fredag 2 november 2012

(V)i tar kampen! (ett spöke härjar!)

Jonas Sjöstedt besöker Scan hemma i Kristianstad och träffar fackligt aktiva. Inbjudna av dessa på deras villkor. Ingen media. Enbart pressekreteraren. I ett läge med nya uppsägningar. Där systemet med bemanningsföretag visar sitt rätta ansikte med polska underbetalda styckare, lika stressade som slaktdjuren. Sjöstedt svär att ställa arbetsmarknadsministern till svars i riksdagen. Han besökte även arbetsplatser i Sibbhult och ett flertal andra ställen på sin "skånska resa". Som en del av Vänsterpartiets nya kampanj om att besöka och lyssna på arbetsmarknadens anställda. Och göra politik av det. En äkta arbetslinje. Det är inte utlänningarna som tar jobben ifrån oss. Det är politikerna och kapitalisterna. Som det alltid har varit. Jag är STOLT över att tillhöra ett ARBETARPARTI!
Min största behållning i Folkets Park i min kära lilla uppväxthåla Knislinge var dock att träffa kamrater från arrangörerna i Östra Göinge och från Hässleholm, Bromölla och andra delar av norra Skåne. (Inte bara för att jag fick inbjudningar och beställningar i samband med släppet av min bok Martins stora röda.) Och självfallet var det kul att snacka hårdrock och Helgeåfestivalen med min gamla Knislinge-granne Svenna Mankel!
Om kamraterna ser spöklika ut så skyller jag på ljussättningen i Knislinge Folkets park! Och det är ju för fanken HALLOWEEN!

Inga kommentarer: