måndag 27 juni 2011

Midsommar 2011 - Fredag




Midsommar! Jag och Linn blir upphämtade i Nättraby utanför Karlskrona av min älsklingsbloggare Magda! Det bär av till Jannes hus som visar sig ligga vid ett alldeles underbart naturfagert läge precis vid kanten av en gammal sjö!

Det är ett rejält partytält uppsatt där det spelas helt klockrena blandskivor: Dan Berglund avlöser Panthera! Partyhöjare är bara förnamnet! Liksom besökarna! "Frukosten" dukas fram: sill och nypotatis, gräddfil och gräslök! Och snapsar! Av alla möjliga och omöjliga sorters brännvin! Snapsvisorna dyker upp i min skalle i takt med snapsarna! Janne och en annan karl är gamla sjömän där snapsvisorna sitter tatuerade som skepp eller ankare på underarmen! Öl och vin och mingel! Inte märkligt att lille Caligula somnade ifrån grillspetten (för det gjorde jag väl, haha?)...!

Det var underbart kul och tiden gick för snabbt! Mer sånt här! Ett stort TACK till Janne, Magda och alla andra härliga människor som gav mig en riktigt klassisk svensk midsommarafton! Exakt sex månader innan julafton!

1 kommentar:

magda sa...

Tack själv sköna människa!

(Janne har fler grillspett kvar i frysen, så det kan säkert bli en repris... ;-))