lördag 7 mars 2009

Jan Blörklund

När man kastas tillbaka i historien till mer primitiva tidsåldrar vet man inte om man ska skratta eller gråta. Bokstavligt. I synnerhet inte som fenomen som Jan Björklund dyker upp.

Tyvärr har jag inte råd att ta mig till Malmö och demonstrera mot att Sverige välkomnar Israel som legal och OK Davis Cup-partner. Statsterrorism välsignas ju av den enda kvarvarande supermakten. Jan Björklund får numera Per Ahlmark att blekna i den sionistiska vurmen. Enligt majoren riktar sig protesterna mot "judiska tennisspelare".

JAAA det gör det! Det är ofrånkomligt när det handlar om en statsbyggnad som bygger på ren (f-låt, smutsig!) rasism! En judisk bekant som är palestinaaktivist brukar påtala det bisarra i att han har rätt att flytta till Israel och bli medborgare. Tack vare släktens tro och identitet. Medan de 800.000 palestinier som fördrevs och etniskt rensades från sitt hemland när Israel grundades 1948 förvägras denna rätt. Trots FN-konventionen som ger dem denna rätt. Idag levande människor från för-israelisk tid, barn, barnbarn, barnbarnsbarn o.s.v. tvingas att leva i flyktingläger samtidigt som extremister från Östeuropa tillåts kolonisera genom krig beslagtagna landsdelar (alltså illegal ockupation enligt FN). Här syftar jag självfallet på "bosättarna" på framför allt Västbanken. Det finns inga palestinska spelare i den israeliska tennistruppen i Malmö. Det är inte judar protesterna riktar sig mot. Det är rasismen. Genom smutskastningen av demonstranterna gynnar Björklund rasismen. En vidrig antiarabisk rasism som kroniskt provocerar fram konflikter i Mellanöstern. Samt skrämmande antisemitism. Katten på råttan, råttan på repet-fenomenet.

Antingen är Björklund rasist eller i total avsaknad av empati. Hur var det senast i Gaza? 13 döda israeler och 1300 döda palestinier? Vill knappt minnas. Beskjutningar mot Röda Korset, bombningar med vit fosfor, mordbränder mot barn i FN-styrda skolor... Eller är Björklund bara korkad och politiskt inkompetent? Har man en filosofi som bygger på att vara auktoritär och kränka svaga (värnpliktiga, skolbarn, folk i ockuperade områden) så slår det tillbaka. Personligen hoppas jag att det sker genom att Folkpartiet åker ur riksdagen. För evig tid.

Amen!

Inga kommentarer: