måndag 27 augusti 2012

Panzer Division Malmö

Onsdag. Ondskans Dag? Nåväl, tredje kvällen på raken på Malmöfestivalen! Började som på tisdagen med ett besök på Föreningen Victor Jaras vagn. Denna gången blev det en hamburgare. Med samma lagom starka röda sås!
Sen ner till Posthusplatsen för Marduk...! Ett av de black metal-band jag lyssnar mest på på skiva. Men live är det något som kommit i vägen. För att jag satt och såg dem i backen på Sweden Rock Festival för några år sen med en storbildsskärm som visade en riktigt avdankad Meat Loaf lagom distraherande nerför backen? För att jag och Andreas såg dem på Sweden Rock-båten härom månaden som tredje av fyra konserter på raken och en massa billiga drinkar? För att de berövar en all mystik genom att presentera varje låt? För att de kallar publiken "fittor" för att få igång allsången? Missförstå mig rätt. Det var en skön konsert som man inte kunde stå stilla till. Härligt tempo. Men kan de vara onda kan jag vara ännu ondare - de lirade i dagsljus och det började regna under en låt. Vilket i och för sig är evil. Men så kom solen igen. Och jag önskade inget hellre än att det skulle dyka upp en gigantisk regnbåge över scenen. Då skulle jag fånga världens mest blasfemiska ögonblick. Äh, nu ska jag inte vara sån. Marduk spelade allt från första till senaste skivan. Och det var en bra konsert. Panzer Division Malmö!!!! (och Nadia gjorde en mer seriös recension!)
Lämnar mina hemvändande kamrater Robban, Nadia och Erik (fast de är ju råbarkade rå-kommunister och jag som vänsterpartist mer "life metal"). Och Jacob som står och tar kanon-kort att skicka till Marduk. Plötsligt står jag ensam på Stortorget. Men har plötsligt värsta öl-kalaset med "såssarna" Danne & Patrik! Kramar Peter & Anna Wanloo i öltältet innan de beger sig till Bluestältet. Hänger med Danne på matjakt. Han får till slut sina fish´n chips!
Vi hamnade på Paddy´s där vi drack stout från Gotland (grön ö som grön ö!), veteöl och hade allmänt kul! The Hives fick skjuta på foten liksom Melissa Horn kvällen innan- ha eller mista! När jag åkte hem visste jag att jag är rik till förmögenhet med alla mina vänner (och jag vet Stein att jag är skyldig för en blaskig men dyr öl)!

Inga kommentarer: