tisdag 31 maj 2011

Ris och hönsgård





Röja ris, kratta gräs, mata höns, hänga tvätt.... riktigt manliga sysslor ute i det härliga solgasset idag! Man behövde fläskfilémacka och tomattårta så man stod sig!

Hann även med att kolla igenom arbetarbiblioteket lite! Man blir mer och mer övertygad om vikten av att den svenska arbetarrörelsen måste lära av sin egen, ofta framgångsrika, historia! I synnerhet nu i avtalstider då arbetsgivarorganisationerna och deras propagandabyråer har fräckheten att kräva lönesänkningar! En spottloska som borde mötas med en knuten näve! För vi är hundra år tillbaka i tiden!

Sänkta löner är inte lösningen

Red Hot Thunder - Caligula chillar




Börjar det dåna i nordliga Skåne så var inte rädda! Det var kanske inte åskan! Det var kanske bara lilla jag! Efter en brakmiddag!

Chili sin carne på röda linser, lök, vitlök, röd paprika, röd chili, krossade tomater med ris till borde ge viss verkan! Jag intalar mig åtminstone att det är nyttigt! Gott är det i vilket fall! I synnerhet om man spetsar med Tabasco Habanero!

Stämmer det att man är vad man förtär är jag både röd och het! Och det är jag väl?! Åtminstone bra i gasen!!!

måndag 30 maj 2011

Österlen 4 - En Annorlunda blogg









Ska man till Österlen är ett besök på Kiviks Musteri ett måste (it´s a must)! Första besöket för min del faktiskt! Detsamma gäller kakbuffén på Café Annorlunda! Var det därför jag slapp undan betalningen? Fast jag är väl lite... Annorlunda?!

Buffén gick verkligen inte upp mot mamma Kress hembakade kakor och bullar när vi besökte henne på Mors Dag dagen efter! Dock var man proppmätt efter en taco-frukost! Resterna efter kvälls-tacosen hos Marie i Vanneberga! Men man är väl som sagt lite... Annorlunda?!

Överhuvudtaget var det en fantastiskt underbart härligt helg! Med ett fantastiskt underbart härligt gäng! Som man verkligen aldrig har tråkigt med! Fast de är väl lite... Annorlunda?! ♥

Österlen 3 - Hängd, stenad och begraven



















De lärde har länge tvistat om vem som ligger begravd i den 5.500 år gamla Havängsdösen. En gammal hövding eller kung? Njaaa, inte så gammal som man kan tro!

Österlen 2 - Badpojke (Bad boy)







Strandens Romeo i rosa tanga, tar sig fram som sina kusiner på zoo
(Magnus Uggla)


Ja, inte handlar den dängan om undertecknad! Rosa tanga? När det finns svart metal-boxer? Eller blå badskjorts! Det råder ingen tvekan om vem som är Knugen på Playan! Inte är det Frank Andersson! Eller Frank Ifield för den delen!

Österlen 1 - Atleter, akrobater och gynekologer














I lördags gav vi oss av till Österlen! Jag gjorde årets havsbaddebut (badpojke - bad boy)! Annars var det verkligen en dag för hård fysisk övning! I synnerhet som nästa etappmål var Kiviks Musteri, kakbuffé på Café Annorlunda och avslutningsvis tacoafton hemma!

Haväng är Paradiset på Jorden (men vi besteg även Stenshuvud)!

Men ni ser våra frisksportiga bilder! Akrobati eller gynekologi? Qi Gong Nonsens?

Denna blogg tillägnas minnet av Hjältarnas Hjälte! Atleternas Atlet! Badpojkarnas badpojke (säger bara Ronja)! Inte Anton! Inte Steve! Inte Björn! Inte Monia! Inte ens undertecknad! Självfallet syftar jag på Ricky Bruch! Ingen diskus-sion om saken!

Ricky Bruch död