onsdag 11 augusti 2010

Holy Hägglund - en djurisk blogg



På Kristdemokraternas valaffischer med temat "Ett mänskligare Sverige" stirrar Göran Hägglund hårt och kallt i ögonen på djur som inte lever naturligt i den svenska faunan. Han vill inte bara förbjuda kamphundar. Nu vill han med sina blickar döda gorillor, bufflar, hyenor och strutsar.

Gode Göran Hägglund. Förlåt en syndare och avfälling. Men är inte även dessa Guds skapelser? Vilka har nåden att tillhöra Verklighetens Djur? Knähundar? Minkar som trängs i bur och blir kragar i kristliga societetsdamers kappor?

Om Du i ditt hatiska vurm tar avstånd från mänskliga gorillor och bufflar: varför förvandlar Du inte med din etiska och moraliska blick Fredrik Reinfeld och Jan Björklund till saltstoder? Om Du skyr mänskliga hyenor: varför är Du i lag med Carl Bildt från vars läppar och haka det dryper sudanesiskt blod? Säga vad man vill om hyenor: de äter inte Toblerone. Och varför omger Du dig med mänskliga strutsar som stoppar huvudet i sanden inför allt detta? Och borrar ditt eget djupt i myllan? Kasta gärna första stenen. Men inte på de oskäliga djuren. Annars finns risken att du själv blir stångad.

I Djungeln råder en symbios mellan djuren. Hotade djur varnar varandra. Fågeln pickar ohyra från Krokodilen. I Alliansens marknadsfundamentalistiska Gudsstat är det enbart Mammon och egoismen som härskar. Jag hoppas vid Gud att väljarna slutar tro på deras skenheliga fabler. Jag skulle föredra en ärligare kampanj där Hägglund blänger bittert på kvinnor som gjort abort och människor som valt att bryta de patriarkala och reaktionära värdekonservativa familjemönstren.

Amen!

AC! Kristdemokraterna blir avslöjade som kulturradikaler i länken nedan! DC!

Tyger, tyger, burning bright
In the forests of the night
What immortal hand or eye
Dare frame thy fearful symmetry?
(William Blake)

Aha! Kulturradikal!



DjuriskHägglund



DoggyStyle


MiljonerMinkarGasasIhjäl





Holy Diver
You've been down too long in the midnight sea
Oh what's becoming of me
Ride the tiger
You can see his stripes but you know he's clean
Oh don't you see what I mean
Gotta get away
Holy Diver
(RJD)

2 kommentarer:

robban sa...

Hägglund Ut Ur SVerige!!

Caligula sa...

Kasta honom åt lejonen! ;-)