tisdag 5 juli 2011

Viva Cuba Cola! - Liemannen läskar läppen



Stekande sol även idag. Nere på slätten. Gick ut på landsvägen med skottkärran och slog gräs med lien. Som jag slängde ut åt hönsen. Efteråt var det inte dumt att svalka sig med en Cuba Cola. "Barndomsnostalgi" kommenterade Mortii och Marren på Facebook. Svarade att hela kylen på jobbet är barndomsnostalgi: Sockerdricka, Loranga, Hallonsoda, Dansk citronvand, Julmust... Three Hearts är true! Dessutom har de bland den godaste lättölen!

Vattnade blommor och dammade museilägenheterna lite lätt. Sen var det skönt att bara sitta under ett äppelträd en liten stund och lyssna på fåglarna och bina!

Jag var dock mer än svettig när jag åkte hem. Det blev Tivolibadet direkt. En varm dusch, ett ännu varmare bastubad och bubbelbad. Min kropp behöver nog mer värme än svalka (i motsats till strupen). Sedvanliga samtal om festivaler och politik med Lolla!

Grillade chorizo i elgrillen som jag mumsade i mig med mos och chili- och vitlöksås (och blev sådär törstig igen). Tänkte äta till Lars Ohlys tal i Almedalen. Men det hade inte kommit upp på SVT Play än. Istället såg jag två avsnitt av Pers hörna.

Det första var om SD:s inflytande i riksdagen med Jimmie själv, en kille från Timbro och en tjej från Expo. Vad har jag att säga om det då? Tja, att det kändes helt okontroversiellt med Jimmie där. Att jag höll med honom i arbetsmarknadsfrågorna. Att behovet av en slagkraftig vänster känns större än någonsin!

Det andra var om religionens betydelse/inflytande i politiken. Självfallet satt Christer Sturmark från Humanisterna där. Med biskop Eva från Uppsala och Ebba från KD. Diskussionen om de olika rollernas (religiösa, privata och politiska) betydelse var intressant. För att inte tala om vad det egentligen är som driver fram krav på t.ex. vårdnadsbidrag och motstånd mot adoptionsrätt för samkönade. Annars snackade de (som väntat) mest för sig själva!

Nu har även Ohly ploppat upp! Får se och lyssna på talet innan jag lägger mig. Hoppas han inte svävar ut i svammel bland gröna gubbar som statsministern gjorde igår. Där han dessutom ständigt sköt sig själv och sitt parti i foten!

2 kommentarer:

magda sa...

Jag tycker att det jag hörde av Ohlys tal funkade rätt bra, men samtidigt känner jag hur Jonas S kommer att bli SÅ mycket bättre i nuläget!

Caligula sa...

Ohly var grym! Mailade partikansliet direkt och frågade vad som händer med mitt medlemskap egentligen!

Jonas & Josefin är min drömduo! :-)