söndag 23 januari 2011

Nisse från Manowar


Jag har insett till slut. Vi kan inte vrida klockan tillbaka. Drömma oss tillbaka till det gamla och trygga. Vi måste anpassa oss efter tiden och rådande omständigheter. Sluta vara bakåtsträvande nostalgiker. Se möjligheterna. Och ta dem.

De fasta anställningarna blev tillsvidareanställningar som blev visstidsanställningar. Idag har vi flera hundra bemanningsföretag som kan fixa fram arbetskraft just in time. Utan att göra allt för stor sak av det. Inga arbetsmarknadsmässiga äktenskap. Flexibilitet och mer spänning i tillvaron. Hur kul är det att gå till samma jobb varje dag?

Vi har inte längre en värnpliktsarmé och ett svenskt försvar. Frivillighet och utlandstjänst öppnar möjlighet till äventyr och verkliga uppdrag. Lösskjutningspipan kan fara åt pipsvängen!

Arbetslösa uppmuntras att starta eget. Ta egna initiativ. Visa entreprenörsanda.

Och varför inte? Varför inte sparka igång en egen privat bemanningsfirma? En militär sådan? Det ska jag fan i mig göra! Härmed grundar och etablerar jag Manowar!

I Jobb och utvecklingsgarantins Fas 4 kommar samtliga långtidsarbetslösa att hamna hos oss! De kommer att "fasas" ut till olika internationella "uppdrag"! Flexibiliteten är maximal: legosoldat, sjuksköterska, malaj, fälthora.... Nisse från Manowar är allt i allo! Mannamod och morske män!

Inga kommentarer: