onsdag 2 juni 2010

Iskallt helvete och solig himmel

Jag har mått pekka denna vecka. Jag och Andreas fick inbrott (igen) i tältet på Siesta!. När vi låg och sov morgonen till lördan. Bägge blev bestulna på mobilerna. Andreas på spriten. Jag hade en selektiv stöld från plånboken: kontanterna (inte så farligt mycket) och resekortet inom Skånetrafiken (inte så mycket på det heller). Visa-kortet och körkortet låg lyckligtvis kvar. Men det sved. Det sved dessutom i halsen efter riktigt iskalla nätter.

Vi åkte hem tidigt i lördags och sket i banden. Vi hade fått nog. Jag var riktigt förbannad när jag var hemma. Söndan, måndan och tisdan låg jag mest i fosterställning under mitt tjocka täcke. Knipande ont i magen (av oro) och svullen hals (efter kylan på nätterna). Jag hade både hem- och mobilnumret på mobilen och kände mig helt onåbar. Men när jag lånade storasyrrans telefon och spärrade mobilen kändes det lite bättre. Dessutom kollade jag saldot och tjuvpacket hade nog inte använt mobilen. Däremot kom en käftsmäll till: jag fick brev från Arbetsförnedringen om att jag nästa månad hamnar i Fas 3 i Jobb- och utvecklingsgarantin. Jag blir m.a.o. satt på meningslöst slavjobb i två år till lägsta ersättning. Jag började tro att det är helt kört med praktiken jag fått påskriven och verkligen sett fram emot... Utanför min nerdragna rullgardin hällde regnet ner... Jag längtade ärligt talat inte ett dugg efter tältande på Sweden Rock nästa vecka...

Men idag svarade min handläggare på Af att jag ändå ska göra praktik i Fas 3 och att det därför nog inte är nån fara med min praktik. Pust! Jag fick dessutom nytt SIM-kort till mobilen och behåller mina gamla nummer. Pust! Jag ska få låna min väninna Linns dotters gamla mobil imorgon och kan nås igen. Pust!

Dessutom var det sanslöst somrigt väder idag. I positiv bemärkelse. Klarblå himmel och en stekande sol nästan i zenit. Jag promenerade in till stan där jag satte mig och sörplade i mig årets första milkshake. Den allra största modellen. Gymnasieungdomarna som tar studenten i Kristianstad hade "skattjakt" idag. Alltså kryllade det av en massa utklädda studenter på glatt humör. Jag gladdes över att de hade sån tur med vädret. Jag träffade inte bara flera gamla elever från Framtidsgymnasiet utan även ett gäng lärarkollegor därifrån som satt och mumsade på grekrestaurangens uteservering. Hann inte prata så länge med dem eftersom jag skulle till badet och träffa min polare Per-Ola. Vi bastade och bubbelbadade och det var genom hans mobil jag aktiverade mitt SIM-kort (SIMhallen, höhö). Kändes riktigt skönt att få gjort. Det var även skönt att diskutera mitt arbetsmarknadsläge och Gaza-händelserna med honom. I synnerhet som bägge är fans av Mattias Gardell.

Efter badet promenerade jag hem i solen. Grillade Möllers underbara sremska hemma i infran. Tidigare idag kollade jag på "The Damned United", en alldeles underbar fotbollsfilm med ett riktigt gulligt slut. Annars är den sevärd enbart för den ljuvliga Yorkshire-working class-dialekten. Om Ni inte gjort det: se den och bli på gott humör!

Nu börjar jag må betydligt bättre som Ni kanske förstår. Det soliga vädret har stor verkan. Men ännu mer att man har goda vänner som ställer upp och hjälper en att ta itu med de bekymmer man har och ligger och maler i magen. T.o.m. förkylningssvullnaden i halsen har släppt. Och jag börjar få riktigt Sweden Rock-sug!

My life is Heaven and Hell
Somebody´s gonna do you well \m/
(RJD)

2 kommentarer:

Linn (Tigerwoman) sa...

Se där...Allting löser sig till slut. AF hade ju bara en reservplan, men nu har du ju fixat ett mycket bättre alternativ själv...Var stolt!! Mobilen fixas imorgon, jag lovar att titta på tältet på söndag, du kanske har lite lovor över till Sweden rock och vädret håller nog i sig. Kram och sov gott!

Caligula sa...

Tänkte faktiskt skriva om tältet också, haha! Tack för dina värmande och lugnande ord som gör att jag kommer att somna riktigt gott! Godnatt och tack för att du finns! Ses i mörrn! :-)