torsdag 12 april 2012

En spricka i läppen (Familjelycka!)



I eftermiddags blev det Fantasi-fika med både Stefan och Marie Kress. Ja, t.o.m. Gittan, mamma Kress, dök upp en liten stund då hennes bil dött på parkeringen intill. Idag kom våra samtal att kretsa kring relationer, barnpsykologi och varför kärleken är så konstig som den är. Vi konstaterade även att vi både brukar vara allvarliga och urflippade tillsammans. Och att vi i vårt lilla gäng är mer som en stor familj än som ett kompisgäng. Ett stort TACK! till broder Stefan för en god fika och ett stort GRATTIS! till min syster/fru Marie till det nya jobbet!

Efteråt tog jag och Stefan en liten promenad där vi bl.a. hälsade på fjäderfäna i Tivoliparken. Men först smet vi in i musikaffären där Stefan levde ut sin gitarr-abstinens och drog av Cornelis glömda örhänge Jag har en spricka i läppen. Mina "Kressa-syskon" är hjärtligt inbjudna till mina "Lunda-syskon" när sistnämnda ordnar grillfest 12 maj i samband med min 40-årsdag (+ en massa andra som fyller i samma veva). Där hoppas de på att få nåden att höra lite av Stefans repertoar. Och det hoppas ju jag med så klart!

På väg hem sprang jag på syster Sara och två av hennes barn. Ett av dem skulle pierca sig.... någonstans, ett av dem hade bajsat i blöjan. De är som ni förstår inte tvillingar. Men lika söta båda två. Vi passade även på att planera mamma Lenas 65-årspresenter!

Det satt fint med en robust hemmagjord soppa på ost och broccoli på Fantasi. Och det var skönt med en promenad hem. Jag kände mig rastlös som en dåre. Det får bli mer motion och mindre med god mat för min del framöver. Ikväll blir det sallad med oliver, feferoni och tzatziki. Och grillad kyckling. Fast bara en halv. Och det är ju som bekant smalmat! (‎I helgen blir det dock både grillat och alkohol hos broder Andreas när vi möter våren i i Karlskrona!)

Inga kommentarer: