tisdag 13 mars 2012

...från intet allt (V)i vilja bli! (Punk´s not dead!)



Lördagen var trevlig. Distriktsårskonferens med Vänsterpartiet Skåne i Hässleholm. Inga stormade stridigheter utan mest enighet kring motioner, pläderingar och val till styrelser m.fl. instanser. Framåtandan kändes påtagligt i Ebanesersalen. Det kändes häftigt att sjunga Internationalen i en kyrka. Nyvalde, och ytterst populäre, distriktsordföranden Ray Grönlund från Landskrona försökte slingra sig som en äkta politiker. Menade på att han var fel person att följa "ordningsfrågorna" och öppna upp med just denna då han är gammal sångare i ett punkband. En dålig ursäkt i mina ögon. (Själv hade jag sången i fråga i ordentlig punkrocktappning i mobilen med tyska proletärpunkarna Commandantes)...!

Ett uppfriskande tal från Ung Vänster om vikten av utomparlamentarisk kamp. Och hemliga gästen: förra partiledaren Ulla Hoffmann. Numera ordförande för Fristadsfonden som arbetar för flyktingars rätt till asyl med bl.a. juridisk hjälp. Hon påminde om Alliansens, och numera Miljöpartiets, allt mer restriktiva flyktingpolitik. Trots att Sverige bidragit till att människor tvingas fly. Minns Lundin Oils (och utrikesminister Carl Bildts) härjanden i Sudan. Minns att Sverige är det land som per capita exporterar mest vapen. Ett annat tragiskt faktum är att de apatiska flyktingbarnen har kommit tillbaka.

Jag har sällan sett någon få så många kramar under en eftermiddag som Ulla Hoffmann. Själv fick jag en av ordförande Linda Nilsson från Kristianstad/Önnestad. Om någon skulle undra vilka de coola kamraterna på bilderna är!

Nu är Våren här! Nu går vi framåt, k(r)amrater!

HD - Han vill få folk engagerade


Fristadsfonden - För flyktingars rätt till asyl

Inga kommentarer: