måndag 28 juni 2010

Midsommar i Hästveda


Vi åkte upp till Hästveda och Luhrsjöns camping på torsdagen. Vi slog upp förtältet och la golvet till husvagnen kvällen/natten till fredagen. D.v.s. midsommarafton. Så vart det överstökat! Nu väntade bara det roliga!

Och det blev ordentligt roligt! Och ordentligt soligt! Sannolikt den soligaste midsommar jag varit med om! Kanske den roligaste!

Campinggästerna vid Luhrsjön hade tagit initiativ till eget midsommarfirande för alla åldrar och det blev så traditionsenligt det bara gick med dans kring en söt liten majstång med färgglada lupiner samt lekar. Dansen hoppade vi över men lekarna hoppade vi bokstavligen in i: säcklöpning, skedlöpning, "pennan i flaskan"... jag sackade (!) vårt lag i säcklöpning, men i ett tävlingsmoment vann vi varsin iskall jordgubbsdricka. Och det satt verkligen inte fel i värmen! Senare på kvällen hoppade vi in i ett brännbollslag. Där vi på ett mystiskt sätt lyckades vinna! Då hade vi även hunnit äta oss mätta på sill, nypotatis, gräddfil, gräslök och Jessicas goda sallad! Samt börjat dricka öl! Jordgubbar och vispgrädde var en självklar efterrätt! På kvällen blev det ett svalkande bad! Traditionell svensk midsommar var ordet! Hårdrock och party i förtältet när det blev för kallt på natten!

På midsommardagen hyrde vi kanoter och paddlade ut till en söt liten ö i sjön där vi hittade svanägg, badade nakna, drack öl och grillade upp vad som kändes som en halv gris med potatissallad, oliver, fetaost och annat smaskigt tilltugg som Linn och Janne bullat upp med. Väl hemma på campingen på kvällen hängde några roliga ungdomar med oss och grillade korv, hade ytterst spontan allsång och drack öl vid "Klippan" (ett litet stup ner mot sjön i skogen). Vi samlade självfallet själva ved i skogen; grillkol är ingen sport för die hard naturfreaks! Linn kom dragande med en hel björk som fallit! Efteråt blev det ett nattadopp där fullmånen beskådade oss som vågade näcka! Sen var det jävligt kallt att gå tillbaka! Värmefläkten i förtältet var nattens uppfinning!

På söndagen blev det en härlig skogspromenad till en annan mindre sjö. Vi hittade smultron på vägen som vi mumsade i oss. Medan det var proppfullt med folk på Luhrsjöns strand var jag, Linn och Janne helt ensamma vid denna sjön. Även nu var det läge för nakenbad och korvgrillning till fåglarnas sång och fårens bräkande!

Jag åkte hem i förmiddags (måndag) men skulle gärna stannat hela sommaren! För det var verkligen Sommar med stort S! Och det får vara värt en rejäl bonnabränna! Tack, vänner!

And fools have got the sunshine
(RJD)

2 kommentarer:

Linn (Tigerwoman) sa...

Tack själv för ett supernice sällskap :)) Vi får ha lite post- rockweekend om några helger :)

Caligula sa...

Utan tvekan! Om en dryg vecka är vi i Hellsingland! ;-D