måndag 25 maj 2009

Här ska boostas immunförsvar!!!

Som bekant är det inte lönt att följa hälso-tips från kvällstidningar m.m. De är motsägelsefulla och man behöver inte vara konspiratorisk för att misstänka att det ligger pengabegär bakom. Oroliga människor som stressar sig till fetma och sömnlöshet är en lukrativ marknad. För löpsedlar, hälsokost- och livsmedelsindustrin. Och överläkare som skriver böcker. Just överläkare tycks vara överrepresenterade. Och visst har väl såna mer auktoritet än syster Karin som säger att det är bra att äta råkost med rivna morötter? Livsmedelsverket ska självfallet inte tillåtas ge kostrådgivning. Lika lite som expediterna på Ica ska tillåtas ge medicinsk rådgivning när de receptfria läkemedeln snart kommer att säljas där.

Ska det vara så svårt? Rör på dig lite lagom och njut av livet så kan du käka och dricka vad och hur mycket du vill! Hoppar du mellan GI, stenålderskost och kanindiet blir du stressad, orolig, sömnlös, okoncentrerad, olycklig och överviktig. Du blir sjukare och ditt liv förkortas avsevärt. Haha! Nej, lyssna på Caligulas rådgivning och "kosten är klar", hoho!

1. Ta i tu med dina egentliga problem! Sociala och mentala! Snacka ut med chefen, partnern, jobbarkompisen, polaren etc. Trivs du inte med din situation så gör nåt åt den. At once! Gör en djupdykning i din egen själ och rensa upp i dyn. Dämm upp det undermedvetna. Frät bort projektionerna: det du stör dig på hos andra är oftast det du egentligen stör dig på hos dig själv. Det vet du ju själv. Innerst inne. Älska dig själv precis som du är. Du är underbar och kan bara bli bättre. Bejaka dödssynden som heter Stolthet! Den stoltaste dödssynden av dem alla! Häng Gud högt! För Gud gillar inte såna som du! Den härskartekniken ska du skita i! Var stolt och skit i om du råkar fisa under täcket eller inte känner för en långpromenad just idag! Eller är sugen på att ringa hem en pizza!

2. Börja knarka! Här snackar vi om legalt uppåttjack som endorfiner och dopaminer. Dessa gör en pigg och med en stark känsla av välbefinnande. De uppnås bl.a. genom kramar, leenden, solsken, träning (röd triangel: träningsnarkomani är livsfarligt!), dans och headbanging. En vecka på Sweden Rock Festival om året gör dig sunt!

3. Käka och drick vad du vill, men försök variera lite. Inte minst för att det blir så tråkigt annars. Ekologiskt är självfallet bäst, men tänk på att det även är buisness och ett försäljningsknep. Tänk förnuftigt där och låt dig inte luras till överpriser. Säljer bonden bredvid sina egna morötter är det ju OK och mycket godare och nyttare. Särskilt såna där trådiga saker som ser ut som dåligt stöpta ljus. Hälsosam kost är en klassfråga och ett privilegium för de köpstarka grupperna. Ha aldrig dåligt samvete för livsmedel du köper; när du blir rik får du också råd att handla politiskt korrekt! Det ska vara subventioner på hälsosam föda, inte straffskatt på ohälsosam. Spöa upp de välbärgade politiker som säger annat!


Så! Men det finns beprövade saker som inte minst de indiska yogierna framhävt i tusentals år: lök, vitlök och ingefära får man sköna kickar av och de lättar upp rejält i bihålorna! Jag skulle även vilja framhäva pepparrot (wasabi som pepparrot i tub) och stark senap (inte minst engelsk och fransk; dijon har vi fått från gudarna)! Dessa ger en hjärtklappning och vitaliserar inälvorna rejält, samtidigt som de ger en en underbar känsla av välmående!

Dessa hälsotips är de överlägset bästa, och ni får dem gratis av mig! Så nu kan resten av rådgivningsmaffian gå i konkurs och syssla med vapensmuggling, trafficking eller nåt annat man kan tänka sig om dem!

Men så länge man håller sig inom mina rådsramar så kan man även låta sig tipsas av andra. Som dessa som står i dagens Aftonblad (följt av mina visa kommentarer):

* Skär ner på transfetter och socker. (Socker är äckligt och bögigt att ha i kaffet!)

* Ät en lök om dagen. (Så får du även chansen att gråta!)

* Slösa med vitlök, ingefära, gurkmeja, cayennepeppar och chili. (Cayenne är en gudagåva och Livets krydda! Gurkmeja är smaklöst i sig och färgar av sig på köksutrustning, det är dock det som ger färgen på curry, så kör hellre på det och få i dig hälsosam spiskummin, koriander m.m. Och tro inte på myten: vitlök ger en härlig andedräkt och tjejer som doftar vitlök vill jag bara hångla upp!)

* Få 20 minuters solsken varje dag. (Ska själv snart ut på balkongen och njuta! Blir fan så mycket längre än 20 min! Är du på jobbet så: Let the sun shine in!)

* Ät fet fisk. (Ål night lång! Lax, sill, tonfisk, Mmm.... Makrill)


OBS! En av västvärldens största folksjukdomar är fettfobin! Ät mycket fet mat! Det är livsnödvändigt! Bacon, matfett, fet fisk, grädde... Att känna fetter kittla tungspetsen kan bara jämföras med kyssar och annan form av sex!

10 kommentarer:

Vanja Jajja sa...

HÄRLIG läsning! Så fantstiskt bra du formulerar dig, nu blev jag sugen på en pizza!*S*
HA det bra, vi ses snart!

Kram Vanja

Caligula sa...

TACK! Komplimanger förlänger livet! Njut av en pizza och lev längre du med! Snart SRF!!! Kram!=D

broder Daniel sa...

Det var fan i mig den bästa hälsorådgivningen jag läst, bortsätt från vissa aspekter som jag dock tar hänsyn till i detta fall.

Pnilla sa...

Håller med dig helt och hållet. Det är bara en sak jag vill tillägga:
Tänk positivt och sätt inte begränsningarna själv. Allt är möjligt bara men ger det en chans att hända!

Caligula sa...

broder Daniel: Tackar, tackar! Förstår vad du menar och ska inte tvinga i dig fiskolja! Läste förresten nyss att ålbeståndet minskat med 99%.... scary....

Pernilla: Tackar! Glömde ju det viktigaste: "Tänk positivt!" Tack igen! =D

dyermaker sa...

Blåbär! (Att äta, alltså; inte som skällsord... ;))

Caligula sa...

Jaa! Bär öht! Gott, nyttigt, antioxidant och garanterat ekologiskt om man plockar själv i skogen!

Fråga Olle!!! =P

Caligula sa...

Dessutom har Olle en extra poäng som vistas i skogen! Människan är anpassad efter ett liv i naturen, och att vistas där är det mest stärkande som finns för både kropp och själ! Går lika bra med havet, en sjö, en äng eller nåt annat!

Och kommer det en björn så ligg stilla och låtsas att du är död, haha!

Lolla sa...

Rödvin är också bra för själen!

Caligula sa...

Rödvin är själens elixir! =P