en järnvägsräls som ett tåg rusar emot. Man KAN rädda barnet! Jag tänker: vilken jävla fitta den där Singer! Emotionell utpressning är fan det värsta jag vet! Jag vill betala skatt och låta de som bryr sig finansiera nödtagarna. Palla hålla koll. Dessutom menar jag att jag befinner mig i ett moraliskt överläge: jag vill ha ett samhälle som BYGGER på att orättvisor stoppas och att alla människor ges likvärdiga möjligheter. Var i världen de än befinner sig.

En gång för alla: "välgörenhet" är den direkta och praktiska motsatsen till solidaritet! Det är den yttersta förnedringen av de som behöver allt annat än förnedring! Medelklasspack från väst ska fan inte försöka "rädda världen" när det är de själva som ligger bakom missförhållandena. Tommy & Annika-folkpartisterna skadar mer än de hjälper. De upprätthåller enbart en kolonial-kapitalistisk hegemoni som är roten till det mesta av det onda.

Så Du som inte orkar bry dig om fadderbarn, tsunamioffer o.s.v.: Njuuuuuuuut! Du lever här och nu! Och staten och FN SKA fan fixa med det praktiska för rättvisan och nyttomaximeringen! Snart ska jag slänga en banan i min mixer, och jag skiter i vilket land den kommer ifrån eller om den är "Rättvisemärkt" (ett märke som självfallet är lukrativt och därmed utnyttjat; köper Du "rättvisemärkt" gynnar du kapitalister som exploaterar de kolonialvaror som inkluderar inhemsk arbetskraft)!

Den visaste av alla dårar, Friedrich Nietzsche, skrev boken "Also spracht Zarathustra". Det var där han lanserade idén om "Övermänniskan". Kanske världens mest missförstådda idé (eftersom folk, i synnerhet "bildade" kulturskribenter, är obildat patrask som aldrig läser vad de skriver om). "Das Übermensch" handlar inte om ett socialdarwinistiskt cyniskt as som slår sig till överhöghet medelst nävrätten. I boken är slutsatsen att Människan blir större än sig själv om hon kan göra sig fri från "medlidandet". Och varför inte frigöra sig från en skuldbörda om man kan?

Länge leve likgiltigheten!

Jag är älskad!

Japp! Jag är älskad! Kanske inte av människorna, de tycker nog att jag är ganska dum i huvudet! Inte heller av djuren! Eller av växterna! Eller av mineralerna! Men av GUDARNA!

Träffade en kompis på Neurosis igår som undrade varför jag hade kryckor. Jag berättade och han sa att jag ju kunde ha dött. Det har jag inte ens tänkt på! Självfallet skulle en normal människa brutit ryggen! Men nu är jag lyckligtvis inte normal! Jag skulle aldrig frivilligt utsätta mig för normala människor! Normala människor är tråkiga, påfrestande och mesiga!

Jag har varit med om en jävla massa trafikolyckor men klarat mig. När jag var elva skulle jag, som den förlästa serie- och boknörd jag var/är, cykla till biblan. Över stora vägen (90 tror jag) krockade jag med en bil. Jag flög upp och spräckte vindrutan med skallen. Men själv fick jag inga yttre skador alls. En hjärnskakning, men det gjorde ju varken till eller från, hehe!

Jag åker aldrig på spö! Även om jag ofta hamnar i lägen där jag skulle förtjäna det! Men man spöar inte en liten knatte som kan snacka sig ur situationer! Har märkt att jag blitt kaxig som fan med mina kryckor! Bortskämd med att folk rullar ut röda mattan för ens majestät! När jag gick till öltältet på Metaltown var det en kille framför mig som inte släppte förbi mig. Han stod och smörade för en jävla brud istället. Men jag tryckte upp honom mot ett bord, lagom brutalt! Nån meter framför mötte jag en kille som ställde sig åt sidan och visade fri väg åt mig med armarna. Jag tackade jätteartigt med ett leende!

Jag är både snäll och stygg. God och ond. Jag önskar att alla människor var likadana. I vår post-kristna sjuka måste vi pläga och plåga oss själva och försätta oss med törnekrona. Rubbat, äckligt och omoraliskt! På lärarutbildningen hade jag en lärare som antagligen sa det bästa jag hörde på det meningslösa stället. Hon sa: "Jag har eldat upp jantelagen! Efteråt firade jag med champagne!" Jag ville bara bjuda henne på ytterligare en magnumbutelj! Träffar jag en flicka som med rosiga kinder skämmer bort sig själv så kommer jag att skämma bort henne över hennes gränser! Ödmjukhet är ömkligt! Ödmjukhet är falskt, självförnedrande och den värsta formen av hyckleri! En dödsdygd av sju...

Naaaaaaw.....!!!!!!

Naaaaaw...... Inuiter! Jag hatar verkligen ordet "eskimåer", det är så nervärderande... rent av kränkande! Visste ni att eski... inuiter har 80 (!) ord för snö, men inget alls för krig? Skulle kanske vara snöbollskrig då, hihi!

Öööööhöhö... Eskimåer är grymma! De äter bara kött, inget jävla kaninfo´r! Och hälsar man på i igloon så det första man får göra är att knulla deras käring! Annars är man oartig! Och kunna jumpa på isflak till USA! Höhöhö!

Naaaaaw...... Romer! Jag hatar verkligen ordet "zigenare", det är så nervärderande... rent av kränkande! Visste ni att de egentligen kommer från Indien? Men ändå har behållit sin kultur och sitt språk! De har blivit förföljda var de än har rest, men ändå finns de kvar! Man kan bara beundra dem!

Öööööhöhö... Ziggisar är grymma! Schyssta ringar i örat! Tro fan att man hellre åker omkring med husvagn och snor än jobbar och slavar som en jävla svensson! Önskar nästan att man själv kunde! Höhöhö!

Naaaaaw...... Native Americans! Jag hatar verkligen ordet "indianer", det är så nervärderande... rent av kränkande! De lever så nära naturen och är lika fria som grizzlybjörnen, puman och murmeldjuret!

Naaaaaw...... Afro-amerikaner! Jag hatar verkligen ordet "neger"! Ja, även ordet "svart"! Det är så nervärderande... rent av kränkande! Jag känner en afro-amerikan i Säffle, och han är så HÄRLIG! Och när jag såg den afro-amerikanska ursprungsbefolkningen i Sydafrika i fotbollsgrejen i TV och de blåste i sina pipor... HÄRLIGT!

Naaaaaw.... Samer! I Sappmi! Våra egna urinvånare! Jag hatar verkligen ordet "lappar"! Det är så nervärderande... rent av kränkande! De har vallat sina renar däruppe ända sedan istiden! Och deras "trolltrummor", jag hatar verkligen det ordet, har gjort att nåjderna har kunnat nå andra världar! Det är en visdom vi kanske borde lära oss!

Naaaaaw... Tibetanska buddhister! De lever på Världens Tak sedan många tusen år! De har sådan visdom som vi bara kan drömma om! De har bara sina saffransgula lakan på sig och rakade skallar! Så kom de jävla kinesiska kommunisterna och förtryckte och förstörde världens äldsta högkultur!

Naaaaaw... Invandrare! Jag hatar verkligen ordet "svartskallar"! Det är så nervärderande... rent av kränkande! De för med sig så mycket bra till oss! Berikar vår kultur! Tänk om vi inte fått all deras mat, musik och annat de för med sig! Och hur tråkiga och stela vi vanliga svenskar är... blääää!

Naaaaaw... Homosexuella! Queer! Jag hatar verkligen orden "bög" och "flata"! Det är så nervärderande... rent av kränkande! De vågar verkligen ifrågasätta mönstren! Och ha kul! Kan man ha mer kul än på Pride-festivalen? Tror inte det, va?!

Naaaaaw... Judar! Det finns ingen jude idag som inte har en släkting som dog under Förintelsen! Och de har blitt förtryckta i alla tider, men ändå lyckats behålla sina seder även om de inte haft ett eget land!


Skulle kunna fortsätta, men pallar inte... Ska jag rikta mina gamla Doc Martens med stålhätta mot fördomar är det fan mot positiva såna! Och krossa skallar! Är det bättre att bunta ihop folk och krama ihjäl dem än att bunta ihop dem och slå ihjäl dem? Det handlar ju om exakt samma sak: att beröva dem deras rätt till att vara och bli betraktade och bedömda som privatpersoner! Alla är vi små kräk, oavsett kultur och hudfärg! Det är så nervärderande.... rent av kränkande!

Om högern och språkfrågan

Yes box, med en sån titel på bloggen låter jag som typ Marx! Jag ogillar högern rent politiskt, men även etiskt och moraliskt. De står för det lägsta i människans reptilhjärna. Men jag undrar om jag inte ändå stör mig mest på deras språk...

* Enligt Björklunds Skollag skola eleverna "utvecka ett entreprenöriellt förhållningssätt". För helvete! "Entreprenöriellt".... Nu finnes det tydligen de facto ett slikt ord, men det låter förjävligt. Det normala när man gör adjektiv av substantiv är att inte ha med hela originalordet om det bygger på en titel. Och vaffö dådå? Därför att substantiven i dessa fall bygger på verb. I detta fallet bygger det på substantivet "entreprenör". Svenska substantiv/titlar som slutar på "-ör" är riktigt klökframkallande försvenskningar av franska låneords "-eur". Franskans "entrepreneur" betyder "byggmästare". Det är härlett av verbet "entreprende" som betyder "företa, ta itu med, åtaga sig". Har jag missat andra motsvarande ord till "entreprenöriell" så säg gärna till. Finns det något som heter "ingenjöriell"? Duktige eleven kanske vill bli hallick när han blir stor? Skänka arbete åt unga papperslösa dagdriverskor? "Jaaa", säger Jan, "utmärkt sutenöriellt förhållningssätt!" Kalla det "entreprenellt" eller va fan som helst, och håll "satsa på dig själv och ta satsen i vacker mun"-mentaliteten utanför skolan om det inte handlar implicit om olika alternativ inom samhällskunskapen!

* Jag läste en insändare från en moderat i en gratistidning på tåget idag. Han skrev att "vänsterkartellen" ville höja skatterna för att staten skulle kunna skjuta pengar till kommuner och landsting så att de skulle kunna förhindra uppsägningar av lärare, vårdpersonal och annat patrask. Va fan menas med "vänsterkartellen"? På Wikipedia står det: "En kartell är en formell överenskommelse mellan företag med avsikt att sätta den marknadsmässiga konkurrensen ur spel." Det förvånar väl inte att just högern använder uttrycket; "på sig själv känner man andra" heter det ju. Samma moderat kallade den sittande regeringen för "alliansregeringen". En "allians" är onekligen något finare än en "kartell". Typ ett bröllop. Eller länderna som stridde mot Adolf. Fast med tanke på "Expedition Robinson" med alla dess tasktricks är det kanske inget dumt ordval ändå.

Und mit tanke på kronvrak till skolministrar och vuxna människor som skickar insändare till gratisblaskor ska man kanske enbart gilla lägenheten....

fredag 26 juni 2009

666




Detta är blogg nummer 666! For it is a human blogg! Muahahahaha!




Snart dax att åka till Göteborg! Metal och alkohol! Och rejält med sol! Läste på s/mHI:s prognos att det ska bli 28 grader i Göteborg på lördag! Snacka om att Metaltown spöar Sweden Rock i år! Åtminstone vädermässigt! Blir en underbar långhelg i Göteborg och Malmö! Snart bär det av!


Michael Jackson är inte död! Han bor med sin apa i en rymdkapsel i en hemlig öken! Där kommer han att leva för evigt! Han kommer från rymden om ni inte redan visste det! Varför tror ni att han håller på med moonwalk och kan skifta färg? (Ska starta den första MJ-sekten!)

torsdag 25 juni 2009

Torsdagsblogg

Dagen började med att jag stack till Skånetrafiken här i Kristianstad och gjorde upp. När jag åkte hem från Malmö i måndags använde jag farsans sommarkort för att slippa betala (man har 25 fria dagar på det). Men på tåg måste man visa upp en biljett man fått från en automat. Saken var dock den att manicken inte funkade, istället var där en lapp där det stod att man skulle prata med en konduktör. Jag högg en konduktör på vägen till tåget, han sa att jag skulle ta det med en av konduktörerna på tåget jag skulle med. Kunde de inte fixa en biljett till mig skulle jag få en gratis resa. Men jag hittade ingen konduktör vid mitt tåg utan började prata med han som kontrollerade våra biljetter. Den jäveln sa att det inte alls var fel på biljettautomaten och att "det inte finns nåt som heter gratis resa". Han skrev en faktura åt mig med de 96 kronor som resan skulle kosta utan sommarkort. Plus hundra kronor för att jag löste på tåget. Och då var han ändå "schysst" (enligt sig själv) eftersom han egentligen skulle ge mig böter på 800 spänn... Jag blev skitsur. Men nu gav Skånetrafiken mig rätt och makulerade räkningen. Victoria!

Sen var jag på vårdvcentralen och lämnade prover. Börjar vänja mig så pass att jag inte ens blir yr när jag ser provrören fyllas med blod. Är jag förråad eller bara mindre kärringaktig, haha?

Jag har suttit ute på balkongen och läst undan gamla Ordfront även idag. Medan jag lyssnat igenom Cult of Lunas fem skivor på Spotify. Fan vad jag älskar det programmet! Hittade en The Pogues-box med en massa udda inspelningar. Covers på låtar som "Maggie May" och "Eve of destruction" t.ex. Så jävla häftigt att höra Shane MacGowan sjunga sånt! Den sistnämnda har dock Lemmy gjort den bästa covern på!

Kollade nyss på filmen "Crossing the line" på TV. En underbar dokumentär om en amerikansk soldat som hoppade av till Nordkorea under Koreakriget och lärde sig att älska landet. Och gör det ännu idag. Nu är jag knappast den som ser Nordkorea som ett "paradis", men den var ändå varm och skönt nyanserad. Vilket behövs idagens kärnvapenhot och demonisering.

Imorgon bär det av till Göteborg! Allt är fixat: jag fick syrrans nyckel idag och lönen kommer imorgon! Jag åker 12.23 från Kristianstad så det är ju inte så blodigt tidigt. Jag hinner besöka bolaget och trycka i mig en hamburgare innan det bär iväg. Sen är vi ändå framme i hyfsat tid och kan ta ett par bärs på centralen innan vi hoppar på en spårvagn och letar efter syrrans lägenhet. Fast jag fick en så söt karta och vägbeskrivning tillsammans med nyckeln så det ska nog gå bra!

NP: The Pogues - Eve of destruction

Michael Jackson är död läste jag precis! Tragiskt!

Onsdagsblogg

Idag måste det fan ha varit årets varmaste dag! Och inte mig emot! Jag satt på balkongen i enbart kalsonger och avklippta jeans och läste. Svetten bokstavligen rann. En kompis hängde med och pantade burkar, sån hjälp är alltid tacksam. Jag köpte korv som jag grillade och en limpa formfranska. Det räcker till ett par grillade körrvar imorgon också. Jag märkte att infragrillen var helt perfekt att rosta bröd i. Jag behöver alltså inte skaffa en brödrost utan kan rosta lika snabbt och bra där. Rostade lite bröd, drack té och åt lite inlagd sill ikväll. Mysig kvällsmat som börjar bli en trevlig vana! Skaffade Spotify (tack Magne!) som jag skrivit i en annan blogg. Började lyssna på Noam Chomskys intervjubok "Propagandans makt" ikväll. Han är lika fantastisk som vanligt. Även om det inte handlar om fantasier (typ sagan jag skrev innan) utan om USA:s världshegemoni. Jag är lite smånervös inför imorgon torsdag: kommer lillasyrrans lägenhetsnyckel med posten imorgon (ska ju bo hos henne i Götet i helgen och hon har skickat nyckeln) och får jag lön och/eller försäkringskassepengar på fredag? Lönedag är 27:e, det det är en lördag denna månaden. Försäkringskassepengarna kommer 14 dar efter att jag skickat in lappen, men nu har det ju kommit en jävla midsommarafton i vägen... Vill knappast vara totalpank i Götet i helgen... Jag får ha is i magen, det får fixa sig...

onsdag 24 juni 2009

Spotify och könsurvalet

Den teknologiska revolutionen rullar på. Ikväll har jag äntligen skaffat Spotify! Det kom ytterst lägligt eftersom mitt Last.fm slutade gälla för ett par dar sen. Alla reklamavbrott med Thomas di Leva o.s.v. är störande, annars är det kul. Här ska upptäckas ny musik!

Huruvida den mänskliga evolutionen rullar på vette gudarna (hoho), men att människan är en homo musicus råder det ingen tvekan om. Det är "biljettpanik i hela landet" skriver Aftonbladet. De skriver också att man hittat 35.000 år gamla flöjter i Jurabergen i Tyskland. De skriver dock:

"Förmodligen spelade varken flöjter eller venusstatyetter någon större roll i den moderna människans evolution, skriver forskarna i Nature. Icke desto mindre tjänade nog både konsten och musiken ändå ett viktigt syfte genom att underlätta socialt samspel och hålla samman grupper."

Vette fåglarna om mäster Darwin hållit med där. Han betonade musiken och sången när han skrev om könsurvalet. Han drog paralleller till fåglarnas sång som fågelhanarnas lockrop för att impa på honorna. Och att sång och musik kan förmedla samma kraft i det mänskliga könsurvalet. Varför all hysteri kring musiken? Varför lever en inte helt ringa del av människorna för musik? Och framförallt: varför är brudjävlar så besatta av musiker och sångare? Varför får det egotrippade feta gamla fyllot Gene Simmons knulla tusentals tjejer och jag inte en enda? Kom inte och påstå att musik och evolution inte har ett samband!

En liten onsdagssaga

Det var en gång en prinsessa som hette Unnigulligunda. Hon bodde i Jasmindalen i Landet bortom floden. Solen sken och som vanligt gick hon omkring med sin glimrande guldkrona på huvudet. På vägen mötte hon en massa vänner: prins Trastvinge, grevinnan Gyllensporre, greve Silverspira och många många andra. Landet bortom floden var annorlunda än andra länder: här var nämligen alla kungar, drottningar, grevar, grevinnor, hertigar, hertiginnor, baroner eller baronessor. Man hade bestämt att det var roligare och mest rättvist då. Därför gick alla omkring med kronor, mantlar, slängkappor, strutar i håret och annat vackert.

Unnigulligunda var dessutom vän med alla djuren i skogen, även de vilda rovdjuren som vargarna och björnarna. Hon var också vän med trollen och skogsråen. Men hennes allra bästa vän var draken Fjällsvans. Han bodde i en grotta i berget och vaktade en stor skatt som tillhörde hela Landet bortom floden. Om det skulle bli nödår skulle denna skatt kunna användas så att folket skulle slippa hungra. Nu kom Unnigulligunda och hälsade på sin vän Fjällsvans.

I Landet bortom bergen bodde en ung ädling som hette riddar Höknäbb. Han var väldigt högmodig och äregirig. Han hade hört talas om den rika skatten i Landet bortom floden och den vackra prinsessan Unnigulligunda. Nu gav han sig av dit för att fria till henne. Han tog på sina sporrbeklädda stövlar, sitt skarpa blanka svärd, sin ringbrynja och red iväg. När han kom fram till Landet bortom floden mötte han prins Trastvinge. Riddar Höknäbb frågade: "Du ser ut att vara en ädel man. Kan du säga mig var jag finner hennes höghet, prinsessan Unnigulligunda?" Prins Trastvinge svarade: "Henne känner jag väl, jag mötte henne för bara en stund sedan. Men kom hem till mig så ska jag bjuda dig på något att äta och dricka efter den långa resan." Detta tackade riddar Höknäbb inte nej till. Han blev hembjuden till prins Trastvinges enkla slott där en rejäl måltid med mat och vin dukades fram. När de låtit sig väl smaka frågade riddar Höknäbb vart prinsessan Unnigulligunda varit på väg när de möttes. "Jag skulle gissa att hon är hos draken Fjällsvans", svarade prins Trastvinge.

Riddar Höknäbb hoppade genast till. "Hos en drake? Jag måste befria henne! Då blir jag dessutom en hjälte och kan vinna både henne, halva kungariket och halva skatten!" Han frågade ivrigt: "Var finner man den gemene draken? Vi har ingen tid att förlora!" Prins Trastvinge log: "Var inte rädd! Draken Fjällsvans är god och vänlig och beskyddar vårt kungarike och vår skatt! Dessutom är han Unnigulligundas bäste vän!" "Bäste vän? En drake?" röt riddar Höknäbb. Han förde svärdet mot prins Trastvinges hals: "Tala genast om för mig var jag finner dem!" Prins Trastvinge berättade var Fjällsvans grotta fanns, men bad riddar Höknäbb att vara varsam.

Riddar Höknäbb red i full gallop. "Detta är ett land av dårar!" tänkte han. "Men jag ska dräpa draken, gifta mig med prinsessan och ställa allt i ordning! Ett land där alla är av ädel börd? Jag har då aldrig hört på maken! När jag är kung ska folket här bli mina trälar och jag själv styra med kraft och vis hand!"

Snart kom han fram till drakens grotta. Där fann han draken Fjällsvans och prinsessan Unnigulligunda glatt pratande och skrattande. Riddar Höknäbb drog sitt svärd och röt: "Släpp prinsessan, din usle best!" Draken Fjällsvans svarade lugnt: "Var hälsad, ädle riddare!" Prins Höknäbb röt: "Vafalls? Tilltalar du mig, ditt vidunder!" och riktade ett svärdshugg mot draken. När han stötte mot drakens hårda fjäll kände han en stor smärta. Draken tittade lugnt tillbaka. Riddar Höknäbb vrålade i vredesmod: "Släpp prinsessan fri! Hon ska bli min drottning! Och din rövade skatt ska du ge mig!" Prinsessan Unnigulligunda svarade: "Din drottning? Men du har ju inte ens frågat om min hand?" "Skulle jag behöva fråga dig?" sade riddar Höknäbb barskt. "Jag räddar ditt skinn från draken, ditt otacksamma stycke! Din fader konungen kommer att bevilja vårt giftermål!" "Min fader skulle aldrig gifta bort mig mot min vilja!" svarade Unnigulligunda. "Då är han en usel konung!" skrek riddar Höknäbb i falsett. "Du ska bli min! Och kungariket! Och skatten!" Därefter högg han åter hårt mot drakens kropp.

Draken låg lugnt kvar men stirrade riddar Höknäbb hårt i ögonen. "Ge dig genast av härifrån!" "Aldrig" vrålade riddar Höknäbb som nu tappat besinningen, slog mot draken med svärdet tills den egna kroppen var helt mörbultad medan tårarna sprutade. Han hade aldrig känt sig så förorättad. Till slut tappade draken Fjällsvans tålamodet, öppnade sitt fruktansvärda gap och visade sina vassa tänder och sin kluvna tunga. Nu förlorade riddar Höknäbb helt sitt mod och rusade därifrån. Hans häst hade redan skenat iväg av fasa. Draken Fjällsvans lät flammor av eld komma ur sina näsborrar och svedde riddar Höknäbbs bak. Riddaren sprang och sprang tills han kom till floden där riket tog slut. Han hoppade i och simmade, och från hans hosor och slängkappa steg en rök. Ringbrynjan tyngde ner honom i vattnet, men han lyckades ta sig över. Han hade förlorat sin häst och sitt svärd. För att inte tala om prinsessan, kungariket och skatten. I djupaste skam kom han till slut hem till Landet bortom berget.

