måndag 26 januari 2009

Söndag

Blev en ordentlig sovmorgon, en bra bit in på eftermiddan. Härligt. Började dan med kaffe och en "brunch" på ärtsoppa och läste undan lite i gamla Ordfront Magazin. Skrattade gott åt Kåre Skuland, en norsk vispoet med kristna låtar vars refränger sätter sig i skallen. Inte minst "Du kommer bare til å tape på å ha sex foer ekteskapet, bedre vente til man er gift å kontrollere sin egen könsdrift". Skitbra!

Tänkte ut och gå på mitt kära naturreservat innan dagsljuset försvann, men självfallet försvann det strax efter fem. Till en början trodde jag att det skulle bli mörkt som fan eftersom det inte syntes till en måne alls. Gjorde det inte sen heller. Däremot var det upplyst av stjärnorna vilket var ganska häftigt. Luften var mild och jag la mig ner på en sten i skogen, på en mjuk bädd av mossa, och bara tittade upp på stjärnorna som glittrade mellan de kala trädkronorna. Jag skulle kunna somna hur lätt som helst. Självfallet var det bara jag där. Mesarna häckar inomhus denna tiden på året.

Sen käkade jag stekt lax, potatismos och broccoli och började kolla på "The rise of evil". Märkte ganska snart att jag sett den på TV innan. Men den tåldes att se om. Peter Stormare spelade Ernst Röhm mycket övertygande. Sen hängde jag med en kompis på en kvällspromenad ett par timmar. Bland bostadsområdena i stan denna gången. Blev 3,5 - 4 timmars promenad ikväll, antagligen därför jag fixade käk igen sen. Eftersom jag är helt pank till tisdag fick det bli det jag hade hemma. Kokte gröna linser som jag fräste upp i en stekpanna sen, rev ingefära, pressade vitlök, kryddade med curry och svartpeppar och rörde i en massa soja och sambal oelek. Och hackade inlagda rödbetsskivor. Basmatiris till, och ännu mer soja och sambal. Så har jag perfekt brunch innan yogan imorgon, haha. Så kollade jag färdigt på filmen, skrev detta och ska lägga mig nu och läsa lite "Psykologi och alkemi". Och sova länge igen. Studiedag imorgon så de lär inte ringa om vikarie till Framtidsgymnasiet. Fast på tisdag skulle det inte vara fel att jobba. Då har de nämligen paella i matsalen, den ultimata maten för oss spanskafröknar. Annars får jag väl köra på fattigmans-yoga-wannabe-stuket igen. Eller ta en lunchbuffé ute om lönen tillåter. Och då blir det frossande på KÖTT! =P

Inga kommentarer: