torsdag 18 september 2008

Repet på pissråttan...

När jag läste Kristianstadsbladet imorse blev jag så illa berörd att det knöt sig i magsäcken och tarmpaketet. Jag blev riktigt jävla upprörd.

Den offentliga toaletten här ute där jag bor är halvt nerbränd sen ett par dygn. "Ungjävlar som inte har nåt bättre för sig", tänkte jag när jag först såg det. Jag bor ju trots allt i den statsdel i statsstaten Kristianstad som har värst rykte och mest skit. Här försöker t.o.m. tonåringar skjuta ihjäl folk. Nu läste jag att brandskadorna berodde på att en hemlös brukade sova över därinne. Ett ungdomsgäng i åldern 15-20 hade trakasserat och förföljt honom länge. Rånat både honom och hans vänner ett flertal gånger. Nu hade han låst in sig på dasset för att skydda sig mot dem. "Kom ut din hemlöse jävel!" hade de skrikit. Han kom inte ut, och tro fan det. Då hämtade de bensin och tände på skitstugan... Bemannad!

Jag vet inte om det existerade i deras skallar att det hela kunde resultera i en riktigt utdragen och vidrig mordbrand. Detta ofattbara illdåd är inte det som i sig får mig att instinktivt/intuitivt/moraliskt må riktigt jävla dåligt. Det är själva attityden: att hoppa på en som är svagare. Dessutom i gäng. Jag har flera kompisar som blitt rånade härute av dylika gäng. Min farsas sambo blev pistolrånad för några år sen av maskerade slynglar i sitt eget cykelgarage. Om pistolen var äkta eller inte är skit samma; vem skulle chansa?

Skulle dessa pissungar få "respekt" av att hoppa på pensionärer eller brandmörda hemlösa? Skulle det höja deras egen sociala status i en påhoppad och bepissad del av Kristianstad som Näsby/Gamlegården? Folk vill inte flytta hit. Här finns bara "skit" och "invandrare". Men jag stannar kvar. Jag är född här. Jag har bott hela mitt vuxna liv här. Jag trivs som fan. Underbar natur och ett billigt miljonprogramssamhälle som det låg en fantastiskt god tanke bakom. Jag ses antagligen själv som "white trash" och har absolut ingenting emot att bo här. Jag trivs med Kristianstads största moské som granne. De stör inte mig det minsta. Till skillnad från när Jehovas Vittnen hade huset och kom och plingade dörr.

Jag högaktar Näsby IF:s verksamhet. Och Allaktivitetshuset för ungdomar. Söka jobb-projekten för arbetslösa invandrare. Kulturaftnarna. Vaktmästarnas och de boendes slit och engagemang för att få området lummigt, blommigt och fint. Vi har en utomhusbassäng. Vi har tennis-, basket-, fotbolls- och en jävla massa andra banor. Vi har skolor för alla åldrar. Vi har mötesplatser för pensionärer. Vi har vårdcentral. Vi har servicelägenheter. Vi har bibliotek. Vi har pizzerior, restauranger och kebabställen. Vi har frisörsalonger. Vi har hela industriområdet med fler företag än hjärnan kan smälta. Vi har naturreservaten med ängar, hagar, sjöar och dungar. Vi har en kyrka. Vi har bank. Vi har post. Vi har högskolan på vår mark. Tidigare hade vi ett regemente. Vi har fan ta mig ALLT!!!!!!!!

Vi har som sagt även stans värsta rykte, kanske välförtjänt. Nu blir det ännu värre. Att jag känner mig personligt kränkt märker ni.

Men det är ändå inte därför jag reagerar. Det är för att det största brott jag kan tänka mig har begåtts: man har hoppat på en som är mindre och svagare! Och det är oförsvarbart! Tyvärr är det ju så svaga människor hävdar sig: katten på råttan, råttan på repet.... och smärtsamt nog vill man se råttorna dingla i repet ibland! Och denna gnagande känsla är outhärdlig!

Inga kommentarer: