fredag 25 februari 2011

Vuxenpoäng, va? Va? Va?



En riktig slö-fredag detta. Jag har inte ens brytt mig om att klä på mig. Suttit och sörplat kaffe och lyssnat på Triakel. Som äntligen släppt en ny skiva efter sju år: Ulrikas minne. Allt från medeltidsvisor till burleska sånger om kåta jäntor. Jämtland. Precis som det ska vara. Tramporgel, fiol och en äkta vittra på sång. ♥ Emma Härdelin ♥

Är dessutom för slö för att raka mig och har "sparat". Vilket gav reaktioner på Facebook. En enad folkopinion av damer krävde och kommenderade att jag skulle behålla skägget! Jag blev för första gången kallad "vuxen", "manlig" och t.o.m. "snygg"! Inte längre "pojkbusigsöt" och "Mr. Babyface"! En kompis tyckte jag såg ut som en "biker! Ett par hoppade till och trodde att det var Vince Neil på bilden! När jag själv tvingades att hålla med fick jag svaret av en tjej: "Vincetransan är ful - vare sig i skägg eller utan....inte du Martin!" Det är exakt sånt man vill höra! Både om Vince och sig själv, muahaha!

Skryt, skryt och idel skryt? Tja, vad gör man?! En kväll med kommentarer som denna kommer väl aldrig igen! Finns säkert många som tycker att jag fortfarande ser för jävlig ut, muahaha! Och den 10 mars har lilla mamma beställt en klippning åt mig i Olofström.... jag bävar.... Simson-syndromet...

Skägg-gubbe som sitter och dricker kaffe och lyssnar på svensk folkmusik av ett tremannamässigt skäggmanslag (utom Emma då!). Vuxenpoäng, va? Äter ekologisk spaghetti med egentillverkad pastasås på röda linser. Isvatten till detta. Vuxenpoäng, va? Läser politiska artiklar och tar del av samhällsdebatten. Kritiserade konstruktivt Daniel Suhonen på Facebook i "Vänstern och islam och klasskamps"-debatten. Vilket han gillade. Vuxenpoäng, va (med tanke på att det är fredagskväll)?

Och som broccoli på braxen har Marren fått mig att bli helt såld på tidiga Rush! Som jag alltid dissat.... Vuxenpoäng, va? Va? Va?

3 kommentarer:

Agneta sa...

Men det är ju rätt. Idel rätt.
Rush ÄR bra, och sen är jag glad att jag fick lägga första positiva inlägget om skägget på FB. ;)

Lolla sa...

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4370654

Caligula sa...

Agneta: Du är en sann avantgardist som sitter inne med sanningen! ;-P

Lolla: Jag lyssnade på det igår och det var kul. Alldeles för kort debatt tyvärr. Tack för att du länkade, tänkade själv göra det. Jag svarade Suhonen i samband med AB-artikeln:

"Jag läste artikeln nyss och känner inte alls igen mig i påståendena om att vänstern skulle sakna ett klassperspektiv. Jag är partilös vänster men läser ett flertal tidningar från olika vänsterorganisationer och partier, deltar på möten o.s....v. Så gott som alltid framhålls att rasismen bottnar i "divida et impera"/"söndra och härska" från högern och överheten. "Svenskar" spelas ut mot "invandrare" på samma sätt som arbetande gör det mot arbetslösa etc. Att en sopgubbe i Landskrona har mer gemensamt med en i Kairo än med en kapitalist i Sverige. De som "döljer klasskampen" är snarast socialdemokratin. Med undantag för vissa friska fläktar kring ungdomsförbundet."

För övrigt anser jag att jag börjar likna Trotskij i skägg, haha! =P