Så enkelt, men ändå så genialt! Dubbel kraft med två knivar och en oerhörd möjlighet till precision!
Märkte bara nu när jag ville ha middan klar snabbt hur ultimat denna uppfinning är. Lät olja puttra i en panna, sen klippte jag bara till strimlor av grytbitar, paprika och vitlök. Curry, cayenne och lite sånt smaskigt på detta. Ketchup (i brist på tomatpuré eller chilisås) och några deciliter yoghurt. Snabb och god wannabe-indisk gryta på helig ko. Avståndstagandet från ketchup har jag verkligen vuxit ifrån. Skämdes å Marcus Birros vägnar när han i 30-årsåldern hade en hatfull utläggning på radio om ketchup. Den smakmässiga utvecklingen och uppbrottet från ketchup till "riktig" smaksättning och kryddning ska man för fan ha passerat sen minst tio år i den åldern. Efter det kan man ta fenomen som ketchup för vad de är. Man kan ha kul med skräpkultur även om man insett att det är skräp.
Men nu kommer vi ifrån saxen! Äger du ingen i köket så klipp till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar