onsdag 28 mars 2012

LandkrabboR!!!!! - en Fantasi-blogg



Just idag lever livet lite extra livligt! Nu hägrar en liten längtansvärd långhelg!

Fantasi-fika med Steve när jag kom hem till stan! Testade deras soppa för första gången! Dagens soppa var avocado med en massa räkor! Hemmagjord på färska råvaror och bland de läckraste soppor jag sörplat! Glass som efterrätt! Cookies, hallon och körsbär! Fantasi pröjsar mig inte för sponsring! Men erbjuder världens godaste italienska glass! Mitt i city i Kristianstad!

Några öl och Krux i väntan på Andreas! Om ett dygn är vi på Finlandsbåten (eller ska man säga Tysklandsbåten med tanke på Blind Guardian och Sodom?)!

Från oss alla till Er alla: en synnerligen trevlig helg!!!!! LandkrabboR!!!!! \m/

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Carl Bildt ♥ ♥ ♥ ♥ ♥








Veckans citat (från Martina):

"Till och med Carl Bildt har orsakat något gott, för hade vi inte behövt demonstrera emot fanskapet, så hade jag inte träffat Martin som ju är en trevlig person =)

Det gjorde jag iofs inte heller, vi blev vänner på facebook EFTER att vi båda varit på demonstrationen.

Som det kan gå"


Ja, så kan det gå! Leve Vänskapen, Facebook och Demonstrationer mot Carl Bildt!!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Och självfallet Martina och Blattebella !!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(När man väl får.......... pussas blir det på bekostnad av tiotusentals afrikaners blod....)

tjickalackaling - Tacka Carl Bildt för det !


Blattebella - Demonstration mot Carl

Kvinnorörelse



Käkade en rejäl bit smörgåstårta innan jag åkte ner på min feministiska studiecirkel i Malmö igår. Rester från söndagens årsmöte med Vänsterpartiet: lax, räkor, kräftstjärtar, brie.... att äta en ordentlig "frukost" är A och O för ett lyckat studieresultat. Hälsar magister Caligula....!

Behövs feminismen idag? Ja, med tanke på mothugg man får om man nämner att man ska på feministisk studiecirkel så blir man överbevisad om vikten. Självfallet kan man inte vara man och feminist utan att vara "osjälvständigt tänkande" eller patetiskt utnyttja en påmålad "feminism" för att få ligga (eller vänta; är inte alla kvinnliga feminister flator och manshatare?!).... Tar mig friheten att citera mig själv från Facebook:

"Klassiker: är man man och feminist är det enbart ett raggknep. Men visst, jag vill ha ett jämställt samhälle där tjejer vågar ta för sig, ragga upp mig och sätta på mig ordentligt. Händer redan. Självfallet av feministjejer. ;-)"

Jag tar mig även friheten att illustrera med en ny målning av min feministiska älsklingskonstnär Martina Persson. Min egen Yoko Ono. En tavla jag av någon mystisk anledning kan känna igen mig i. Kanske för att jag inte är någon könlös antifeminist?! Här snackar vi KVINNORÖRELSE!!!!

Byhåla (en blogg från Snapphaneland)


Osby är ganska fantastiskt ändå. Det är förtrollande med blänkande blå sjöutsikt från fikarummet. En sjö mitt i byhålan!

Idag har jag haft klasskonferenser och inser vilka små änglar till elever jag ändå har. Trevliga, glada och närvarande på lektionerna. Understundom flitiga. Kanske typiskt för snapphanehålor som Osby och Lönsboda? Inga stroppar eller ligister. (Som i Kristianstad.... Näää.... förlåt! De allra, allra flesta elever är härliga änglar även hemma i stan ♥ !)

I fredags var det så vårigt sommarväder att jag inte ångrade att jag lovat eleverna en liten utomhusaktivitet. Ett lagom sätt att bli av med den värsta rastlösheten en fredag eftermiddag. Med ett tre timmars historia-block.... Nu fick eleverna lov att visa mig runt i det historiska Osby. Jag fick flera spontana guider. Jag fick se och höra om järnvägen, svart granit, Fort Swanson (ett riktigt litet High Chaparal mitt i Osby), marknaden.... och självfallet det som gjort Osby världsberömt: BRIO! Och celibriteterna som skapat ära och berömmelse: Paul Tilly och Kicki Danielsson!

Jag hade kaxat mig och frågat vad man kunde visa för en Kristianstadbo i denna "hålan". Det sistnämnda fick jag äta upp. Och jag medgav när vi kom tillbaka att jag var mäkta imponerad av Osby och att det inte alls var en "håla". De små snapphanarna till lokalpatrioter fick ett ödmjukt och uppriktigt FÖRLÅT! Vi fattade dessutom ett evigt gällande beslut att det uttalas Osby (som i ost) och inte Osby (som i os)!

