fredag 4 juli 2008

JOB

Idag var jag på Af igen för att få information om hur det ska gå för mig när jag blir utstämplad från a-kassan den 4 augusti, f.ö. samma dag som jag börjar min 33%-tjänst. Jag hamnar i Jobb och utvecklingsgarantin (aktivitetsstöd) och blir därmed inte medellös resterande 67%. Skönt det. När man satt där och kollade på skärmen förkortades detta JOB. Detta var antagligen tänkt att låta positivt: ett JOBB är ju målet för det hele. Men jag associerade till Bibelns Job. Han som övergavs av Gud som lät sin dåvarande polare Satan pröva Job genom att utsätta honom för de värsta tänkbara mänskliga lidanden. JOB är startat av Alliansen. Ska man kanske se det som att Gud ("Det Goda Samhället") överlämnat en till Satan (Alliansen)?

När jag gick genom stan efteråt stod abortmotståndare och demonstrerade utanför Domus. Jag blev riktigt illa berörd av dem. Fotografier på aborterade foster och människor med iskalla och livlösa blickar som stod med dessa i en ring så alla skulle se. Kristianstadsdagarna börjar idag, ska dessa passa på att stå där t.o.m. nästa helg kommer mina inre organ att ta allvarlig skada...

Sticker in till Kristianstadsdagarna ikväll och kollar läget. Alltid ett myller av folk och man brukar springa på folk man sällan ser. Hoppar dock över ölandet i helgen trots att jag har kylen full. Måste smälta Graspop (utlovar en längre blogg om denna eminenta festival). Spar bärsen till Tivolirock nästa lördag istället. Detta är en trevlig tillställning där man dessutom tillåts ta med egen alkohol (picknick-traditionens sista utpost). Har t.o.m. fått förslag om en "ölfrukost" innan det drar igång. Kanonidé, Anne! ;-)

Exodus spelar i Helsingborg i augusti! Underbart, nu slipper jag tänka på både Köbenhavn och Götet. Dessutom hinner jag till jobbet dan efter. Det som mest skulle ha lockat mig till Metaltown förra helgen var Monster Magnet. Nu spelar dessa i Malmö i höst! Opeth ställde in på Graspop, men de kommer till Malmöfestivalen! Får bara hoppas att Mikael Åkerfeldts vattkoppor(!) gått över tills dess... Mycket musikaliskt godis att se fram emot alltså!

Inga kommentarer: