fredag 21 januari 2011

Garv till gingroggen - Billström goes Hipp Hipp!


Jag konstaterar att kvällens Garv till ginggroggen självfallet är detta! Hipp Hipp! blir bara bättre och bättre! Johan Glans glänser som Billström!

Billström - Inga kommentarer



Kommer osökt att tänka på en gammal klassisk Eddie Meduza-sketch: Så här låter det när man slår ner en politiker:

"Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang*......"

Skämt åsido är det skrämmande. Bildt och Billström fiskar i riktigt grumliga vatten. Populism i sin värsta form. Inte bara amerikanska politiker har skäl att frukta Wikileaks. Aftonbladet skriver:

"Flyktingarna som anlänt till Sverige efter 2003 var svårare att integrera i det svenska samhället eftersom de kom `blottställda, lågutbildade, och utan yrkes- eller språkkunskaper´, ska ministrarna ha sagt enligt amerikanerna.
`Bildt och Billström nämnde också flera mycket uppmärksammade hedersrelaterade mord som utlöst fler krav från svenska folket på hårdare invandringspolitik´, står det i rapporten.

Flera politiker har reagerat starkt på de nya avslöjandena.
– Det är förfärlig retorik, jag hoppas verkligen och vill inte tro att de kan ha sagt något så avskyvärt, säger Cecilia Wikström, Europaparlamentariker för Folkpartiet till SvD.

Hon hoppas att ministrarna är felciterade.

Bodil Ceballos, Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson, tycker sig se en anpassning till Sverigedemokraternas politik i Wikileakshandlingarna.
– Från moderaternas sida har man anpassat sig till främlingsfientliga krafter, vilket Reinfeldt sagt att man aldrig kommer att göra, säger hon.
Till TV4 Nyheterna säger Bodil Ceballos att hon nu tänker KU-anmäla utrikesminister Carl Bildt och migrationsminister Tobias Billström."


Som sagt.....

"Bildt har än så länge valt att inte kommentera dokumenten.
– Carl Bildt har inga kommentarer eftersom det är Wikileaksdokument och uppgifter från tredje part, säger Carl Bildts pressekreterare Anna Charlotta Johansson till Aftonbladet.

Samma svar ger Billströms pressekreterare.
– Nej, vi har inga kommentarer eftersom det är Wikileaksdokument och tredjehandsinformation, säger Linda Norberg, pressekreterare hos Tobias Billström, till Aftonbladet."


"Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang* Jag har sagt vad jag har sagt *pang*......"

Viva Wikileaks!

Bildt och Billström ville inte ta emot Irakflyktingar enligt Wikileaks-dokument