Idag tog jag bussen hem. Åkte tvärs över Göinge. Passerade Knislinge. Blixtlåsfabriken. Strumpfabriken. Medeltidskyrkan med coola kalkade takmålningar (S:t Göran & Draken är riktigt metal!). Tänk att man vuxit upp här. Gått på Snapphaneskolan. Det gick snabbt att passera. Med bussen. Kanske inte med uppväxten? Snart ska man hit igen. Steve har fixat biljetter till Mikael Wiehe i Knislinge Folkets Park om en månad (då ska mamma Lena minsann tillbaka till Knislinge). Och i augusti kommer U.D.O. och Nationalteatern till Helgeåfestivalen!

Byhålor kan vara svåra att ta sig ur. Imorgon bär det av till Stockholm....

tisdag 27 mars 2012

Amen brother!


"Relationer kunde räddas, skilsmässor undvikas. Det kan vara värt att stanna upp och fundera över de här siffrorna, inte minst när kvällstidningar erbjuder skilsmässoguider och feministiska författare skriver böcker om skilsmässan som chict livsstilspolitiskt projekt. Skilsmässor är vanliga, men de flesta kämpar för att undvika dem. Annars hade inte trycket hos äktenskapsrådgivarna varit så hårt. Folk ber om hjälp att hålla ihop – inte om skilsmässoguider."

Folk ber om hjälp. Göran Hägglund predikar i Aftonbladet. För sin förtappade församling. Bjälken i ögat glänser som en gloria i den självpåtagna Sanningens ljus. Vi har ju alla på sista tiden fått ta del av "Kristdemokraternas kris". De har till och med kallats för "Krisdemokraterna". Istället för att söka rådgivning har de burit falsk vittnesbörd mot sin broder (systrar tiger i församlingen!) och burit sig åt. De tävlar numera om att bli mest reaktionära, förlåt, mest betona den värdekonservativa värdegrunden som ett fundament för såväl partiet som samhället. Med Den Heliga Familjen (läs: heteronormativ kärnfamilj med mamma, pappa, barn) som samhällets grundpelare. Och så haver Svea Rike ack så långt kvar till Gudsstaten....

Job-bigt (långsökt skämt där jag anspelar på Jobs bok) läge. Men hav förtröstan. Med Tro och Hopp följer Kärlek.

Kärleken (= den av Gud påbjudna tvångs-tvåsamheten om än i ett evigt kärlekslöst och nerbrytande helvete på jorden) övervinner allt! Även lite hat och kärlekslöshet!

Anledning till att jag har haft en hyfsat harmonisk barndom är att jag är skilsmässobarn. Min mamma är en hjälte som ung arbetslös och outbildad vågade ta steget från sitt eget helvete. Tog på sig både hus och fem små barn. Och red ut det. Vilket är ett övermäktigt mirakel i sig.

Min sängkamrat som jag numera vänsterprasslar med är Liv Strömquist. Innan jag somnade inatt läste jag i hennes geniala vetenskapliga seriealbum Prins Charles känsla med illustrerade etablerade sociologiska teorier. Inte bara om hur såväl äktenskapet som det moderna "kärleksförhållandet" är en social konstruktion för sexuell äganderätt. Patriarkatets grundsten. Utan även hur statistik över skilsmässor visar att:

"...45% av kvinnorna upplevde att de fick en bättre relation till sina vänner efter skilsmässan. Bland männen får dock en majoritet en SÄMRE relation till sina vänner efter att de skilt sig. Männen mår dessutom sämre psykiskt som singlar än vad de gjorde som gifta. Detta är en stor skillnad mot kvinnor, där 70% upplevde att de fick ett ökat psykiskt välbefinnande efter skilsmässan. Hela 85% av kvinnorna upplevde dessutom att de fick bättre självförtroende efter att de skilt sig (mot 35% av männen)." (*Strömquist s.87)

Tycker det säger mycket om på vems villkor äktenskapet vilar. Rent strukturellt asså.

Chict, va?! Amen brother!

Göran Hägglund - det är inget chict med att skilja sig

MÅSTE!






Tisdag! Marduks senaste plattor medan jag manglar magen med kaffe! Det svarta guldet (kaffe, inte olja) är ett MÅSTE! Sparar ett grymt antal helgrymma bilder som togs på Fantasi och i Tivoliparken med mina underbara, snygga och coola vänner Steve, Marren & Anton igår eftermiddag och kväll! Självfallet så många att de förutsätter ett smärre antal tema-bloggar! För bilderna MÅSTE upp!

Då jag kommer att ha nattgäster resten av veckan känns det lika bra att städa undan lite! Jag MÅSTE rättare sagt! Matlagning behöver jag inte tänka på idag då jag har resterna från söndagens smörgåstårta i kylen! Med kräftstjärtar, brie och annat smaskigt som MÅSTE ätas upp!

Sen brakar det till Malmö för feministisk studiecirkel med tema sex timmars arbetsdag! Ett MÅSTE för att rädda jämställdheten, jobben och folkhälsan! Innan dess MÅSTE jag till biblan och skriva ut biljetten till Sweden Rock-kryssningen i veckan! Jag MÅSTE! MÅSTE! MÅSTE!

Som någon flög omkring och sjöng på det glada 80-talet: ATT GÖRA DET MAN MÅSTE ÄR ATT GÖRA DET MAN VILL!!!!!

Mmm... ♥ (Mys med Martina ♥ ) - Eldig grillfest















I helgen brakade det till Svedala igen! Direkt från jobbet såklart! Helgen innan gav mersmak...! ;-)

Grillen var på när alla grabbarna kom samtidigt (till festen)! Sol, öl och mygg gav riktig sommarkänsla till tonerna av Mikael Wiehe! Jag hade slängt med fläskkotletter som fick trängas med rosékyckling och korv! Komplett kostcirkel till potatisgratäng med härligt tjock ostsås, sallad med fetaost och tzatziki! Och baconlindade bananer såklart! Då Arvid var borta slapp vi Sean den förste Banan! Åtminstone denna kväll... (dessvärre slängde en besökande granne på Lasse Stefanz mitt i natten...)!

Vad är det man säger? När det inte finns fler tallrikar att slicka får man fortsätta med kocken? Och Martina är Mästerkocken! Lika konstnärlig i köket som på de dukar hon målar på! En liten försenad födelsedagspresent fick hon av de andra pojkarna i ett stort paket! Av mig har hon ännu inte fått något.... men det kommer! Det kommer! Hoppas att mina små besök är lite present i väntan! Vinet jag tog med gick åt snabbt! Men det räckte för att få en lila rödvinstunga...!

Självfallet stannade jag hela helgen! Mumsade tacos och engelsk konfekt! Kollade Ice Age 3 och Lilla Kycklingen med Arvid! Och hade myspys med värdinnan! Känns konstigt att inte komma och grilla helgen som kommer! Men jag kommer tillbaka! Jag lovar! Jag kommer, jag kommer! ;-)

måndag 26 mars 2012

Paus i tillvaron ♥ ♥ ♥ (en drömblogg)












Ibland behöver man bara en PAUS i tillvaron! Eller många! Både här och där! Inte minst i SVEDALA under MARTINAS kudde! PUSSAS gör vi däremot inte! Det är bara lille ARVID som DRÖMMER! PAUS PAUS! ♥ ♥ ♥

♥ Må(ndag) bra! ♥




Måndag! Började morgonen i Osby med att visa film för eleverna: När mörkret faller (som de själva hade valt och som passade utmärkt i delkursen Kultur och identitet)! Hörsalen vara rena rama bion! "Var är popcornen?" som en elev sa! Sen kommenterade jag uppsatser i historia hela eftermiddan! Ball! Tjabbade med en trevlig jobbarkompis och hann knappt med fyratåget!

Träffade Linn på centralen hemma i Kristianstad och vi planerade vår traditionella rock-valborg i Hästveda! Det börjar brännas!

Fantasi-fika med Stefan, Marie & Anton! Körde en fetaost-sallad som dygnets enda mål mat! (Fast med en sån där bulle med kakao efteråt till kaffet!) Hälso-freak i sista minuten? Tja, det blev både "parkhoppning" i Tivoliparken (många bilder kommer!) och en skön ensam mån(dags)skenspromenad hem!

Mina vänner sa idag att jag ser ut att må bra! Så då får jag väl göra det! Jag känner att jag mår bra!

Fast alla får för sig att jag är kär! Jag blir retad både på Facebook och på Vänsterpartiets årsmöte! Måste man vara kär för att må bra? Kan inte arbete, vår-sommarväder och tanke på veckans hårdrockkryssning spela in lite? Och framförallt mina underbara vänner? (Sen pussar jag självfallet mina vänner passionerat!!!!)

Men kanske jag är lite kär ändå? I Livet? I Våren? Kanske rentav i veckans bästa dag: Måndagen?! ♥ ♥ ♥

söndag 25 mars 2012

(V)årkänslor



♥ VÅREN 2012 ♥

Lyckades slita mig från Svedala efter en smaskig frukost på bananpannkakor med akaciahonung och hackade nötter. Nu får man klara sig utan mästerkocken Martina ett tag. Men det vankades ju smörgåstårta och årsmöte med Vänsterpartiet. Med brie och kräftstjärtar och allt. Kan man känna sig förtjänt av efter sitt eget lilla samarbete Svedala-Kristianstad (åtminstone Martina-Martin!). Ordet "medlemsvård" har fått en helt ny dimension...! Allt för distriktet!

Svettig kortärmad rask promenad till årsmötet! Flogging Molly i lurarna! Let the Revolution begin!

Väl planerad dag att planera ett nytt vänsterpolitiskt år! När alla har VÅRKÄNSLOR! Eller vår och vår! Nu kändes det ÄNNU mer hettande!

♥ SOMMAREN 2012 ♥


(Tycker Ni att jag verkar besatt av mat? Tja, jag vågar faktiskt inte blogga om ALLT... typ..... politik....! ;-)

torsdag 22 mars 2012

Dåren



Jag la ett tarot-kort på mitt Dio-altare (d.v.s. hallbordet med signerad Sacred Heart-bildskiva). Det föll på Narren. Dåren. The Fool. Kärt barn har många namn.

Tarot är väldigt rationellt och vetenskapligt. Som psykoterapi. Jag läser in det jag vill i motiven. Titta på Narren. Solen lyser över hans ansikte. Han går lugnt, lätt och lyckligt. Med huvudet högt. Med en vit ros i nypan. Mot stupet.

Just nu känner jag att jag har vind i ryggen. Plötsligt får man stifta bekantskap med såväl arbete som älskog. Det är kanske möjligt att nästa steg leder mot stupet. Ett bråddjup utan slut. Men vad gör väl det? Vad är livet värt om man aldrig får gå framåt med vind i ryggen? Lugnt, lätt och lyckligt? Varför inte njuta av solen när den väl tittar fram efter långa kalla mörka vintern?

Med dessa ord önsker jag Er alla en synnerligen trevlig helg! Jag har ännu inte hunnit blogga om förra händelserika helgen! I väntan länkar jag till Martinas blogg om det hela! (Lite cencurerad.... ;-)) Strax styr jag åter kosan mot Svedala! ♥

tjickalackaling - Sean Banan-influerad morgongymnastik


Fool, fool, you got to bleed for the dancer!
Fool, fool, look for the answer!
(R.J.D.) \m/

Oh My Fuckin' Godess! - en drömblogg?????


Va fan... drömmer jag??!!!!

Patti! ♥ Marianne! ♥ Laleh! ♥ Amanda! ♥ Björk! ♥

Här tar man igen alla damer man missar på metal-festivalerna!

Jag läste igenom jämställdhetsförordningar för det svenska arbetslivet idag. Som elever satt samman i samband med arbetsplatsintervjuer. Mycket byråkrati. Men ändock ojämlikhet mellan könen vad det gäller löner och arbetstrygghet. Detta är dock könskvotering i min smak. Dessutom med gamla och unga sånggudinnor till konstnärer jag aldrig fått chansen att se! Missar jag detta så erbjuder jag mig att verkställa SCUM-manifestet på!

Les Bohèmes




Är det en bakad potatis med skagenröra? Nä, det är Martin Lund! Vem är den andra snyggingen? Självfallet är det Stefan Kress! Det är såna coolingar jag hänger med! Och ikväll var det exakt två veckor sen vi var på Fantasi senast! Vilket är två veckor för länge! Sedvanligt café-snack om musik och politik! Som de bohemer vi är!

Badet efteråt! Vilket också var alldeles för längesen! Hann med en arombastu, men den var desto skönare! Vi skulle sluta ögonen, slappna av och gissa de tre dofterna! Jag fick det till citrongräs, kanel och lavendel! Doft-meditation! Och riktigt skönt att slänga sig i en svalkande bassäng efteråt! Med ett varmt bubbelbad som avslutning!

Andreas ringde när jag kommit hem! Ett sedvanligt FRA-avlyssnat långsamtal om allt från terrorister, psykpatienter, kultur-wannabes och inte minst det som hägrar om exakt två veckor: Sweden Rock-båten! Med extrembra band och lyxsvit! Panzer Division Premium!

onsdag 21 mars 2012

Vin äger! -en re-lax-blogg





Skolkade från feministisk cirkel i Malmö igår kväll. *snörvel* En manlig förkylning är som bekant mer smärtsam än en kvinnlig förlossning.... Avnjöt Sopranos och South Park under täcket istället. Som en riktig mansgris. Grymt!

Re-laxade med stekt lax. Med skinn och extra mycket smarrigt underfjällsfett. Jag är nog den enda som steker broccoli istället för att koka. Men jag är nog inte som andra....!

En liten grön-vit tallrik som aptitretare. Sallad, oliver, feferoni, feta, tzatziki. Bara att slänga på en tallrik. Godast med ett glas rött till. Men till vardags funkar ett glas vatten med äppelcidervinäger. Vin äger!

South Park, ja! Visst är det självaste Fredrik Reinfeldt på bilden? Randy Marsh är hans och Alliansens försvarare! Till världens största vapenprofitörregering (den svenska om man räknar export per capita) vill jag bara säga med världens bästa TV-serie: Make love - not warcraft! ♥