lördag 19 juli 2008

FRA-ternisering

Gick med i en anti-FRA-demonstration idag. Det kändes lite konstigt att demonstrera med moderater och folkpartister, men lite kul ändå. Kortare apelltal hölls av alla från Moderaterna till Kommunistiska partiet. T.o.m. chefredaktören på högerliberala Kristianstadsbladet. Dock inte Socialdemokraterna. Kände inte ens igen någon sosse i tåget. Tjejen från Grön ungdom (vilket namn va? Oerfarna Ungar, typ) valfläskade till det och sa att Miljöpartiet och Socialdemokraterna skulle riva upp FRA direkt om de fick regeringsmakten. Men varför arbetar inte sossarna för det då? Ställer upp i denna typ av manifestationer t.ex.? En gammal commie-polare sa att det är "mer kuk i moderaterna än i sossarna", och tyvärr får man hålla med. Skatan Sahlin kan kraxa hur mycket hon vill, jag tror att sossarna kommer att tappa både förtroende och röster. Och det kan de gott ha. De kan få sitt sitt Bodströmsamhälle upphöjt med 1984. Skrämmande att stå på moderaternas sida, fast även här handlar det ju om inre åsiktsskiljaktigheter. Reinfeld med sina "hundögon" "borde hellre lyssna på folket än avlyssna dem" som vissa talare sa som svar på excellensens utspel att folket inte visste något om FRA och därför inte skulle bry sig (fin pedagogik). Piratpartiet hade nog det bästa talet med citat från både Göring och Ghandi. Politisk bredd där får man säga, liksom i denna demonstrationen och mötet.

Bras-klapp: Jag kramade varken några moderater eller folkpartister (eller någon annan för den delen)!

2 kommentarer:

Maria Ferm sa...

Hejsan, trots att s på lokal nivå inte deltog på den här demonstrationen har de faktiskt gått med på att riva upp lagen om det blir en rödgrön regering 2010: http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=5&number=152957

Men förhoppningsvis rivs den upp redan i höst genom en trepartimotion från s, v och mp samt några folkpartister som förhoppningsvis röstar för integritet denna gången.

mvh, Maria Ferm, Grön Ungdom.

Caligula sa...

Låter bra! Tack för info! Tyckte mest att det kändes frustrerande att S inte deltog, å andra sidan är det är det en kontroversiell fråga och många av partierna är splittrade. Självfallet hoppas jag på en röd-grön regering och att FRA rivs upp genom de sex folkpartisterna!

Tack för ditt svar och ett bra tal igår!

MVH Martin