fredag 10 februari 2012

Pensionsdax


Jag kan inte undgå att uppleva en känsla av folkförakt hos de som försvarar Reinfeldts utspel om pensionsåldern. Att folk är för dumma för att begripa.

Snart kommer varannan svensk att bli hundra. Då har vi inte råd att gå i pension vid 67. Vi måste ställa in oss på att arbeta längre. Det är vad han säger. Samtidigt underlättas inte ett dugg för de som fysiskt inte klarar av att jobba tills 67. Tunga arbeten och taskig arbetsmiljö. En väldigt stor del kvinnor har inte möjlighet att jobba heltid. Allt detta bidrar till sämre pensioner. Björklund försvårar redan idag för ungdomar att skola om sig senare i livet. Arbetslösheten är på över sju procent, nästan var fjärde ung går arbetslös. Istället för att ta itu med dessa dagsaktuella problem ska vi ställa in oss på att jobba längre. Självfallet är det vansinne. Och lika självklart som positivt att folk reagerar. Inte minst med magkänslan. Alliansen sparkar på de som redan ligger. Snor därefter värdesakerna och ger åt de som har. Först dansade kängorna på arbetslösa. Därefter på sjuka. Nästa grupp av svenska "greker" (lata parasiter) är pensionärer. Som självfallet aldrig fick några skattesänkningar.

Skitsnacket om att "folk bara läser rubrikerna" är billigt. Och kommer att stå oss dyrt. Det finns de som både läser vad som sagts och dessutom läser mellan raderna.

När jag har sagt detta slutgiltiga tar jag pension från debatten. Jag ber att få återkomma när jag närmar mig 61....! Jag tar åtminstone helg och njuter av ledigheten!

Josefin Brink - Reinfeldt lägger ansvaret för Sverige på de gamlas utslitna axlar



LO - Verklighetsfrånvänt pensionsförslag, Reinfeldt!

Inga kommentarer: