torsdag 14 april 2011

Grispickakabanoss - en matpornografisk Skåne-blogg


Idag blir det enbart matporr. Jag får konstatera att Malmö city är ganska mysigt när det är vårsol ändå. I synnerhet kring Möllan. Det var ytterst nära att det blev en falafel även idag. I väntan på tåget hem till stan. Men jag får även konstatera att falafel-ställen på Möllan och betalkort inte går ihop. Så det fick bli en trist "kabanoss" i chicagobröd från Pressbyrån på Malmö central. En vanlig smak- och köttlös grispickakorv. Det fick bli rejält med senap och ketchup istället. Som glänste och glimmade i solen. Rött och gult. En kakafoni i Skånes färger!

Jag var tvungen att äta nåt eftersom jag skulle direkt till badet. Jag och Lolla kom dit exakt samtidigt och vi simmade några längder. Och avnjöt ett par arombastu. Och snackade vänsterpolitik och brudar. Som det ska vara!

Väl hemma blir det kaffe innan jag mikrar upp ris och räk-wok. Ska vara hemma imorgon så det känns skönt att inte behöva stressa till sängs så fort jag kommit hem. Och det är ljust ute på kvällarna. Spooky! Det blir nog en naturpromenad ikväll. Min totala brist på energi och glädje har helt plötsligt bytts till sin motsats. Det var t.o.m. jobbigt att sitta på tåget hem i eftermiddags. Kände mig instängd som en jävla råtta. Började fundera på vackra/häftiga/mysiga naturställen att åka till. Jag har ju trots allt månadskort på hela Skånetrafiken. Och vill andas luft!

Men just nu avnjuts DVD:n från Imperiet-boxen! En massa extranummer jag aldrig hört eller sett! Samt den fantastiska Orion-spelningen jag spelade in på kassett från TV redan 1985!

Inga kommentarer: