måndag 11 augusti 2008

Vi har vatt i Öja!!!












Vi hamnade på olika vandrarhem, men det gick ju bra ändå. Anders var nykter och körde i Ystad så man slapp tänka på taxi och sånt. Och Eva var vänlig och skjutsade mig mellan Kristianstad och Ystad. Från början såg det inte ut att bli så mycket folk vid Öja Slottsruin (var nu ruinen var), men ju mer kvällen led så lyckades det bli runt 5000 pers. Iom att det inte var så mycket folk kom man skitnära och såg riktigt bra.

Europe var roligare än väntat att se, antagligen för att jag var på humör för dem. "Seven doors hotel" blev första vråla med-låten. Men Deep Purple var självfallet höjdpunkten och skälet till att man var där. Svårt att säga vad som var bäst, men "Sometimes I feel like screaming" tar nog guldmedalj. "Perfect strangers" är alltid lika magiskt. Och fantasifullt nog var "Smoke on the water" en riktig urladdning. Att John Norum var uppe och gästade i denna lade jag inte ens märke till. Men det finns bildbevis!

Roger Glover känns alltid lika tuff och legendarisk att se. Ian Paice såg ut som en tant med sitt blonda hår, hehe. Och Steve Morse är en gudabenådad gitarrist. Don Airey på keyboards är även han en begåvning av Guds nåde. Tydligen hade han bakat in Perikles "Var ska vi sova i natt" i ett solo, men även detta lyckades jag missa. Och kanske lika bra det!

Vi fick uppehåll hela lördagen vilket var skönt och tursamt. Pissregnet dagen efter var mindre upphetsande.

Viktigt! Bilderna är tagna av Anders Löfberg! ;-)

1 kommentar:

Marsch sa...

Jag tror minsann att herr Anders hade liiiite dimsyn. hihi