fredag 27 februari 2009

SKÅL!

Här klunkas starköl och firas att jag jobbat 100% med lön en hel vecka som lärare för första gången i mitt liv. Det är faktiskt sant. När jag hade tjänst var den på högst 78%. På praktiken fick jag pröjsa för att jobba (studielånet). Lönar sig att vara arbetslös och vikariera ibland. På samma sätt som det kan löna sig att spela om pengar ibland. Med kraftig betoning på "ibland"...

Men nu har man gjort det, och det känns bra! Störttrivs dessutom med kollegorna och eleverna. Och solen har gassat, vilket är precis vad jag behöver för att få humöret på topp. Dessutom kom lönen idag! Efter att hyran och en CDON-räkning blev betald fick jag råd med ett gäng starköl och ett par böcker på bokrean. Självfallet sex Kung och sex Femkommatvåan; var ingen jättelön så man kunde lyxa till det på den blöta fronten.

På bokfronten blev det "Kärlek & erotik i antikens Rom" av Dominic Ingemark och Martine Castoriano. Har en annan bok av samma författare, forskare på Antikens kultur och samhällsliv. En institution som jag själv har läst a-kursen på i Lund. Väldigt häftigt, inte minst som vi hade undervisningen på Antikmuséet där de har sitt säte (hoppas vid Jupiter att institutionen och muséet finns kvar än, de har varit hotade i åratal). Jag pallade ju aldrig ta mig till Pompeji-utställningen i grannstan Hässleholm, och nu är den slut. Nåja, varför titta på en massa mat när det finns pornografi i vacker mosaik? Dessutom kan jag trösta mig med att jag besökt både Pompeji och Museo Nazionale i Neapel som hyser de fantastiska och välbevarade föremålen från den vulkandränkta staden.

Den andra boken blev "Nazisterna och det ockulta. Om de mörka krafter Tredje Riket släppte lösa". Författaren Paul Roland är knappast någon forskare utan skriver en massa böcker om snaskiga saker som mördare och i tidskrifter som Kerrang!. Boken verkar riktigt skum med spekulationer från otillförlitliga källor om att t.ex. Hitler skulle vara en magiker och i förbund med Lucifer. Nazismens ockulta bakgrund finns det gott om böcker och filmer om, men de flesta som tagit minsta del av detta måtte väl veta att Hitler var totalt ointresserad av sånt. Till skillnad från ex. Himmler, som Hitler bara tyckte var förvirrad och smågalen i det fallet. Men det ska bli kul och spännande att läsa. En massa Crowley, teosofi, runor och sånt fränt.

Blev tillfrågad om jag ville hänga med och spela bowling, äta och dricka med jobbet, men jag hoppade över. Säkert en månad sen jag firade helg hemma i lägenheten sist. Lyssnar en massa på Wolfs och Isoles nya plattor. Wolf har jag redan omnämnt men:

Älskar du vacker, snygg, mörk, stämningsfull doom metal så kolla upp "Silent ruins" med Isole! Vet flera av mina läsare som skulle älska den om de inte redan gör det!

Lapskojs till middag! Mumsigt och törstframkallande! =P

SKÅL!

Inga kommentarer: