onsdag 4 februari 2009

Mmm.... smoothie! Mmm.... folköl!

Gjorde smoothie för en stund sen, shit va längesen! Har mest handlat om ekonomiska skäl att jag inte gjort det på ett tag. Men isbitar, en banan, en halv påse frysta hallon, en halv liter lättyoghurt och en halv liter mjölk i en rejäl glasmixer är känsla! Och läskigt läskande och rejält uppiggande! Hail vitaminer!

Och en balkongkyld Norrlands Guld nu! Och en ölkorv med pepparsmak! Köpte två 10-pack Norrlands på Netto, de hade sänkt pris. 33-burkar iofs. Men 3,5 och lite partykänsla. En mp3-skiva med de flesta av Opeths plattor i högtalarna. Ska snart bränna ut en ny med Misery Idex, Grave och Graveyard och ladda inför båten nästa vecka. Köpte tom-CD idag och nya hörlurar till min i-pod. Köper nya lurar varannan månad känns det som. Sprängs de inte blir det störig glappkontakt. Kör billigaste på Claes Ohlssons iofs.

Lunchbuffé på Kristianstad Pizzeria innan. Rejäl "svensk" husmanskost sitter inte fel ibland som ett avbräck till allt asiatiskt: Inlagd sill som start! Stekt fläsk med lingon, löksås och kokt potatis! Marinerad kassler! Wienerschnitzel! Exotiskt! "Italiano"-grejerna, d.v.s. skaldjurspastagratäng och pizzaslicar, var sådär. Kaffe och glass som efterätt när man var proppmätt satt fint!

Aaah! Man känner sig robust och rejäl när man sitter med ännu en Norrlands, mumsande på ölkorven... Vad är det för fel på "gammalt hederligt"? Läste i Metro på vägen in till stan (unnade mig lyxen att ta bussen) att Unicef vill kulturmärka olika "traditioner". I Sverige skulle det kunna handla om sill och nubbe. Till veganernas och nykteristernas förtret kan tänkas. För helvete. Behöver man FN för att bevara seder man vill hålla fast vid? Traditioner är något som skapas hela tiden. Kan inte FN skydda barnagan i så fall? Fin gammal tradition väl? Eller antisemitismen och pogromerna i Östeuropa? Jag är iaf glad att det fortfarande finns restauranger där man kan få stekt fläsk och kokta potäter. Om det så är som en etnisk specialitet. Tur att vi har ett multi-kulti-samhälle så vi kan bevara våra rårörda lingon från diverse kebabsåser!

Blev förresten inspirerad av en gubbe i Vår Bostad som hittade på en massa olika ärtsoppor. Ska testa en kombination av två av hans: indisk ärtsoppa med torkad ren! Cross-over som fan, Rudolf syns ju knappast till i "Djungelboken"! Så jag har lagt gula ärtor i blöt nu tillsammans med torkad ren! Sen ska det få koka rejält imorgon torsdag med garam masala, curry, krossad vitlök och riven ingefära! Ska köpa pepparrot och ha i också! Om jag tyckte mig vara en hårding som käkade Soldatens kommer jag verkligen att vara en vilde från vidderna imorgon! Det rapar vi på! =P

Inga kommentarer: