torsdag 8 januari 2009

Omvänd dygnsrytm

Har fått s.k. omvänd dygnsrytm. Jag sover till långt in på eftermiddan och lägger mig på morgonen. Och det är ju jättefarligt och dåligt vet ju alla. Var på badet och tog ett par längder i bassängen och bastade lite. Sen hem och grilla korv kvart över nio. I infragrillen i köket då; testade Scans Txistorra, helt OK. Sen sent kaffe. Stack ut och promenerade ett par timmar ute på fältet vid halv tre på natten. Sen hem och värmde mig med ett par Varma Koppen. Ensamt, självklart. Men jävligt skönt och rofyllt. Ingår det i den där "felaktiga" dygnsrytmen att tycka om frid och ro? Att njuta av månskenet och stjärnhimmeln? Är det mycket mer nyttigt, moraliskt och "rätt" med buller, stress, stim och oväsen som på dagen? Skiter i vilket, tänker inte låta mig styras av programmerade robotar. Som man härligt nog slipper på natten.

Nu är det riktig vit vinter och det känns riktigt härligt. Känns som att jag har lärt mig att gilla alla fyra årstiderna på mina fältpromenader: Våren, med solsken, sipporna och den sagolika grönskan i bokskogen, Sommaren när man kan sitta och dricka öl på en sten vid sjön, Hösten när myggen försvunnit och man kan mumsa sig proppmätt på björnbär och hallon och nu Vintern med den frusna sjön, snötäcket och den frusna marken som gör att man inte behöver oroa sig för att trampa ner sig i sankmark.

Har t.o.m. fått sån mersmak för vintern att jag hade kunnat tänka mig att grilla korv ute sent på kvällen! Bara man klär sig ordentligt är det hur härligt som helst!

4 kommentarer:

dyermaker sa...

Årstider är en fin sak. I fredags fick jag t o m lust att skaffa mig långfärdsskridskor och ge mig ut med varm choklad och ostmackor och testa! :)

dyermaker sa...

Fast just då fick det stanna vid tanken. Men vintern är inte slut än! :)

Caligula sa...

Jag började t.o.m. tänka att det skulle vara kul att kunna åka skidor! =D

Caligula sa...

Jag ville gå ut på den frusna sjön men lyckligtvis fanns det elstängsel för kornas skull. Kanske säkrast för mig med. =P