lördag 12 maj 2012

Rasrisk (böcker, mat & sång)

Fredag. Mina industrielever ska genomföra en politisk debatt. Medan de förbereder sig går jag till bokhyllan för att se om jag om jag kan hitta något att själv slå ihjäl tiden med. Jag har inga större förhoppningar då det är en NO-sal med inriktning på medicin. Men som jag bedrar mig. Jag hittar ett gäng riktigt hyperintressanta böcker, vissa utgivna av Ordfront. Från sexualpolitik till veganism. Medicin och samhälle går definitivt att para ihop. Medan samhällseleverna slutför sitt sista arbete hittar jag Mattias Gardells klassiska Rasrisk i en hylla i arbetsrummet. En bok jag länge velat läsa. Hinner läsa de första 50 sidorna. Hyperintressant om såväl svart som vit rasism i USA. Titeln Rasrisk i kombination med USA samtidigt som jag har tvillingtornen i N.Y. på väggen framför mig ser ut som en konspiratorisk tanke.... Hur går debatten då? De sköter det exemplariskt och det är riktigt roligt (åtminstone i mina ögon). Förutsättningarna är ojämna då åtta sverigedemokrater står mot en centerpartist, en folkpartist och en liberaldemokrat. Ämnena är skola och jobb. Och partierna tycks eniga i det mesta. Vilket bekräftar mig tes om SD som ett borgerligt parti.
Hemma i Kristianstad träffar jag Steve och Anton. Vi beger oss till Rose Garden för en kvällsbuffé. Och här snackar vi buffé! Jag inleder med min älsklingsrätt - pekingsoppa. Sen blir det en tallrik med djävulskt läcker lax, spett på tigerräkor och blomkål - mer LCHF blir det fan aldrig! En kött-tallrik med bl.a. entrecôte i rödvinsås, en wok-tallrik med musslor, tigerräkor, bläckfisk och lamm. En "liten" sushi-tallrik och en efterrättstallrik med blåbärspaj, jordgubbar, pannacotta och glass - jaja, lite får man fuska även när man bantar! Med en sån här diet står man sig ett dygn mellan målen. Viktmässig rasrisk?!
Plötsligt i Vinslöv! Vi hälsar på Marie, pojkarna, kissen och vovven (eller är det en gremlin?) i deras nya mysiga hem. Nu är det härligt att bara slappa i soffan. En sån buffé direkt efter jobbet tar på krafterna. Men man piggar till när Steve plockar fram guran och man kan vråla med till Hoola Bandoola, Afzelius och Elvis! Tillbaka i stan är det riktigt skönt att promenera hem till Näsby i den varma vårnatten. Vad ska man med tacos, öl och sex till när man har böcker, mat och sång?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni talar så vackert om omfördelningen av jordens resurser sen spottar ni de svältande i ansiktet! LCHF-diet är ytterligare ett bevis på vänsterns totala hyckleri och hjärndödhet!

Caligula sa...

Visste inte att det hade nåt med vänstern att göra. T
rodde LCHF stod för Liberal Center-Höger-föda....