tisdag 15 april 2008

Brinn Bööggjävel, brinn! / Årets första fitta!

Den tredje måndagen i april har de en speciell vårtradition i Zürich: de bränner en uppriggad snögubbe (dock inte gjord av snö) som kallas Böögg och som symboliserar vinterns ondska. Det ser lite konstigt ut när man läser om Böögg-prognoser, men så heter han faktiskt. Igår brann den jäveln. Och vindarna från Zürich har onekligen blåst hit. Riktigt härligt vårväder med solsken på en MFF-blå himmel. Jag var nyss ute och sprang en liten runda på fältet för första gången i år. Carcass i lurarna var perfekt. Efter ett tag la jag mig på en daggvåt äng (det som på fornnordiska kallades "fitta") och solade ett par minuter bland smörblommor och blåklockor. Jag har längtat ihjäl mig efter att slänga mig på en äng, detta var första gången i år.

Det bästa idag är dock att jag har blitt erbjuden 3,5 timmar vikariat i religion varje tisdag på en gymnasieskola några hundra meter från där jag bor. Jag kan kanske t.o.m. drömma om en tjänst nästa termin. Precis som året har även livet sina cykler: vinter - vår - sommar -höst. Just nu känns det som att snön i mitt liv har töat och att våren har kommit. Känner mig helt hög av dopamin, endorfin och annat knark. Koffein t.ex.

Ikväll ska jag på en föreläsning om buddhism som hålls av en kines. Kan ju inte bli mer aktuellt så här i OS-hysterin. Sen ska jag woka upp lite räkor jag köpte idag. Får se om jag arombastar, svettats har jag redan gjort. Först får det bli några sit-ups innan jag slänger mig i badkaret.

www.youtube.com/watch?v=qfQr0VYY7UE

5 kommentarer:

Caligula sa...

Är det någon som vet vad det är för musik i Böögg-länken? Låter riktigt jävla schysst!

dyermaker sa...

Grattis till vicket! Religion är roligaste ämnet!

Caligula sa...

Tackar! Besökte skolan idag: gångavstånd, små klasser och precis ämnena jag hållt i när jag varit på praktik tidigare: hinduism/buddhism och etik/moral! =D

Caligula sa...

Är visst Rage against the machine - Killing in the name of. Skön låt iaf med riktigt Aerosmithiga riff.

Muminen sa...

Det Aerosmithiga i "Killing in the Name" hittar jag inte, men det är RATM:s absolut bästaste låt!