onsdag 25 februari 2009

Angus Young blir aldrig gammal!

Glöm alla recensioner om AC/DC i Globen som stått i kvällsblaskorna. De är skrivna av töntar som dissar nya plattan. Konserten får inte 4 av 5 utan 5 av 5! Kanske den allra bästa konsert jag bevittnat. Tjejerna jag var där med tyckte detsamma. Elever som varit där har sagt samma sak: "Fan i mig det bästa jag sett!"

Spänd förväntan över att se ett av de sista stora bandet man har kvar (Led Zeppelin, Pink Floyd och annat icke-existerande räknas inte). En mångårig dröm. Först nordirländska The Answer med sina hyfsat sköna Zeppelin-imitationer. Sen jävlar! Bildspel, några explosioner och så stod bara Angus där framme på scenen i sin skoluniform! Och Brian kommer ut i sin gubbakeps och brölar igång i "Rock´n roll train"! Lyckligtvis var man inlyssnad på nya plattan och kunde njuta till fullo av låtarna från "Black ice". Men självfallet var det de gamla klassikerna som var höjdpunkten. I synnerhet 70-talslåtarna där Angus verkligen visade vad han går för som gudabenådad gitarrist: "Whole lotta Rosie", "Let there be rock"... Till stor del var det en tvåmannashow av Angus och Brian som hade ett underbart samspel framme på scenen. Angus duckwalk, "liggande som en skalbagge på ryggen"-solon samt striptease under "The jack" orsakade mycket publikjubel. I den sistnämnda ascoola låten kom Malcolms kompgitarr till pass och skoluniformen på lillebror Angus rök ner till bara kalsingarna. Jag skiter i att fjantrecensenterna kallar den bästa låten på nya plattan, "Anything goes", för pop, men när de säger att den inte passar AC/DC är de bara dumma i huvudet. I synnerhet när de i nästa andetag prisar "You shook me all night long" som är så snarlik den bara kan bli. Nu kom dessa låtar på raken vilket passade alldeles utmärkt. Naturligtvis jublade nämnda recensenter, samt publiken, över "Thunderstruck" vilken jag hade kunnat klara mig utan. Att det inte blev mer från den plattan är jag tacksam för. Jag skulle hellre vilja höra "Sin city", men jag klagar fan inte!

Det avslutades värdigt med "For those about to rock (we salute you)" till smällande kanoner! Och det finns bara ett ord som kan sammanfatta konserten på ett korrekt sätt: KANON!!!!!!!!

Mindre än fyra månader kvar till det smäller på Ullevi!!!!

Överhuvudtaget var det en skitkul weekend i Stockholm med ett riktigt härligt par, mor och dotter, som tävlar i rockighet! Oplanerat blev det ett besök på utställningen om yttrandefrihet på Riksmuséet i Gamla Stan vilken var ganska tankeväckande. Lär återkomma om funderingar kring ämnet. Att se al-Quaida-filmer i en liten biosalong var lite... speciellt! Muahahaha!

Inga kommentarer: