onsdag 8 februari 2012

Politiskt deprimerad


Denna artikel av Maria Sveland är det absolut bästa jag läst på länge. Och ja, ni får gärna kalla mig "politiskt korrekt". Ett uttryck som idag till nästan 100% bygger på kass argumentation och rutten härskarteknik.

Att komma ur politiska depressioner och kyla vet jag dock går. Ju fler man är desto varmare blir det.

Maria Sveland - Hatet som gör mig politiskt deprimerad

15 kommentarer:

magda sa...

*gilla*

Anonym sa...

Politiskt lobotomerad är nog närmare sanningen.

Anonym sa...

Alla som inte tycker som Maria Sveland är nazister som inte borde komma till tals i media. Fin människosyn du har!

Anonym sa...

man borde kanske inte ge sig in i webbdiskussioner pa mafa, men nar jag rakat klicka pa den har bloggen och ser de arga personer (man) som hittat hit och skaller vilt tycker jag att en kommentar anda kan vara pa sin plats. det som ar latt att glomma bort ar att de har hogerextrema vindarna, kvinnohatet och rasismen anda, TROTS ALLT, representeras av en liten minoritet. en minoritet som daremot skaller valdigt hogt, framforallt i bloggar och kommentatorsfalt. det ar en inbillad fara. kanske borde den inte ges sa mycket utrymme.

Caligula sa...

Underbart med kommentarer! Får jag inte var dag! Tack!

Jag låter alla komma till tals i mitt kommentarfält! Oavsett åsikt! Skulle dock önska att anonyma kunde kalla sig något, gärna anonymt, så jag lättare kan svara på Anonym, Anonym och Anonym.'

Till sista Anonym kan jag säga att jag håller med och att det trots allt är skönt att de argaste extremisterna är i minoritet. Dock skapar de som Sveland påvisar en otäck förskjutning åt sitt eget håll. Både i politiken, media och annars toleranta människors förhållningssätt.

Anonym sa...

Märklig kommentar ovan. Det är ju snarare tvärt om, att det är en liten minoritet som försöker påtvinga resten av befolkningen sina extrema åsikter om feminism och invandringspolitik. Vad tror du resultatet skulle bli i en omröstning om Sverige ska för nuvarande invandringspolitik eller Danmarks? Om man läser undersökningar kring vad befolkningen tycker i frågor relaterat till invandring skulle det bli en enkel vinst för Danmarks politik. Att göra Sveriges redan generösa politik ännu generösare stöds bara av en liten andel av befolkningen. Det är som att vissa människor helt tappat kontakt med verkligheten.

Caligula sa...

Till senaste Anonym: Om feminismen, idén om kvinnors och mäns lika möjligheter, är "extrem" så är nog extremismen mer utbredd än som ryms i din hjär... f-låt, verklighet.

Anonym sa...

Det var förstås ett förenklat resonemang, som jag exemplifierade med invandringspolitik. Vad man menar med feminism är naturligtvis väldigt olika. Jag ser mig själv som varm anhängare av jämställdhet men håller inte nödvändigtvis med i delar av feminismens tankevärd (typiskt för gemene man skulle jag gissa). Det måste vi få diskutera på ett öppet och respektfullt sätt. Det är bekvämt att sätta etiketten hat på alla som inte har samma åsikter som en själv.

Caligula sa...

Inget fel på hat i sig. Ett av mina älsklingscitat är från Göran Persson: "Jag har sett klassamhället och jag hatar det!"

Och självfallet måste man få diskutera invandringspolitiken på ett tolerant och demokratiskt sätt. Det är inte det artikeln handlar om. Däremot visar den på exempel av "hat" (och hets) som tangerar lagbrott.

Anonym sa...

"Om feminismen, idén om kvinnors och mäns lika möjligheter"

Asg

Caligula sa...

Ett gott skratt förlänger kuken!

Buster sa...

Mycket skrämmande läsning.
Känslomässiga argument, guilt by association till den milda grad, osakliga påhopp, Godwins lag, intolerans...

Att en sådan hatisk text överhuvudtaget publiceras i en svensk dagstidning talar högt för hur fel Sveland egentligen har.

Eva & Marcus sa...

Det är ytterst obehagligt att de föräldrar som försvarar sina barn mot feministiskt hat, riktade kränkningar, manipulation och hjärntvätt (i skolan enligt SCUM under betygstvång) alltid kallas kvinnohatare, näthatare eller något värre i DN. Obegripligt!

Hur kan det bli så FEL?

Ska vi bara ge upp våra egna barn och flyta med? Hålla tyst? Eller ge upp jämställdhetskampen och bli radikala hatiska SCUM-älskande feminister?

Föräldrar: Ställ krav på skolorna! Ställ ledningen till svars om den låter kränka era barn som straff för något de inte har varit delaktiga i.

/ Eva & Marcus

Caligula sa...

Tycker inte att det är fel med känslomässiga argument. I synnerhet inte om det är en förklaring på en "politisk depression".

Jag har bara läst vissa delar ac SCUM-manifestet och tycker det är.... skumt. Jag är för jämställdhetssträvanden och mot all form av "könshat". Att hata det patriarkala systemet och en orättvis könsmaktsordning är en annan sak. "Radikalfeministiska" konstyttringar lämnar jag åt de med den smaken. Dock är jag av den bestämda uppfattningen att konst ska kunna chockera. Hur gamla barn handlar det om? Jag har undervisat i svenska på gymnasienivå och aldrig sett eller hört talas om SCUM-belagt betyg.

Daniel sa...

Jag är fascinerad över att Sveland i sin text lyckas bunta ihop precis ALLA som hon avskyr och får dem till att på något mystiskt sätt konspirera tillsammans mot "det goda".

Oerhört förvirrat och oerhört roande.

Åsiktspluralism är inte så populärt hos Sveland...