torsdag 21 april 2011
Coq au vin - en blogg utan tuppjuck
Min ömma moder bjöd på verklig festmat ikväll: coq au vin. O la la. Tocke i vin. Fast utan tocke. Fast det är comme il faut att ha kyckling istället. Jag ställde den ytterst eftertänksamma frågan: "Har inte kyckling nåt med påsken att göra?" Påskris åt mig... och jasminris blev det till grytan! Tocken tur!
Delikat blev det. Enkelt men festligt. Ben som köttet lossnar från. Annat än smaklösa kycklingfiléer. Steklök. Färska champinjoner. Lagerblad. Morot. Ris. Rött vin. Och rött vin till. I dricksglas på äktfranskt manér.
Sydfransk husmanskost? Non, non, non! Västblekingsk husmammakost!
(Vägen till Martins hjärta går via magen! Se det gärna som en kärleksblogg till min mamma! ♥ )
GLAD PÅSK!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Husmammakost är bäst, gärna a la Blekinge:)
Kan verkligen inte säga emot! :-P
Skicka en kommentar