tisdag 25 maj 2010

Björklundarnas marsch (Siesta! - 2-0)

Ja, imorgon bär det som sagt av till Siesta!-festivalen i Hässleholm! Förra året utgjordes campingen av en refug mellan ett par vägar i ett industriområde strax utanför "stan"! Men själva festivalområdet var fint och krattat! Små asfalterade "gator"! Det var ju gudskelov en gammal militärkasern! Riktiga soffor i öltältet! Där de serverade screwdriver! Precis som i "Fawlty Towers"!

I år har de mycket större camping! Gudskelov! Enligt Kristianstadsbladet med fyra ridande poliser på campingen! Och gymnasieungarna i Hässleholm och Kristianstad ska enligt samma blåa blaska ha friluftsdag för att kunna besöka festivalen! Förra året var jag, Andreas och hans syrra de enda mellan 35-40! Resten var gymnasieålder! Vi fick t.o.m. frågan: "Vad gör ni här?" Inte som nåt stöddigt, de trodde väl att vi tillhörde sociala myndigheterna eller nåt! Trots att vi började festivalcampa innan de var påtänkta *hick*!

Vad säger man? Jag och Andreas har spekulerat, på ungdomligt vis via SMS, ett dygn nu:

Andreas: "Ja en hästspark med hästskit, det är vad vi är värda! Stängda skolor och ridande polis som sparkar på ungdomarna! Björklund 1-0!.... Vad fan, pågajävel! Sitter du här i skolan och latar dig! Marsch ut i bussen... nu jävlar blir det campingen för din del, annars blir du blåslagen, kommunistjävel! Jag följer bara Björklunds order!"

Martin: "Ja, äntligen är ordningsskolan här igen! Polisen kan hämta elever som skolkar från Siesta!! Persbrandt lyfter upp dem i böglockarna och bär dem till nationellt prov i Indiepop! "

Andreas: "Men i år har vi ett hustält, som gjort för screwdriver-intag!"

Martin: "Precis! Vi är officersmässen medan bassarna kurar i små tält! Som Björklunds skola skola vara! De kan gott resa vårt tält och slå upp våra groggar! Kallas att vara lärling!"

Andreas: "Lärling! Björklund 2-0!"


Epilog:

Andreas: "Undrar om vi får höra Björneborgarnas Marsch på Siesta!?"

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

They were lost in the dark
And they never returned
Just like somebody slammed the door

On Rock 'N' Roll Children
Alone again
Rock 'N' Roll Children
Without a friend \m/
(RJD)

2 kommentarer:

magda sa...

*flin*

Ha det något alldeles vidunderligt BRA nu, Cal, och håll fanan högt!

Caligula sa...

Tackar, Magda! Lovar att det kommer att gå som en marsch! ;-P