onsdag 12 januari 2011

Dagens Dio: När En Kvinna Gråter



Israeliska forskare har, mystiskt nog för första gången någonsin, gjort experiment med kvinnotårar. Man visste sen tidigare att känslotårar har en annan kemisk sammansättning än tårarna när man t.ex. får drag i ögonen eller om dessa blir torra. Då ska de självfallet rensa från skit och skydda från uttorkning. Men vilket är de "riktiga" tårarnas mysterium?

Jo, skriver Sydsvenskan:

"Jo, konstaterar forskarna: de avgör kemiska signaler som berättar för mannen att två saker är körda i just den stunden:
Det är varken läge för att tänka på sex eller att vara allmänt manligt/muskligt testosteronstinn.
Effekten är så kraftig att den rent fysiskt syns både i salivprov, allmäna kroppsfunktioner och magnetröntgenbilder av de delar av hjärnan som normalt kopplas till sextänkande.
De psykiska följderna blir också att män som luktat på kvinnotårar tilltalas mindre av attraktiva kvinnor än män som inte utsatts för tårar.

....Resultatet var entydigt. Äkta tårar innehåller feromoner, doftlösa kemikalier som i kvinnors tårar har en mycket tydligt påvisbar funktion."


Så är det vi alla intuitivt/instinktivt vetat naturvetenskapligt belagt: när en kvinna gråter är det inte läge att göra propellern och leka He-Man eller Jean Banan. Får hon en bananfluga i ögat kan det vara lite sexigt. Men inte om hon gråter av förtvivlan eller sorg.

Detta har hon vetat länge. Så länge patriarkatet har existerat har hon använt sina tårar som en maktstrategi.

Självfallet torde det vara samma med manliga tårar. Det är ju knappast någon hemlighet att kvinnor inte blir kåta av att se en man gråta. Däremot kan det aktivera otroliga moderkänslor. Tårar är därmed en utmärkt strategi även för män.

Förr trodde man att det enbart var människor som kunde gråta. Nu vet man att även möss kan. Därmed inte sagt att män som gråter är möss. Eller kvinnor. Och "tröstknulla" sägs funka. Gråt mer!

Rain falls
Thunder cracks the air
Lightning from the sky
Everywhere

Stars move
They're shakin' all the earth
Show you what you're worth
Here it comes

When a woman cries

Fire
Burning through your brain
Turn to face the train
Oh oh

Hey it's magic
Said the mother to the child
It's stronger than a smile
Let it go

When a woman cries

Just when you think it's pretend
Here it comes over and over again
And if we should live forever
Maybe we'll still just never know
(RJD)

Dio - When A Woman Cries

1 kommentar:

Anonym sa...

Saw this іn my rsѕ, not ѕure how it got there though.
Do you underѕtand?

My webраge :: summer dress