I Landet bortom floden levde prinsessan Unnigulligunda, draken Fjällsvans och alla andra lyckliga i alla sina dagar.

Slut!
Personerna på bilden har ingenting med personerna i sagan att göra. jag bara bildgooglade och tyckte att den passade lite.

Nattamys

Sill + salamimackor + mjölk = mums!
+ Cult of Luna-DVD = mys!

Tröttnar aldrig på den konserten! Gillar verkligen att kolla på konserter på burken! Varför? Antagligen för att det känns "socialt" och att jag "är med" även om jag inte är det! Hur man hade nattamyst om man haft en liten fru vette Gud och hans moster allena! Ska lägga mig med en bok nu istället! Får bli "Kärlek & erotik i antikens Rom" igen! Gillar verkligen rikt illustrerade böcker! Inte bara med antika pornografiska mosaiker i färg! Imorgon får det bli vårdcentralen och lämna prover! Och fråga vad fan jag ska göra med fotjäveln!

tisdag 23 juni 2009

Göteborgsk halvtidsvila

"När ska vi döda serben?" frågade en av Hammarboyz eller vad smågangstazarna hette i "Hammarkullen". Det blev aldrig så i serien. Ikväll skedde det istället! Sverige spöade upp Serbien med 3-1! Serberna hade inte så många målchanser, men åtminstone en riktigt snygg nick mot mål. Annars var de brutala som värsta Cetnic-truppen och trampade svenska målgörare i huvudet. TV och U21-EM är rätt skönt efter en konsert efter en midsommarhelg. Jag kom hem i måndags morse efter att ha varit på resa utan sömn i ungefär ett dygn. Blev till att lägga sig direkt. Nu är det tisdag kväll och jag börjar äntligen bli människa. Krävde ett rejält antal timmar i sängen och ett flertal muggar kaffe. Har slagit ihjäl tiden med att lyssna på Charles Darwins fantastiska (fast mer vetenskap än fantasi) "Människans härkomst och könsurvalet" (jag kommenterar den och annat nyläst i en kommande blogg". På fredag förmiddag bär det av till Götet igen...Metaltown på lördag! Vi lånar syrrans lägenhet och får en hel weekend! Vi åker direkt ner till Malmö och Neurosis på Debaser på måndag!

Nu hoppas jag verkligen att sommaren är här! Idag har det varit kanonväder! Blir det lika härligt på lördag klagar jag inte! När vi åkte till AC/DC i söndags var det soligt och härligt hela vägen upp. Ända tills vi nådde Göteborg! Kändes så surt och typiskt! Men det kom bara ett par droppar på oss! Vi satt på en uteservering på centralen och drack öl. Vi hann träffa våra respektive systrar också (Andreas båda och min storasyrra). Hur var AC/DC då? Som väntat: helt grymma! Häftigt att se dem tillsammans med 57.500 (eller nåt) andra! Annars var det samma konsert som på Globen, men undantag för att lade till "Dog eat dog" nu. Folk var sura efteråt på Angus kvartslånga solo, men för mig kvittade det lika. Antagligen sista chansen man hade att se dem (snyft).... Men de är värda en stor salut - FIRE!!!!!, som de skrev i kvällstidningarna efteråt (jag gissade att konserten skulle få en fyra i betyg och hade så rätt så)!

lördag 20 juni 2009

Böga(r)na

Ni kollar väl på "Hammarkullen", Peter Birros TV-debut? Jag har den inspelad på videoband sen första sändningen, men kan inte kolla på den eftersom min videobandspelare äter upp band... Och den finns inte på DVD, skandalöst nog. Så reprisen är välkommen! Fast när den beskrivs som "socialrealistisk" garvar man. Är det något den inte är så är det realistisk. Och Birro, som har en italiensk farsa och därmed måste vara wannabe-Fellini, har själv sagt att han gillar saker när de ställs på sin absoluta spets. ("Voglio una donna!" är ju taget från en Fellini-film där en man klättrar upp i ett träd och skriker att han vill ha en kvinna.) Snarast kan serien ses som social-surrealistisk.

Men Frank! r-aren! Med sonen Josef, döpt efter Stalin! Som i sin rädsla inbillar sig att sonen är bög och gastar om att han "runkar som en jävla V-Gurra". Gustav V hvar förhvisso homophil, men har runkande med läggning att göra? Kanske i r-arnas ögon? "Satsa på sig sjäv" är tveklöst ungmoderaternas mantra. Är det småborgerligt att runka enligt marxismen-leninismen? Varken Marx eller Lenin har skrivit ett ord om det (undrar varför?) så det är ju en stålhård nöt att knäcka. Är det småborgerligt att onanera? Det är ju föga produktivt och mervärdesskapande. Men arbetarklassen ska väl "ta saken i egen hand"?

En liten historik: 1967 grundades KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, med bl.a. Jan Myrdal och Frank Baude i ledningen. Under strejken i LKAB:s gruvor 1969-70 splittrades partiet i en "reformistisk" och en "revolutionär" gren. De "revolutionära" kallade sig KFML(r) (r som i revolutionärerna) och de andra KFML(s) (s som i socialdemokraterna). Några år in på 1970-talet blev förbundet ett parti och kallade sig KPML(r). Idag har de äntligen blivit av med alla 60- och 70-talens otaliga kommunistpartier och är nu det "riktiga" svenska kommunistpartiet. Och heter numera enbart Kommunistiska Partiet. Och har dessutom döpt om centralkommiten till partistyrelsen och politbyrån till arbetsutskottet (eller var det verkställande utskottet?). Men i folks medvetande är de fortfarande "r-arna". KFML var ursprunglingen en maoistisk sekt, grundad under den kinesiska kulturrevolutionen och Vietnamkriget. Under 1970-talets första skälvande år blev det en brytning i den svenska "avgrundsvänstern". Maoisterna lekte att de var i ett annat land, menade att den svenska arbetarklassen var "köpt" och ville ha ett svenskt "bondeuppror". Eller nästla sig in i den svenska försvarsmakten. I den sino-sovjetiska konflikten såg maoisterna Sovjetunionen som huvudfienden och det stora hotet mot världsfreden. r-arna var till en början maoister, i interntidningen "Klasskampen" avslutade yrkesrevolutionären och f.d. murarfackbasen Frank Baude sina inlägg med "marxismen-leninismen, Mao Tse-Tungs tänkande". Men snart tog de avstånd från maoismen och blev råbarkade stalinister. Istället för att leka att de var i ett annat land lekte de att de var i en annan tid, nämligen 1920-talet. Långt in på 1990-talet bestod deras partiprogram av stölder från Kommunistiska Internationalens, Kominterns, program från 1928. Där stod om "järnhård disciplin" och uppgörelse med "opportunistiska element". Sossarna var "socialfascister"; en 20-talsterm från Komintern som förhindrade samarbete inom den tyska arbetarrrörelsen och var förutsättningen för nazisternas maktövertagande.

Frank Baude var järnhård homofob och kallade bögarna "sjukliga, depraverade och degenererade småborgare". I "Klasskampen" hade de tema om homofili och framställde bögeriet som moralisk upplösning inom de högre samhällsskikten. Exempelvis brukade kejsar Nero klä sig i djurhudar och böga som ett svin. Fick homosexuella vara medlemmar i KFML(r)? Nej! De kunde ju bli utsatta för utpressning, vilket var extra allvarligt och hotande i ett parti som efter revolutionen skulle bli statsbärande!

Men det var väl då det? Tja, jag minns KPML(r):s flygblad inför kommunvalet i Karlshamn 1988 (där jag tror att de fick åtta mandat och blev tredje största parti). Där slog de ett slag för kulturen och ville att biblioteket skulle hyra ut "kvalitetsfilmer som inte glorifierade våld, imperialism och homosexualitet".

r-arnas musikgrupp Knutna Nävar är (ö)kända ännu idag med låtar som "Sången om Stalin". En tråkig a-capella-låt. Men de rockade även till sig och skrev en ny text till Creedences "Proud Mary": "Det lär oss historien". Den handlade om splittringen inom KFML och "småborgarna i sosse-KFML". Om de var så inne på "folklig" amerikansk rock, varför inte Village People? Jag tror nämligen att de var smygbögar allihopa! Deras ikonografi bestod av muskulösa, barbröstade män i blåställ som slet så det sexiga svettet blänkte i hamnen eller när de byggde Proletären FF:s klubbstuga. Klassiska gay-motiv! Tidningarna Proletären och Revolt skulle dessutom se bra ut bredvid varandra!

Varför inte skriva om lite Village People-låtar som sagt? "YMCA" = "KFML(r)! "In the Navy" = "I Partiet"! "San Fransisco Macho Man" = "Göteborgsk Arbetskarl"!

Snyft! Ingen kommenterar!

Förtvivlans tidevarv! Som ni har märkt är jag världens bästa världsförbättrare! Men ingen kommenterar mina bloggar! Det kan ju vara så att bloggarna är så underbara att läsarna svimmar och aldrig lyckas svara! Eller är de så erbarmligt tråkiga och förutsägbara att folk läser tre ord i varje stycke (så brukar typ jag göra)! Jag försöker pendla mellan ironi och uppriktighet. Efterlyser samma typ av kommentarer. Pöss! ;-)

Jag är onaturlig! - om abort och mänskliga rättigheter

Javisst är jag onaturlig! Enligt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna: "Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och ger rätt till skydd från samhället och staten." Jag har ingen familj. Lilla jag är bara en enskild medborgare. Och som enskild medborgare utgör jag ju inte den naturliga och grundläggande enheten i samhället. I och för sig är jag uppväxt i en familj. Dock som skilsmässobarn. Är det naturligt?

Enligt FN är familjen en mänsklig rättighet. Men inte abort. Kvinnans rätt till sin egen kropp är inte grundläggande. För ett befruktat ägg i hennes livmoder ges större status som individ och person. I Texas, där de tvåbenta hyenorna flockas kring elektriska stolen, fick en tonårskille livstids fängelse för mord på ett foster. Han och hans tjej försökte sig på en egen illegal abort och han hoppade på hennes mage. Det var ett desperatläge och antagligen tjejens förslag. Republikanen Reagan införde en regel om att amerikanskt bistånd inte ska ges till organisationer som uppmuntrar abort och preventivmedel. Avhållsamhet är Halleluja-nationens väg. Denna regel tog demokraten Clinton bort. Men återtogs av republikanen Bush. Vad säger demokraten Obama? Ett av de afrikanska länderna söder om Sahara, minns inte vilket, hade extremt låg HIV/AIDS-positivitet i jämförelse med grannländerna. Men USA hindrade dem att använda kådis. Sen var det kört....

Kommunismen är som bekant ogudlig och mordisk. Den första stat i världshistorien som grundlagstadgade rätten till abort var Sovjetunionen under Lenin. Sen förbjöd Stalin abort under andra världskriget när 20-30 miljoner sovjetmedborgare dog. Kanonmat och produktiva arbetare var av vikt att avla fram. Annars fanns det en ytterst liberal syn på abort i Östeuropa. På 60-talet kunde svenska kvinnor åka till Polen och utföra aborter. De som menar att kvinnorna i det katolskt reaktionära Polen ska ha samma rätt till fri abort i dagens Sverige har helt rätt. Fast svårt med en kristdemokratisk socialminister. Dagens Rumänien har en av världens hårdaste abortlagstiftningar (tidigare en av de mest liberala) och illegala aborter är en av de absolut vanligaste dödsorsakerna för kvinnor. I dagens Ryssland är den också stor. Där fungerar abort bokstavligen som ett preventivmedel. Detta eftersom Ryssland inte lyckats utveckla egna p-piller och de är dyra på världsmarknaden. På samma sätt som med bromsmediciner mot AIDS i södra Afrika dödar den kapitalistiska läkemedelsmarknaden de personer de är ämnade att rädda.

Det vidrigaste med svenska ögon mätt är skuldbeläggningen av kvinnor som utför abort. Ibland tar det sig extrema uttryck som kräken som utan lov sätter upp affischer på aborterade foster i skolorna. Eller förslag om minneslundar för aborterade foster. För att inte snacka om obligatorisk kuratorstid för tjejer som gjort abort. Detta handlar inte om något annat än lagstadgad psykisk tortyr i Sverige. En tjej ska kunna göra en abort, se det som en lättnad och sedan gå vidare i livet. Raggar hon upp en kille på krogen redan samma kväll ska folk praktiskt taget skita i det. Antagligen har hon lärt sig av ett av livets många misstag och är mer försiktig.

Abortera moralismen!

Ge abort status av mänsklig rättighet i FN:s regi!

fredag 19 juni 2009

Betyg på Revolutioner

Lyssnar på "Cornelis sjunger Victor Jara". Och blir revolutionsromantisk. Och kommer att tänka på att det är en jävla massa revolutionsjubileer i år. Varför? Innebär ett nytt decenium en ny tid och är därför passande att brista ut det sista skälvande året? Kan köra några jubilerande exempel och betygsätta dem:

* 1779 - Franska revolutionen: Föder fröet om frihet, jämlikhet, broderskap. Deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Den absoluta monarkin avskaffas och undersåtarna blir medborgare. Tanken om det privilegierade ståndssamhället vänds till det medborgarbaserade klassamhället. Och vidare till alla typer av liberalism och socialistiska visioner: socialdemokrati, kommunism, syndikalism, anarkism...

Betyg: MVG

* 1949 - Kinesiska revolutionen: Kina behövde slå sig fritt från kolonialt och imperialistiskt förtryck. Skulle det ske genom nationalistpartiet Goumindang och Chiang Kaisheck eller Kinas Kommunistiska Parti och Mao Zedong? Först slaktade de varandra i ett inbördeskrig, sen samsades de under Japans invasion och terror, sen började de slakta varandra igen. Till slut segrade KKP 1949 och Chiang flydde till Taiwan där han upprättade ett "Alternativ-Kina" som var lika odemokratiskt som Maos Folkrepublik. Bägge kom länge att stå mot varandra i FN som det "riktiga" Kina. Mao kom att slakta miljontals av sina egna genom "kampanjer" som i regel handlade om hans egen person. Idag är Kina en kommunistdiktatur med en extrem kapitalistisk politik. Men åtminstone ingen brittisk koloni med en sjättedel av Jordens befolkning.

Betyg: G

* 1959 - Kubanska revolutionen: Mindre än hundra år efter slaveriets avskaffande i USA:s sydstater bröt en nationell revolution ut på Kuba. Den västindiska ön hade en tradition av kolonialism och extremt slaveri på sockerplantagerna. Det spanska oket var sen länge sen avkastat och ersatt av USA:s imperialistiska under de amerikanska bolagen. Den amerikanska Batista-diktaturen ogillades minst sagt av det kubanska folket och kastades till slut omkull. Fidel Castro, Che Guevara m.fl. tog makten och nationaliserade de utländska (amerikanska) bolagen på ön. Men hur skulle de överleva? De fick konvertera till marxismen-leninismen och sålla sig till Sovjet-blocket under det Kalla Kriget. Än idag, när Sovjet-blocket fallit, står fattiga och ekonomiskt utpressade Kuba som bundsförvanten i Latinamerika och Tredje världen. Som igår sågs som "sista kommunistfalangen att falla" men som istället genom sitt trägna ställningstagande varit garanten och det moraliska exemplet till att stora delar av Latinamerika idag har vänsterregeringar. Bristen på mänskliga rättigheter och yttrandefrihet ger ett stort minus för 1900-talets kanske bästa revolutionära exempel.

Betyg: VG

* 1979 - Iranska revolutionen: Den USA-stödde shahen störtades och alla som ville ha förändring eller demokratiska reformer i Iran gick ut på gatorna. Ayatholla Khomeini kom hem från studietiden i Paris och inledde ett islamistiskt terrorvälde. Blodtörstiga sharialagar, krig och mullornas diktatur ersatte den gamla, "moderna" västerländskt påhejade. Men det visste ingen då. Hade det gått åt rätt håll så hade det.

Betyg: G

* 1979 - Nicaraguanska revolutionen: De extremt fattiga pyttenationerna i Centralamerika fick helt plötsligt ett exempel: med namnet taget från den upproriske indianledaren Sandino från 1930-talet kastade Nicaraguas folk genom FSLN (Sandinisterna) av sig diktaturen under USA-stödda diktatorn Somoza 1979. Ett projekt för avanalfabetisering, sjukvård, skola, autonomi för indianska minoritetsgrupper med mera inleddes. Vänstergerillorna i bl.a. El Salvador och Guatemala såg detta som ett positivt exempel. Det gjorde inte USA som blåste upp en kontrarevolutionär gerilla, Contras, som genom terror mot civila mål massakrerade det nicaraguanska civila samhället och gjorde att Sandinisterna förlorade makten. Idag har Sandinisterna åter nått makten genom fria val. Ordförande Daniel Ortega är sen flera år åter president. Dock är han illa omtyckt efter nepotism och maktmissbruk. Ett underläge han som sann populist försöker vända till sin fördel genom att göra världens hårdaste abortlagstiftning ännu hårdare. Jag är generös och ger Sandinisterna betyg efter deras första år och moraliskt exempel på sina grannländer under imperialistisk och nationell terror.

Betyg: VG

* 1989 - Berlinmurens fall: I Europa föll de kommunistiska diktaturerna som korthus. Ett närliggande exempel på förtryck rasade. Istället vändes det till sin ideologiska motsats: "stålbad" och extrem råkapitalism decimerade den ryska populationen på ett sätt som Stalin-terrorn inte kom i närheten av. Ideologiskt kom det även att ge nyliberaler i Väst vatten på kvarnen och medvetet rasera välfärden. Dock var förtryckarstaternas fall både önskvärda och nödvändiga.

Betyg: G

Än så länge har jag inte sett till nån riktig Revolution i år! Men det kanske kommer? Eller är Demokratin så perfekt att det inte behövs? Time will telll....

Idag är jag riktigt svensk!

Ja, det är jag! Det är inte ironi! Innan Sverige fick sin töntiga nationaldag snackades det om att Sverige inte behöver någon slik eftersom vi ju har midsommar! Svenska Flaggans Dag och Nationaldagen är så krystat att det behövs medial profylax. Men inte midsommar! Det blev t.o.m. schemalagt på en helg! Självfallet är det inget sakrament som måste följas till punkt och pricka. Jobbar man då är det inte hela världen. Det regnar ju alltid ändå. Men de som kan firar. Det är bokstavligen en folklig högtid. En av få!

Just därför avskyr jag verkligen alla "alternativare". Malligt medelklasspack som vill ta ifrån "det korkade obildade fördomsfulla konservativa folket" sina få glädjeämnen. När det egentligen är medelklasspatrasket som är fördomsfulla och obildade och måste hävda sig neråt. Och nu snackar jag midsommar, jul etc. och inte nationaldag och fjanterier. Idag gäller Evert Taube och Cornelis Vreeswijk! Alltså: etnomusik från hela världen! Allra bäst framfört av en holländsk invandrare! Så vill Ni bevara den svenska traditionella midsommaren: stoppa Sverigedemokraterna innan vi tvingas fira midsommar i reservat!

Taube, ja... I "Nudistpolka" går texten: "Inte dansar jag vals, nej det passar ej alls, i nudistens attityd, för i valsen är man pryd..." En annan bild fick man av "Max 1800-tal" i veckan. Där framställdes valsen tvärtom som ekivok och var förbjuden i Ryssland och S:t Peterburgs banquetter. Damen stack in benet mellan mannens och .... muaaaaa..... =P

"Där går en här som frös och svalt men segrade ändå, den går med sång, den går med spel till Spanien och Bordeaux!
Där går en här, där går en hop, en liten men en god, den går i ur, den går i skur!
Hej, mina lustiga bröder!
Den kräver vin och kyssar, och den kräver drakars blod!
Hej, om du vill, säj bara till, så går vi hem till Söder!"

Och en länk till världens vackraste midsommarsång! Här med blues, svensk folkmusik och en sorglig, poetisk och vacker text som kan få ett fjäll att gråta!


http://www.youtube.com/watch?v=b9NKkxqFSuE

Midsommarfjong?

Det finns många som "vet" att midsommarstången är en gammal hednisk fallossymbol. Och "trodde att alla visste". Jag var själv intutad det en gång i tiden. Så läste jag en bok av Jan-Öijwind Swahn där han menade att det nog hade "mer med modern sexualromantik att göra". Och självfallet finns det inga belägg. Googlade lite nyss och läste saker som detta: "Är midsommarstången en hednisk fallossymbol? Kort svar: Nej, midsommarstången är inte en forntida fallossymbol. Förmodligen kom den till Sverige via tyska köpmän på 1400-talet. Formen som kan liknas vid en upp och nedvänd fallos spreds först under förra seklet." Detta är naturligtvis inget bevis på att det INTE är en gammal germansk fallossymbol. Men besserwissrarna som "vet" kan gott ha det. Fallossymboliken var stark under antikens glada dagar. Och i naturreligioner- och kulter, även i vårt gamla bondesamhälle på Raskens-tiden. Och i vår moderna värld efter Freud när allt avlångt är fallossymboler. En flaggstång t.ex; borde inte det vara arketypen för en fallossymbol? Den reser sig mot himlen och har en blank, ollonformad kupol i toppen. Flaggan i topp! Eller en tältstång? Man kan ju "tälta i brallan", och vad är det nu samernas tält heter nu igen? För att inte snacka om det feministiska paradigm som ser fallossymbolik i allt som betraktas som "manligt". Vapen t.ex. Ett spjut är avlångt, styvt och tränger dessutom in i en kropp. Självklart fallossymbolik? Det kan inte ha med funktionalitet att göra; att man dödar sitt byte eller sin fiende på det sättet? Vissa feministers "omvända sexism" ter sig oerhört löjeväckande i mina ögon.

Alla som reser "midsommarfittor" idag för att vara feministiska/väcka uppmärksamhet får gärna göra det. Det kvinnliga könet/den kvinnliga principen kan inte hyllas och helgas nog. De som ser midsommarstången som den är i de flestas ögon, en blomsterklädd stång som barnen kan dansa kring, kan gott göra det utan rädsla för barnsex. Fira Frej och Freja i en underbar, hednisk högtid som handlar om solen och sommaren! Regnar det? Självfallet! Kan det passa bättre en högtid som firar fruktbarheten? Bejaka gärna sexualiteten och låt gåken stå, jag gjorde själv min knulldebut på vrålfyllan en midsommar långt bort i hedna tid. Jungfrun hon går i ringen med röda gullband...

Midsommarafton!

Var inställd på en trist midsommarafton med makaroner och kranvatten. Men så kom farsgubben och hälsade på lite igår. Och idag kom han med en massa gulasch- (mums!) och köttsoppor. Och ett flak 3,5-Tuborg som han köpt billigt på Netto. Dessutom fick jag låna hans sambos sommarkort när jag åker fram och tillbaks till Malmö i samband med Festivalbussen till AC/DC på söndag. Vilket innebär att jag sparar in tvåhundra spänn. Vilket innebar att jag kunde besöka bolaget igår och handla midsommaröl. Deus ex machina! (Eller Pater istället för Deus kanske...) Första ölen sen SRF! Hade nästan glömt hur gott det är!

Tvättar sängkläder, handdukar och jeans. Märker att jag saknar en massa sängkläder. Fan! Kan jag ha glömt dem i tvättstugan eller nåt? Har bara mitt "glidlakan" och ett helt söndertrasat underlakan kvar... Blev sugen på Cornelis och satte på en gammal LP. Och sen en till. Fan! Var ju meningen att ha en AC/DC-dag idag, men det kan minsann vänta! Kör en Cornelis-dag istället! Sämre öldrickarmusik kan man hitta! Eller midsommarmusik för den delen! Gutår!

NP: Cornelis Vreeswijk - Till Visans Vänner

torsdag 18 juni 2009

TV-torsdag

Såg ut att bli en vanlig ointressant TV-kväll. Men när jag såg att "Plus Sommar" skulle handla om Sweden Rock fick det förstås bli att kolla ändå. Tänk att man nyss har kommit därifrån. Och dessutom njutit av det. På TV såg det inte alls lika kallt och regnigt ut.... Men det var det förstås inte hela tiden. Kände igen en trevlig tjej, Pernilla, som jag träffade på SRF och som fick "Använder du öronproppar? VA?"-frågan av Sverker. Annars handlade det främst om svartabörshajarna som köper upp anständigt folks biljetter och säljer dem till rövarpriser (bokstavligt). De har dessutom mage att slänga sig med att de "tänker på arrangörerna och artisterna". På vilket sätt skulle arrangörerna och artisterna tjäna mer på att de säljer biljetter till överpris? Självfallet tänker de bara på att själva tjäna pengar på oseriös verksamhet. Men det är klart, de har väl fin "service" även åt konsumenterna? "100 bra platser bredvid varandra" som det hette inför AC/DC i Globen i vintras. Biljetter som såldes för två 1500 spänn stycket. Regeringens representant ville inte göra något åt andrahandsförsäljningen. Trots att Danmark har förbjudit det så "kan" tydligen Sverige inte. Nähä. Går det inte att komma åt dem med lagen får man väl gå efter deras egna spelregler: skjut knäskålarna av de jävlarna. Det är väl så maffian arbetar? Ingen skulle gråta, inte ens Lars Ulrich i Metallica och andra överrika pengakåtbockar.

Efter det var det ett naturprogram där de var på jakt efter fjällräv i Sareks nationalpark. Jävlar vad jag blev sugen på viltsafari! Och gärna i Sarek där jag aldrig varit. Tänk att få se fjällräv, järv eller björn däruppe bland fjällen! På Sydnytt blev det också lite "Mitt i naturen". De visade döda skrattmåsar i Norje som dött en märklig död som man trodde berodde på gifter i ekosystemet. Undrar om det var samma skrattmåsar som kom i flockar på en meters höjd på Griscampingen på SRF? I så fall är det inte ett dugg märkligt om de dog av gifter... Man blev ju livrädd när de kom i tälthöjd med sina ondskefulla utseenden. Hitchcock-feeling... Men de hade nog kul campingliv de också med god mat och dryck!

På Aktuellt var det en dam som inte fick ett gymkort av sin arbetsgivare för att hon var "för gammal". Så gamla behöver inte friskvård? Jävla kräk, hoppas att de åker dit så det visslar om det för åldersdiskriminering!

Vänsteruppercut




Dags att boxas lite åt vänster. Om det behövs. De svenska vänsterledarna verkar sikta på att jabba ner sig själva.


1. Lars Ohly, ordförande för Vänsterpartiet. Efter fiaskot i EU-valet menar han och partikamraten Jonas Sjöstedt att utträdeskravet är "orealistiskt" och "orimligt". Det har varit "ett hinder i valrörelsen att vi är så kritiska till EU att vi vill gå ur" (DN, 9 juni).Minns ni hetsen inför förra riksdagsvalet? När Ohly både slutade kalla sig kommunist och gick ur Svensk-Kubanska Vänskapsförbundet? Enbart för att inte tappa röster? Att han vrider sig och mesar med det uppenbara syftet att inte tappa röster tycker jag är ynkedom. Offentligt dessutom. Man skäms ju själv. Och tror han att V kommer att vinna nåt på att ge upp utträdeskravet? EU-motståndarna kommer snarare att vända sig till Miljöpartiet (vars ledning ju också gett upp utträdeskravet) eller ge fan i partipolitiken. Själv kommer jag bara att tänka på Björn Afzelius låt "Europa":

"Opportunister gå hem! Ni var aldrig min vän! Och vem behöver väl livströtta poser? Det ni stödjer för da'n skall ni snart lämna kvar, för ni driver dit vindarna blåser!"

2. Anders Carlsson, ordförande för Kommunistiska Partiet. I ett offentligt möte med Nordkoreas ambassadör förra veckan sa han bl.a.: "I den sistuationen kan man inte hävda att just Nordkorea skall avstå från kärnvapen. Åtminstone gör inte vi kommunister det, vårt kärnvapenmotstånd till trots. Tvärtom anser vi att det är riktigt av Nordkorea att utveckla kärnvapen. För att vetskapen om att Nordkorea kan försvara sig med samma medel förhoppningsvis avskräcker USA från det kärnvapenkrig som USA uttryckligen planerar."

"Förhoppningsvis".... USA bombade skiten ur Irak efter falska påståenden om massförstörelsevapen. De hotar Iran med samma sak med hänvisning till deras nukleära program (som kanska bara handlar om kärnkraft). Nu uppmuntrar Kommunistiska Partiet Nordkorea att utveckla kärnvapen. Trots sitt "kärnvapenmotstånd". Så skapar man fred och stabilitet i världen från en proletär göteborgsk horisont...

Relativ ungdom


Allt är som bekant relativt. Även ungdom tydligen. Tobias Krantz, den nye högskole– och forskningsministern, är ett år äldre än mig (71:a). I Aftonbladets "analys" tillför han "relativ ungdom" till regeringen.


Haha! Gött att höra! Jag är relativt ung ändå! Vilket man blev varse när man for från gymnasieungarna på Siesta! till gamlingarna på Sweden Rock! "Relativt" låter perfekt! Ungefär som "lagom" eller "hyfsat"! Så här ska jävlar inte åldersnojas! Snart ska man ju se gammelgubbarna i AC/DC igen! Med en gitarrist som inte lagt av sig skoluniformen än (även om han strippat av den ett antal gånger)!
(Kejsar Caligula hann inte fylla 29 år innan han mördades. Men det tar han/jag igen nu!)

Onsdagsblogg

Så har ytterligare en dag passerat i mitt begränsade liv. Jag vaknade hyfsat sent, vill knappt tala om vad klockan var. Men det var efter middag och posten hade kommit. Jag hade fått hem en film där nordiska (och en tysk) kulturpersonligheter blev intervjuade om Gunnar Ekelöf. Jag kände mig lite deppointellektuell ("deppo-" var ett fint prefix jag kom på!) där jag satt med rullgardinen nerdragen, drack en massa kaffe och kollade på en Ekeköf-film medan himlen var blå och solen sken ute. Jag har väl två sidor antar jag: Den öldrickande, glade rockslusken. Och den kaffedrickande, djupe akademikern. Bägge sidorna är dock äkta och jag gör mig inte till med en fasad åt det ena eller andra hållet för att kompensera den andra sidan. Eller var det ena? Äh, palla! Känner inte av någon "klassresa" heller. Jag har en distans till den akademiska världen som inte är en självvald markering. Jag är bara mig själv. Det är därför jag klätt mig på samma sätt sen jag blev hårdrockare på mellanstadiet. Öl är gott och man kan bli full. Hårdrock är bra. Kaffe är gott och man kan bli speedad. Ekelöf är spännande. And that´s it!

Men jag åkte in till stan, postade filmen och handlade lite på Domus. Eftersom min kompis Andreas kommer ner på lördag och vi drar till AC/DC på söndag tänkte jag att jag får fixa lite frukost åt oss. Bröd är så in i he-s dyrt alltså! Är van vid billigt knäckebröd och tänker knappt på det. Men jag tog det billigaste och det som såg absolut godast ut: färskbakat plockebröd! Pålägg är också äckligt dyrt, men jag köpte pepparsalami. Och bägge grejerna VAR riktigt j-a gott när jag tog ett par mackor hemma! Träffade en gullig jobbarkompis/f.d. kursare i stan. En av tjejerna från lärarutbildningen jag brukar fika med ibland (tyvärr allt för sällan). Dax för en ny sommarfika tyckte hon. Och jag!

Hemma blev det jasminris och wokgrönsaker. Ute på balkongen medan solen ännu lyste. Och ytterligare ett par nummer av gamla Ordfront. På TV var det sista delen av "Max 1800-tal". En serie som jag upptäckte med näst sista avsnittet och som jag tycker är både pedagogiskt, underhållande och skitintressant. Måste kolla de tidigare avsnitten på nätet om de finns (annars är det skandal). Nä, ska nog lägga mig och fortsätta läsa Dominic Ingemarks "Kärlek och sexualitet i antikens Rom". Passar Caligula! Nattizzzzz!

onsdag 17 juni 2009

Bullshit




Har ni lagt märke till att statsminister Reinfeld alltid böjer ner huvudet lite och visar upp sin blanka panna när han blir intervjuad på TV? Tycker han ser ut som en ilsken tjur som står och sparkar hotfullt i marken...
Men han är ju snäll! Gillar att städa och är Det Nya Arbetarpartiets ledare! Eller? När han var 28 bast skrev han en bok som heter "Det sovande folket". Där jämförde han den svenska välfärdsstaten med "pest, smittkoppor, och AIDS". Hu! "Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras." Jippi! Vi slipper svälta! Storsint och empatiskt! "Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd." Javisst! Jag är helt CP! Och en "döv kravmaskin" som Fredrik också kallar mig!

Fast det var kanske en ungdomssynd av den unge entusiastiske Fredrik? Icke! "Vi är idémässigt det parti som ligger till höger i svensk politik, och vi har inte gjort någon idémässig förflyttning... Idémässigt jobbar jag utifrån precis de moderata värderingar som gjorde att jag valde det här partiet. (Reinfeld, 2004)" Så det visste ni inte! Moderaterna har alltså ALLTID varit arbetarpartiet! Hurra för dem! Alliansen drar ifrån det falska arbetarpartiet i opinionsmätningarna! Arbetarstaten är nära, kamrat!

Trygghet i Mellanöstern

Kravallerna rasar i Teheran. Svensk media frossar och hoppas verkligen att sittande presidenten Ahmadinejad, som ju blev återvald genom en jordskredsseger, ska åka dit. Att maktrivalen, tidigare ministern Mousavi, inte är mycket bättre att hänga i midsommarstången v.d.g. mänskliga rättighet tycks spela föga roll. Vem av dem som än innehar presidentämbetet så kommer människor bokstavligen att hängas i Iran. Homosexuella, oliktänkande o.s.v. Landet kommer att kvarstå som en sjuklig religiös terrorstat styrd av fanatiska och bigotta mullor och deras snokande anhang. Men de kan dock pusta ut: Israels högerextreme utrikesminister Lieberman har lovat att inte bomba Iran! Är det inte storsint så säg?

Och Israels "krånglige" premiärminister Netanyahu har lovat att erkänna en palestinsk stat! Dock på följande villkor:

• att palestinierna erkänner Israel som det judiska folkets land.
• att landet inte får ha någon egen militär.
• att Jerusalem ska vara Israels odelade huvudstad, och att det inte blir något totalstopp för byggverksamhet i existerande bosättningar
• att palestinierna inte får kontrollera sitt luftrum och att det ska vara vattentätt stopp för vapenimport.
• att de palestinska flyktingarna som förlorade sina hem och sina marker under kriget år 1948-1949 inte får återvända till Israel.
• Netanyahu vägrar även att helt frysa bosättandet som USA:s president Barack Obama begärt.

Vad säger man? Så "erkänner" man en stat man själv ockuperat!

Även västmedia kan vara storsinta nog mot palestinierna att tycka att detta är väl lite väl att ta i? Men den första punkten måste de väl ändå äntligen ta och rätta sig efter så att det överhuvudtaget kan skapas förutsättningar för fred i Mellanöstern?

Då frågar jag: varför? Varför måste man erkänna Israels rätt att existera? När Israel som konstruktion och konstitution bygger på rasism, religion och ockupation? Israel kom till som en kolonial uppfinning vars förutsättning var fördrivandet av 800.000 palestinier 1948. Dessa förvägrar Israel rätten till återvändande. Däremot får vilken jude som helst i världen göra en aliya, d.v.s. bosätta sig i Israel (eller på av Israel ockuperad mark). En femtedel av Israels befolkning är palestinier (araber) som ständigt diskrimineras. Så länge det är på det viset är Israel en provokation mot den muslimska världen runt omkring dem. Och även för demokratiskt sinnade personer i väst. Det hela är en våldsspiral som ideologiskt driver båda parterna till religiös fundamentalism (man bör dock inte glömma att en stor del av palestinierna är kristna).

Som bekant har Israel manifesterat den mentala muren gentemot palestinierna rent fysiskt. (Och passat på att sno deras vatten och odlingar samtidigt.) Det kommer aldrig någonsin att bli fred i Mellanöstern så länge den muren finns. Varken den fysiska eller den mentala. På sikt kan det bara finnas en lösning: riv skiten! Avskaffa staten Israel som religiös stat byggd på apartheid (det är faktiskt så att Sydafrikas apartheid blev inspirerad av Israels, inte tvärtom)! Skapa en gemensam sekulär stat där alla har samma rättigheter oavsett ras och religion! Och ge palestinierna rätten att återvända! Utan detta finns inga förutsättningar för en fredlig samexistens! Självfallet bör de judar och araber som inte redan börjat att leva tillsammans som vettigt folk göra det bums!

Jag har alltid tyckt såhär i Palestinafrågan. På sistone har insiktsfulla personer som Torbjörn Tännsjö och Henning Mankell kommit med samma tankar. Vilket glädjer mig!

tisdag 16 juni 2009

Appropå att leka krig...

"Värnplikten är i praktiken avskaffad och Sverige är på väg mot ett professionellt stående insatsförsvar. Detta sedan riksdagen med röstsiffrorna 153 för och 150 emot på tisdagen klubbade regeringens inriktningsproposition för Försvaret. Hur de, någon gång efter 2014, 50 000 soldater som ska utgöra Sveriges väpnade styrkor ska rekryteras är ännu oklart. Först i nästa vecka väntas den parlamentariska kommitté under ledning av Anders Svärd (C) som sedan i december 2007 brottats med frågan presentera sina förslag."

Här har vi ju sysselsättningen för de som blir körda på gymnasiet och inte får en ny chans på Komvux! Kanonmat! Kanonbra! Han har räknat ut det bra för sig, den gode major Björklund!

Barn vill ha krig!




Såg en bild på ett gammalt märke med texten "Barn vill ha fred". Och var nära ett stridsrop. Varför kom jag att tänka på sketchen med Sven Melander och att det barnen vill ha allra mest är "fred på jorden"? Jävla vuxenpåhitt. Barn vill inte alls ha fred. Barn vill ha KRIG. Det är därför de alltid leker krig. Det är därför det alltid funnits leksaksvapen. I min barndom sprang vi i skogen och och lekte krig: -"Pang! Du är död!" Jag ville ha ett leksaksmaskingevär i leksaksaffären men fick inte det. Det var ju mitt under den politiskt korrekta krigsleksaksdebatten. Men riddarrustning med svärd, visir, brynja och sköld fick jag. Och ärtpistol. Idag spelar barnen dataspel med grym slakt. För barn vill nämligen ha krig!

Jag minns på mellanstadiet när vi fick sjunga fredssånger som vi knappt fattade. Och fröken beordrade oss att klippa ut händer i olika färger på sånt där tunnt papper som vi klistrade på en stor bit vitt papp sen med en jävla fredstext. (Jag klippte ut en knuten näve som inte fick vara med. Inte som en revolutionär gest utan för att det såg tuffare ut än en med spretande fingrar.)

Så jag menar att barnen i Gaza vill bli bombade med vit fosfor eller skjutna av tungt beväpnade israeliska soldater? Eller att ayathollans barnsoldater med pappnyckel runt halsen gjorde rätt i att gå först och röja minor med en munter barnvisa om Allahs tappra kids? Det tycker jag mig inte ens behöva svara på. Men när vuxna exploaterar barn för egna yttringar retar jag upp mig. Kräver barnen fred i sitt eget namn ska de själva få göra det spontant. Tänk om 17-åriga sommarjobbare inom åldringsvården fått för sig att gamla älskar palt och vill äta det minst tre gånger i veckan? Och gått omkring med märken med texten "Pensionärer vill ha palt"? Självfallet skulle pensiosarna bli skitirriterade och kräva varsin flottig kebabtallrik. Även om det sög som fan i tarmen efter palt. Pang! Du är död!
Vilka är det som startar eller frivilligt deltar i riktiga krig förresten? Om inte de mest infantila människorna? Jag hade ett par jobbarkompisar på 90-talet som slängde på sig blå basker och åkte ner till Bosnien. Enbart för äventyrets och lekens skull. Trots att det knappast var nån lek och att de gjort sig bättre med varsitt painbollgevär i skogen.

Revival of the socialrealism


Med Björklunds nya skollag kan det kanske bli en revival av såna där hemska socialrealistiska låtar man förknippar 70-talet med? Ni vet:

"Mors lilla Olle var nyckelbarn
Hans farsa var arbetslös och slog han
Han sniffa lim och rökte hasch
På ett cykelställ nära dej"

Stökiga barn ska kunna stängas av efter skriftlig varning. Redan i grundskolan:

"Han satt och klottra på bänken
Och kastade suddi på Sandra intill"

Ja lite disciplin skulle inte skada:

"Polisen kom och kastade ut han
Så han började driva på stan"

Sen ska ju polisen kunna hämta skolkare med tvång:

"När avstängningstiden var slut
Kom snuten och tog han tillbaka
Men då satt han i sin dimma
Med Thinner-Trazan och Brass-Banarne"

Men Björklund tar ju socialt ansvar och menar att elever ska kunna få "särskilt stöd". Vilka är dessa? De som kan bevisa att de kommer från trasiga familjeförhållanden eller kan uppvisa en bokstavsdiagnos?

"Hans morsa grät och tiggde om särskilt stöd
Men då kom hans farsa och slog hon
För soc farsan neka sitt missbruksproblem
Och skyllde istället på sonen

Han fick aldrig diagnosen DAMP
Istället hette den DUM
När han satt stilla fick han kramp
Och blev betraktad som skum"

(Hu, så hemskt det blir!)

"Mors lilla Olle blev klassad bland de dumma
Plötsligt kom en arg snut
Han satt på Plattan med holken och flumma
Plötsligt tog sagan slut"


Gör din egen 70-talssocialrealistiska visa för den björklundska framtiden! Nödrimmen är legio:
Skolka - holka

Skola - coola

Plugget - tugget

Haja - braja

Plattan - (Hålla sig på) mattan

Bängen - (Ligga kvar i) sängen


Man ser framtiden an med tillförsikt!






Måndagsblogg

När jag inte jobbar gillar jag måndagar skarpt. Bortsett från att de tömmer glasinsamlingen några meter från mitt fönster vid åtta på morgonen. Men det känns positivt och början på en ny vecka. Nu har jag iofs inte gjort så mycket. Men det har varit soligt och härligt väder, jag åkte in till stan och satte mig på torget och mumsade körsbär. Min sjukgymnast gick förbi och satte sig och snackade lite. Undrade självfallet varför jag hade kryckor. Så det var bara att dra fram sanningen. Fast hon är glad, rolig och härlig så det var bara kul att snacka. Hade tänkt göra pastasås på linser som jag kunde dryga ut veckans matbudget med. Men Domus, som redan är dyra i sig (bortsett från egna X-tra-märket som konkurrerar med egna Coop-märket), hade bara Krav-märkta linser som var äckligt dyra. Så det fick bli skinkfärs istället som kostade 39:-/kg. Och det ångrar jag inte nu efteråt när jag väl är klar med köttfärssåsen. Skinkfärs är gott och inte alls lika senigt som t.ex. blandfärs. Annars har det inte hänt så mycket. Kollade på "Hammarkullen", har suttit på balkongen och läst Ordfront samt lyssnat på Anna Politkovskajas (V.I.F.) intressanta och fängslande "Tjetjenien" som talbok. Kanske ingen dag jag minns när jag blir 100. Men solens återkomst, god mat och intressant läsning (det gamla Ordfront-numret handlade bl.a. om åsiktsregistreringen av den svenska vänstern) är inte fy skam. Så det så! ;-)

måndag 15 juni 2009

Stoppa skollagen!

Skriv under här om ni vill ge vill ge ungdomarna och medborgarna en andra chans i en modern skola baserad på riktiga kunskaper och befriad från bakåtsträvande björklundskt flum!

http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=97040506581&h=bP2ar&u=7mp4y&ref=nf

Jan Björklund och småflickor

Ny litterär kanon för FP:s muntra Ålandskryssningar: "Jan Björklund och småflickor"-vitsar!

- Vad tror du blir följden av att muslimska tjejer ska tvingas vara med på simningen i skolan?
- Att de blir JÄVLIGT bra på klädsim!

(HÖHÖHÖHÖ!!!!!)

- Ni har fått kritik för att er skolpolitik ska få en "skomakare bli vid din läst"-verkan för arbetarklassens barn.
- Vi kör på arbetslinjen och vill verkligen inte ta ifrån kinesiska småflickor sina försörjningsmöjligheter.

(HÖHÖHÖHÖ!!!!!)

To be continued

(S)kollagen och civilkurage

I Aftonbladet kommenterar Marie Granlund, sossarnas ledare i utbildningsutskottet, Björklunds nya våta dröm om en ny skollag. Hon reagerar starkt på massakern på Komvux och möjligheterna att läsa upp sitt betyg:

"Det innebär att en människas hela framtid präglas av hur hon var när hon gick i skolan.... Vi har en arbetslöshet på över 25 procent för ungdomar under 25 år. Och i stället för att bygga ut Komvux satsar Björklund på i en lag cementera att människor inte ska få nya chanser att utbilda sig..... Man måste ge människor nya chanser och ge signaler om att det finns möjlighet att förändra sin situation.... De som åker studentflak och sjunger studentsånger i dag kommer aldrig att få guldklockor för lång och trogen tjänst. De kommer att byta jobb och karriär många gånger fler än tidigare generationer. De måste få förutsättningar för det livet också."

Jag håller med på vartenda ord! Till 100%! MEN.... så kommer följdfrågan:

"Regeringen räknar med att den nya skollagen ska börja gälla 1 juli 2011. Men vad händer om det blir regeringsskifte efter valet 2010? Rivs förslagen upp då?"

Varpå Granlund svarar:

"Det är helt omöjligt att säga i detta läge, men vi kommer att ta ansvar."

Ta ansvar??!!! När Alliansen tog makten avskaffade de sossarnas Gymnasiereform 07, vars utredning redan kostat miljontals skattekronor. De körde sitt race efter sin bakåtsträvande ideologi. Men sossarna "tar ansvar"... Vad menar tanten egentligen? Ska de "ta ansvar" och inte sabba samförståndet i politiken genom att genomdriva motståndarlagets politik som de tycker är vansinnig? Eller ska de ta ansvar för eleverna och framtiden genom att kasta förslaget på soptippen? Varför inte säga direkt att förslaget suger Björklundballe och vi kommer inte ens att ta i det med tång? Vad är det överhuvudtaget för mening med det partiet?

Är det inte lika bra att glömma de där fagra vallöftena som det ändå aldrig blir nåt av med? Varför kan inte de berörda, d.v.s. precis alla, visa civilkurage? Det förekommer redan positiva saker i landet v.d.g. skolpolitiken: både lärare, elever och föräldrar protesterar mot nerskärningar. Gå man ur huse och visa att ni inte tolererar detta! Nu! När det gäller akuta sakfrågor har vi varken tid eller råd med att förlita oss på skämt valfläsk. Varken från S, MP eller V. Politikerna sviker ändå alltid. Om man inte pressar upp dem mot väggen i skolkorridoren så revbenen knäcks.

Indiana Jones och Amerikanska fascister

Så har man helgat en ny vilodag. Knappt gjort ett skit, hehe. Solen har kommit tillbaka och jag har suttit och läst lite ute på balkongen. Dock har det varit blåsigt och inte SÅ skönt när solen täcktes av mörka moln.

Kollade på "Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike" ikväll. Tycker att de filmerna är lite underhållande ändå i sin naiva töntighet. Även om de tenderar att bli lite väl överdrivna på slutet (slutet på äventyren då, inte vardagsgrejer som giftermål).

Sen läste jag klart Chris Hedges skrämmande bok "Amerikanska fascister. Den kristna högern på frammarsch". Denna kristna höger, som vi skulle kalla extremhöger, vill "återupprätta" det kristna USA. Ett USA styrd av en klass av "rättrådiga". Där familjen råder och männen härskar. Där "cancersvulster" som homosexualitet, abort, promiskuitet, föräktenskapligt sex etc. skurits bort. Där liberaler, feminister, "sekulära kristna", icke-kristna, vetenskapsmän m.fl. stängts ute. Där Bibeln tolkas bokstavligt och evolutionsteorin förkastas. Dessa rättrådiga styrs av karismatiska ledare som lever i lyx genom att ekonomiskt skinna sina redan fattiga anhängare. Överhuvudtaget ser dessa lyxpredikanter det som Guds vilja att de berikar sig och sina företag. De predikar etik och moralism men är i själva verket i total avsaknad av moral. De predikar kärlek men är inte förmögna att älska andra än sig själva och Mammon. Man skulle kunna se dem som en vulgärvariant av Marx ord om att det kapitalistiska systemet behöver en "ideologisk överbyggnad". De har en uttalad politisk agenda om en "andra amerikansk revolution" som ska avskaffa det öppna samhället och i sann fascistisk anda själva ta makten och härska efter sina ytterst trångsynta ideal. De har en apokalyptisk syn och väntar på Jordens undergång, Kristus återkomst, kampen mot Antikrist (muslimerna, EU, FN, liberalerna m.fl.) och att de rättfärdiga ska belönas i himlen. Kamp mot den globala uppvärmningen, sjukdomar o.s.v. går emot Guds planer. De utgör inte marginella sekter utan tiotals miljoner amerikaner. Det farligaste är att de medvetet nästlar sig in i politiken och myndighetsutövningen för att påverka och till sist ta över. Och de har positioner på högsta nivå.

Ändå är det en positiv läsning tack vare Hedges starka och verkligt moraliska ställningstagande. Ett ställningstagande för det öppna samhället, individens rättigheter, fackföreningar, välfärden o.s.v. Ett förespråkande av empati och tolerans för andras tro, sexualitet etc. mot storföretagens makt och den kristna högerns intolerans. Dock anser han sig inte vilja gå i dialog med denna kristna höger som "förnekar honom sin rätt att existera och ogiltigförklarar hans tro". Och framförallt varnar han för passiviteten inför detta reella hot: "Tolerans är en dygd, men tolerans i kombination med passivitet är synd".

Amen to that, Chris!

söndag 14 juni 2009

Tsunami? 11 september?

Ja vad ska man jämföra Jan Björklund med när det gäller den svenska skolan? Nu vill fanskapet ta ifrån folk möjlighet att läsa upp sina betyg på Komvux. "Slöseri med samhällets resurser." Jovisst, den svenska skolan ska vara samhällsfinansierad och inget privilegium för förmögna. "De kan få TENTA upp betygen." Jaha, så det räcker med en enda test? Vad är det för jävla kunskapssyn? Elever som kan visa upp kunskaper muntligt under en längre period men svårare skriftligt under ett enda pressat tillfälle? Räknas inte de in i "kunskapsskolan"? "Ta platserna från icke godkända elever." Vem är det som sablat sönder Komvuxplatserna om inte majorn själv? Skolplikt till 17 år. Ja, det går väl inte att höja den mer eftersom myndighetsåldern kommer ivägen. Skulle vara en syn om snuten kom och hämtade skolkande 19-åringar.

Jan Björklunds nya skollag får betyget Icke Godkänd. Björklund får ingen försittning. Snarare avstängning med omedelbar verkan. Åtminstone från platsen som skolminister. Däremot skulle han må bra av en grundläggande gymnasieutbildning på Komvux.

Heavens Angels - abortläkarnas skräck!


De otäcka Hells Angels sprider skräck och fasa, förhoppningsvis kan polisens övervakning av svenskarnas fasta telefoner, mobiler och e-post förebygga deras kriminella aktiviteter lite. Men självfallet är detta bara plåster på en infektion. Grunden ligger i det moraliska förfallet i vårt land. Okristligheten. Och då dyker fruktansvärda fallna änglar från självaste helvetet upp.


Men förtvivla icke! Vi måste istället sätta hårt mot hårt! Vad sägs om att starta MC-gänget Heavens Angels som en motvikt? Ledda av Sten Tuff, alias Roland Utbult, den kristne musikern och abortmotståndaren som stod med på Folkpartiets lista till EU-parlamentet! Kom igen, liberaler och andra värdekonservativa! Spänn bågen så åker vi i procession mot närmsta abortklinik och knäcker knäskålarna på de jävlarna!

lördag 13 juni 2009

PORR II

För exakt en vecka sen gick jag från sista spelningen på SRF, helt slut och färdig... Nu är jag fan riktigt pigg och sugen igen! Sevilla 92-spelningen med Steve Vai, Joe Satriani, Joe Walsh m.fl. är ju äckligt bra! NU hade jag kunnat tänka mig konserter igen! Dock inte krycka omkring i regn... Men här hemma rockas det! Programmet innan om en internationell luftgitarrtävling i Finland var förstås inget som lyfte mig. Kan det bli mer töntigt än luftgitarr? Skulle vara plektrumskastning i så fall. Typiska SRF-tävlingar för övrigt: luftgitarr och plektrumkastning. Ska ta och föreslå att de arrangerar luftplektrumkastning nästa år!

Film om Robert Johnson sen, kan kanske bli coolt. Videoavsnittet sen heter "Från akustiskt till dödsmetall", vilket låter mycket lovande! Ska nog ta och grilla ett par korvar med bröd i infran sen, är duktigt sugen på nåt att götta mig med!

PORR

Jävlar!!! Det blir lätt att kolla på tvåan fram till tre inatt! Dokumentären om elgitarren var skitbra och jag kommer nog för alltid att se på guralirandet med helt andra ögon och öron! Yngwie J var fet, egotrippad och kaxig! Precis som man vill ha honom! Sen en AC/DC-video som aptitretare inför Ullevi nästa helg! En massa videos hela natten, Led Zeppelin och annat! Underbart! Nu är det fan så att det skulle sitta fint med en kall bärs ändå! Pavlovska betingelser, haha! Får bli en mugg té istället! Ska testa det jag fick av syrran när jag fyllde år! =P

Lördagsblogg

Isolerar mig helt inomhus idag. Fotfan SKA ner! Har som "projekt" idag att lyssna igenom min My Dying Bride-samling, blir 12 skivor. Har sovit till middag som vanligt och är utsövd. Drömde om en underbar tjej, lite asiatisk tror jag, som jag dock inte lyckades få tillbaka när jag vaknade [De som vill läsa detaljerna får bli medlemmar i Caligulas Konstaterande Plus, 19:-/mån]. Blev några muggar kaffe och bloggskrivande. Och undanläsande av några tidningar, Ordfront bl.a.. Är hyfsat rastlös men hoppar omkring på ett ben och börjar bli ganska gymnastisk, muahaha! Käkade italiensk köttfärsgryta med pasta där jag pressade i två bautaklyftor vitlök så näsan bokstavligt talat rann. Underbart! Ska vara temakväll på Tvåan om gitarren som jag tänker slökolla på. Blir ju lite Yngwie J, AC/DC och sånt trevligt (hur trevlig Yngwie J är som person överlåter jag åt andra att svara på). Funderar på om jag ska kolla på senaste Indiana Jones-filmen innan. Men har ingen större lust, lika lite som igår. Får nog bli en "söndagsfilm". Hmm... lördagskväll men inte ett dugg sugen på öl. Ännu mindre på festivalliv. Siesta! och SRF på raken satte sina spår. Men tro nu för all del inte att jag börjar bli gammal! Det här är bara en taktisk "ligga lågt"-grej; jag litar på min kropp och att den har nåt jävelskap i sikte framöver!

Och Facebook! Vilket jävla gift! Fast det är ett perfekt sätt att hålla kontakt med. Allt från syskon till gamla elever. Men främst en massa Sweden Rock-bekanta. Och tråkigare kan man ha! Så underbart att slippa alla jävla påtvingade "längesen jag hörde av dej"-bajskrystningar. Där kontakten ändå rinner ut i sanden i 90% av fallen. Minst. Har funderat över det: personer man tappar kontakten med förlorar man bara på en gång. Plötsligt hör ingen av sig. Varför sker det just vid DET ögonblicket? Tacksom om nån kan svara! Men då kommer Facebook in som en räddande ängel! Dessutom kan man skicka julkort igen nuförtiden. Vilket jag i och för sig aldrig nånsin har gjort innan. Men nu är det digitalt och gratis och man behöver inte oroa sig över att få men "glömt" skicka. Bara att snabbt skicka ett tillbaka! Även om ett fysiskt kort, för att inte snacka om ett handskrivet brev, är fan så mycket trevligare. Viva IT - Den Vita Lögnens Revolution!

Veckans citat

"I princip vill jag inte ha betyg alls. Men i valrörelsen utpekades vi felaktigt som företrädare för flumskolan. Det kan vara bra att gå med på tidigare betyg för att för att tvätta bort den stämpeln."

Anders Tell, vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Kristianstad, om betyg från år 6.

Barnatro och skolavslutning i kyrkan

Kollade på säsongens sista avsnitt av "Existens" på SVT:s sajt (länge leve IT-revolutionen som gör att man slipper bli slav under sändningstider!) igår. Det handlade om "barnatro"; om föräldrar ska ha rätt att påverka sina barn religiöst. Programmet var väldigt tankeväckande. Först ett statement: jag är principiell motståndare till religiösa skolor. Även förskolor. Både enligt FN:s Barnkonvention om barnens rätt till trosfrihet och mina egna personliga värderingar. Tyvärr har dessa friskolor ökat lavinartat de senaste åren. Trots att de i mitt tycke strider mot Läroplanens ord om en "konfessionlös" skola. Men som programmet visade: de kommunala aktiviteterna för barn och ungdomar har försvunnit. Fritidsgårdar, kommunala förskolor o.s.v. Istället har privata alternativ dykt upp. Inte minst religiösa (främst kristna och muslimska). Men behöver det vara så farligt? Självfallet dyker en representant för Humanisterna (som man skulle kunna tro var en gigantisk folkrörelse om man kollar på TV:s samhällsprogram) upp med sin "religionskritik". Och kör med de utslitna klyschorna om "skam", "skuld", "himmel" och "helvete". Dessa "humanister" tycks vara säkra på att alla kristna ägnar sig åt psykisk misshandel av kvinnor och barn. Sånt förekommer självfallet, och därför är det livsfarligt med religiösa skolor/förskolor utan insyn. Men att inbilla sig att fröken ska komma på samlingen på golvet, spänna ögonen i lilla Ella och säga: "Du är full av synd! Men Herren Jesus Kristus har blödit och pinats på korset för din skull! Är du nöjd nu? VAAA??!!!" Varpå lilla Ella brister i gråt (tro fan!) och ber farbror Jesus om förlåtelse för sina synder. Att kristna fröknar säger att barnen kommer att få träffa Gud i Himmelen kan jag tänka mig. Men att de skulle predika om helvetet? (Svenska Kyrkan "avskaffade" f.ö. djävulen 1909, vilket gav fler rubriker än Storstrejken samma år.) Att frikyrkorna, som obetvivlat är kända för en tro på djävulen och helvetet, skulle ha i system att hota småbarn eller ens tonåringar med att brinna i evigheters evighet låter för för mig hyfsat psykotiskt. Men fan vet!

Skulden (men tyvärr inte skammen) faller på politikerna som snålat in på barnens och ungdomarnas behov av omvårdnad, skola och fritidsverksamheter. Fan ta er! Och på alla organisationer som inte startat upp icke-religiösa alternativ (jag skulle dock aldrig sätta barn i en förskola driven av fundamentalisterna i Humanisterna).

Debatten rullar på om skolavslutning i kyrkan. Jag har ingen statistik på hur det såg ut igår. "Bevara en gammal fin svensk tradition" står mot "religionsfrihet" och "slag mot andra religionsutövare". Nu ska jag säga vad jag personligen tycker. Jag tycker att avslutning i kyrkan ÄR en fin tradition! Som jag dessutom vill bevara! Inte för dess kristna (eller ens religiösa) innehåll. Utan för att det helt enkelt är en fin plats att ha det på. Kyrkobyggnaden är outstanding när det gäller akustik, rum och inre och yttre inramning. Gott om plats för anhöriga att vistas på, både inomhus och utomhus. Dessutom är en kyrkoorgel en fantastiskt stämningsfull extrakrydda. Dock: avslutningen ska inte drivas i Kyrkans namn utan vara totalt konfessionsfri. Däremot får den mer än gärna stå i en samverkan med en ekumenisk arbetsgrupp bestående av präster, imamer och Fan och hans moster. Det ska vara en totalt konfessionsfri tillställning där kristna, muslimer, ateister, buddhister, satanister, agnostiker eller totalt ointresserade av trosfrågor kan samlas för en fin stund. På det sättet avväpnar man dessutom Kyrkan som en intressegupp med en kristen agenda. Låt din lokala kyrkobyggnad, eller moské för den delen, bli ett öppet rum i offentlig regi. Genom sin extrema polarisering spelar Humanisterna bara de allra räligaste religiösa reaktionärerna i de skenheligt knäppta händerna. Barn och ungdomar är förtjänta av en fin och stämningsfull avslutning. Utanför den sterila skolaulan.

Amen!

NE, Wiki, Bajsmannen och Revolutionen!

Läser Torsten Kälvemarks artikel i Aftonbladet om Wikipedia-revolutionen. Som jag själv ser som en fantastisk kunskaps- och informationsrevolution. Och farligast av allt: totaldemokratisk. Vilka är det som är rädda för demokrati? Självfallet de som har monopol på makten. Nu har detta monopol blivit borttaget från författarna i Nationalencyklopedien (NE). NE bygger på ett bokstavligt talat auktoritärt system: vissa "auktoriteter" inbjuds att skriva "fakta" om olika saker. NE skola sedan genom sin hävdvunna renommé gälla såsom kunskapens källa. En Mimers brunn därsom Sanningen manifesteras. För den som vill ha en snygg skrytmöbel i bokhyllan av ädelträ för den som vill ge ett lärt och bildat intryck. Eller som nu i den digitala tidsåldern: gå att läsa i dataapparaten. Bägge alternativen för tusentals spänn. Eller som betaltjänst för att få veta ett skitfakta. Med Wikipedia detroniseras dessa visdomens monarker. Och det känns underbart i inälvorna!

Många fakta i NE blir naturligtvis inaktuella innan man hunnit vända en sida. Tiden går men bara ålderdomliga uppgifter i NE består. Kälvemark skriver:

"Men Wikipedias trovärdighet då? Jag kom häromdagen att diskutera den frågan med en annars klarsynt humanistprofessor och märkte då på nytt den skepsis med vilken många forskare möter en revolutionerande folkrörelse som på knappt ett decennium producerat mer än 10 miljoner artiklar på 250 språk."

Jag vet inte vem denna humanistprofessor är. Handlar det om Dick Harrison blir det riktigt roligt. I "Mannen från Barnsdale" skriver Harrison att han undersökt vad NE i länder som Frankrike, Tyskland o.s.v. skriver om Robin Hoods existens som verklig historisk person. Inga av dessa menar att han existerat. I svenska NE står det däremot att han verkligen funnits. Och varför? Därför att Dick själv skrivit texten där! Så var det med "trovärdigheten"! I Wikipedia kan vem som helst lägga upp fakta om precis vad som helst. Dessutom med en massa länkar som NE saknar och därför är kraftigt begränsad. Om Olle Ausonius (påhittat namn) skriver om träskofioler i NE är det säkert ganska korrekt. Men inte garanterat. Om en träskoviolinist skulle uppmärksamma ett sakfel i Ausonius text så blir det en himla process att korrigera. Ska NE-snobbarna köpa en helt ny volym varje gång de trycks upp? Inte ens då hinner de med i tiden!

Med demokratin på Wikipedia kan du och jag ändra fel så fort vi uppdagar dem. Även om vi inte är "auktoriteter" inom det "kulturella kapital" man ska lägga sig till med för att vara märkvärdig och förmer. Det kan handla om mer angelägna frågor. En gång googlade jag på "Bajsmannen" för att se vad det stod om herr Ånkel. På Susning.nu stod det att han var en myt. Att folk påstod sig ha sett honom på diverse festivaler men ingen kunde belägga det. Så avslutades det med länkar till fenomenet "vandringsmyt". På SRF i år hade jag en norsk kompis för vilken jag hade berättat om Bajsmannen, vilket han tyckte var mycket roligt. Jag nämnde det med Susning.nu och min tältpolare suckade eftersom han själv kände honom väl. Några timmar senare kommer Bajsmannen i egen hög person av en ren slump, sätter sig ner och börjar festa med oss. Susning.nu är det nog inte många som använder när Wikipedia finns. Där skulle påståendet om att Ånkel var en myt inte kunna stå kvar en nanosekund. Så fungerar riktig demokrati (=allas deltagande). (Det skulle vara roligt att veta vem NE skulle anlita som auktoritet om de skulle införa en artikel om Bajsmannen!)

Kälvemark menar att forskarvärden borde anlita folk att korrigera fakta i Wiki. Det är där folk hämtar kostnadsfri och bred information. Fast jag tror det när jag ser det. Då får forskarvärlden (som jag betraktar som en sluten självförhärligad sekt) sänka sig till packet och populasen och det kulturella kapitalet konkursa. Kanske kan royalties förloras i den nykapitalistiska svenska forskningspolitiken (se Åsa Linderborgs artikel bredvid Kälvemarks) som vetenskapens och kunskapens dödgrävare Leijonborg lämnade efter sig. Men så är det en gång för alla: "The times they are a-changing", som John Lennon sjöng!

En sak som jag förundras över att ingen reflekterat över: Den ursprungliga Nationalencyklopedien kom till i Frankrike på 1700-talet och skrevs av upplysningsfilosofernas stjärnor Voltaire, Rousseau och Montesquieu. Upplysningens idéer var emanciperande och ledde till franska revolutionen och vår moderna västerländska demokrati. Kyrkans dogmer om det evigt bestående och Kungen av Guds nådes absolutism skulle ifrågasättas och undermineras. Låt Wikipedia (eller nån annan fritt flytande kunskapskälla) bli det som NE var innan den som så många andra revolutioner först förstelnades för att till slut själv bli det den startade för att störta!

Länge leve Kunskapsrevolutionen! Vi är väl beväpnade!


(Kälvemarks artikel bygger på Cambridgeprofessorn David Runcimans [fniss] bok "The Wikipedia Revolution")

Metaltown fixat!

Yes in f-g deed! Nu har min polare fixat lördagsbiljetter till Metaltown innan de hann ta slut! Så nu blir det My Dying Bride och Cult of Luna samma kväll! Och Opeth! Och Evergrey! Och The Haunted! Och Mustasch! Och slutet på Manson! Och Dragonforce och lite sånt! Vilken j-a höjdarlördag det kommer att bli! Måtte man bara slippa ösregn! Drömmen är att det är som den enda gången jag varit där: gassande sol (min favorit som ni fattat vid detta laget)! Nackdelen var att det tog sån jävla tid att köpa öl. Köerna var så långa att folk passade på att köpa öl åt alla sina polare. Jag ställde mig i kön när Cradle of Filth gick på och kom fram när de var klara... Men perfekt annars att sitta på en bänk på ölserveringen och se och höra banden hur bra som helst. Och dessutom inte missa nåt eftersom scenerna är bredvid varandra och de kör "varannan". Men inomhusbanden kan kanske vara värda att kolla upp om vädret är som de två första åren: ösregn? Fast de låter knappast intressanta på presentationerna. Bortsett från Girugämesh som liknats vid japanska motsvarigheter till både System of a Down och Tool. Tre japanska band samma kväll, lite coolt ändå. De hinner man se mellan MDB och Mustasch. Nej, det lär definitivt bli en oförglömlig lördag! Cult of Luna inomhus avslutningsvis samtidigt som Manson spelar ute på stora scenen. Valet är inte ens ett val!!!!!!

Deppig Nattsvart Fredagskväll




Jag satt och var på superglatt humör ikväll. Kände mig pigg och rastlös och ville hitta på nåt kul. Men visste inte vad. Drack mer kaffe och blev ännu piggare. Så kom jag att tänka på: jag tar och slänger på mina My Dying Bride-DVD:er! Men hur ska jag komma i stämning till detta? Jag kan ju knappast vara pigg och glad. Och det blev ju inte som i vanliga fall: att jag sparat dem till en tung rödvinsfylla. I desperation kastade jag ut frågan på Facebook: "Nej, nu är jag alldeles för pigg och levnadsglad! Ska ta och släcka ner lamporna, sätta på mina My Dying Bride-DVD:er och deppa ihop! Kan ingen komma på nåt sorgligt att tänka på så man mår lite dåligt och kommer i stämning?" En tjej svarade: "Raketost säljs inte längre..." Jag svarade tillbaka: "Ack och ve! Allt det gamla vi hade är förgånget! För evigt!" Men sanningen är att jag aldrig ätit raketost... Det fick gå ändå. Jag tröttade ut mig lite med hantlarna och rycktes med av den sagolika Krakow-spelningen från 1996 på den fantastiska DVD:n "For darkest eyes" (som för övrigt även innehåller sex stycken videos). Jag bara älskar den konserten. Superlåtar från inte minst "Turn loose the swans" och "The angel and the dark river". Tung och kraftfull doom metal med smäktande stråkar. Just stråkarna saknade jag när jag såg MDB på Graspop förra sommaren. Men eftersom de använder såna på nya plattan så hoppas jag att de även kommer fram på Metaltown om ett par veckor. Och att de kör "From darkest skies" (höjdpunkten på Graspop)! Och "I am the bloody earth" såklart! Och att Aaron Stainthorpe mäktar med lite kraftfullt growl åtminstone ibland!

För övrigt anser jag att "The cry of mankind" är världens vackraste doom metal-video! (Klicka nedan!)