lördag 4 juni 2011

Sweden Robber Festival




Om fem dagar bär det av till Sweden Rock! Man peppar med solsken och Hooters! Paradisveckan på året! Den enda smolken i plastmuggen/grogglaset är de hutlösa priserna!

Jag har hävdat länge att SRF sedan länge varit en enorm pengamaskin. Att smyghöjningarna varje j-a år går till enorma aktieutdelningar. "Det kostar att driva" försvarar de mest hängivna och lojala anhängarna. Och självfallet gör det det. Men lite blir det allt över till aktieägarna. Sydsvenskan har granskat årsredovisningen för Sweden Rock Festival AB:

Det senaste årets resultat landade på drygt 23 miljoner efter finansnetto på en omsättning runt 75 miljoner kronor – det betyder alltså att gott och väl 700 kronor av varje biljett blir till ren vinst.

Lägger man samman de senaste fem årens vinst blir summan nära hundra miljoner kronor. Senast delades 17 miljoner kronor ut till ägarna, för ett enda verksamhetsår.


Styrelseordförande Peter Palmberg och festivalchefen Ingolf Persson tog emot över fyra miljoner var. En "nyckelperson" som PR-chefen Johannes Lindström tog emot 765.000 kronor; över en procent av den totala omsättningen för festivalen.

Klart att artisterna kostar. Klart att Sweden Rock aldrig kommer att "få råd" med AC/DC, Metallica och Iron Maiden. De måste ju även ha råd med Peter Palmgren, Ingolf Persson och Johannes Lindström.

Men detta vissta man ju sen innan! Nästa vecka blir det SWEDEN ROCK!!!! \m/

Hundra miljoner i ren vinst på Sweden Rock

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svettigt... konstaterande

Caligula sa...

Alltid svett, alltid rätt!