torsdag 1 juli 2010

Frallor, korv, glass, sprit, kakor och bönor

Känns som en lång och späckad dag. Kunde inte sova inatt utan låg och lyssnade på Victor Hugos "Samhällets olycksbarn" som talbok. Men inte ens det hjälpte (blev ju tvärtom spännande med uppror och barrikader).

"Avlöningsdag"! Gick upp redan vid 6 på morgonen. När solen redan gått upp. Drack lite kaffe och slängde mig i badkaret. Sen promenerade jag in till stan. Tog en lunchbuffé på Conditori Fantasi. Gav utlopp för min älsklingsdödssynd frosseri och vräkte i mig ägg och sill, spännande frallor med så mycket köttbullar och rödbetssallad som fick plats och annat smått och gott.

Sen var jag minst sagt tvungen att skaffa nya och hela skor utan hål och lossnade sulor. Jag hittade ett par som passade på Ica Maxi: ett par vita gympadojor. 149 spänn var lagom för min minst lika håliga plånbok. Jag känner mig alltid jättekonstig med vita skor. Att de lyser ut lite väl mycket. Som en broder Herrey. Eller David Coverdale. Å andra sidan hade jag en vit skjorta också. Och svarta jeans. Vilket gav extra pingvinvarning.

Jag köpte ett Sommarkort och kan nu resa fritt i Skåne en och en halv månad. Ge mig gärna tips på trevliga resemål!

Jag hängde med farsan och hans sambo Clary till hans gamla jobb på Campbells i Karpalund (Kalle Lund i Karpalund, hoho). Fick med mig Blå Band-produkter för ett halvår hem. Gratis eller en krona stycket. Gott? Javisst! Det är ju gratis! Mycket grytor och såsmixer man ska blanda med köttfärs. Och på Willys efteråt köpte jag nötfärs för 29 kr/kg. 2,2 kg! Irländskt. Clary hade köpt sånt tidigare men lämnat tillbaks då det var helt grönt i mitten. Men va fan; Irland kallas väl inte Den Gröna Ön för inte?

Jag fick även med mig en massa gratis t-tröjor: rosa eller ljusblåa med texten "POPFESTIVAL i matsalen"! Muahaha! Snacka om att min Rockweekend-garderob är gjuten nästa vecka! Death to true metal! \;/

Efter Apoteket, ÖB och Kvantum blev det fika hos farsgubben och Clary. Först en grogg på den soliga balkongen. Sen blev det kaffe och frossande på ytterligare frallor med gott pålägg. Den rökta korven var extra god och passade perfekt till snapsarna vi tog. Jag köpte en sjuttis vodka och en sjuttis gin för en hundring. Så kom man ännu en gång billigt undan med festivaldrickat!

Men jag hann inte stanna så länge. Jag och Linn hade bestämt att ta en kaffe i Tivoliparken. Fast jag hade med kryddkorv och en engångsgrill! Så vi satt och grillade korv vid Helge å samtidigt som vi stekte oss själva i solen. Det var musik på scenen och en massa folk sittande i gröngräset. När vi själva satte oss där kände Linn igen Frida Öhrn som vi blivit mäkta impade av i "Så ska det låta" när hon sjöng skiten ur Joakim Cans! Cookies `N´ Beans var ett riktigt coolt band! Tre tjejer med akustisk gitarr, munspel och tamburin som verkligen hade känsla för country. Bluegrass. Eller ska man säga "bluesgrass"? Frida var coolast av dem alla! Men även de andra båda imponerade! Den äldsta tjejen lät stundom som Dolly Parton, stundom som Janis Joplin! Och en av lärarna jag hade på Folkuniversitetet gick upp i en munspelstävling mot Frida (han spelar själv i ett bluesband och impade även han). Mycket trevlig gratisspelning att sitta och läska sig med en glass till!

Ja, så har min torsdag varit. Kanske inte superintressant för er som läser. Men jag tyckte att det var en riktigt mysig dag! Kristianstad kan!

There's a place where the grass is greener
And you can shake, rattle and roll
(RJD)

Inga kommentarer: