måndag 10 januari 2011

Ananas, järpe, frossa och njut!




Ananas, järpe, frossa och njut! Borgare, snart är din saga slut!

Så skanderade di röde rebellerna när det begav sig. Typ på 1970-talet. Då arbetarklassen i sitt armod åt... åt... blodpudding?

Jag sitter och funderar på vad jag ska käka till middag ikväll. Om jag ska käka alls. Är inte särskilt hungrig efter kycklingsalladen som Steve bjöd på på Conditori Fantasi efter träningen. En underbart mättande kycklingsallad med mycket kyckling. Men jag måste säga till dem att skippa ananasen nästa gång. Jag fattar inte vitsen med ananas på mat överhuvudtaget. Det smakar pekka och förstör dessutom resten av maten. I synnerhet pizzor...

Men jag tittar djupt i frysen och vad hittar jag väl där? Scans kryddjärpar! Som jag fyndade för en tia på Kvantum förra veckan! Kort datum! Eldorados pulvermos till!

Så det får allt bli kryddjärpar ikväll! Är jag förborgerligad nu? Å andra sidan dissar jag ananasen så jag är kanske bara småborgerlig? Frossa och njuta kommer jag alltid att göra! Så det så!

Lite South Park på detta! Viva Cartman!

2 kommentarer:

Ingenjören sa...

Nej. "Ananas, Järpe frossa och njut" kommer från 1910-talets Ryssland, där ananas och järpar faktiskt var lyxmat, för denna historia tilldrog sig på den tiden då det inte var så att vi hade ananas på ICA året runt. När det skanderades på 70-talet, var det nog mest som en hyllning till ramsans upphovsman Majakovskij.

Caligula sa...

Precis så! Försökte bara vara lite skojsig! ;-)