tisdag 5 maj 2009

Oförglömlig valborg i Hästveda
























































Campingen vid Lursjön i Hästveda förra veckan var både rolig och trevlig. Jag var sen länge inställd på att göra min baddebut där och då (redan i april!). Och och hoppa från högsta trampolinen. Det gjorde jag också i onsdags. Och lär aldrig glömma det hoppet. Som ni kan se var trampolinen mer eller mindre uppdragen på stranden. Det var vatten som jag landade i. Ett par decimeter. Doktorn blinkade och frågade om jag varit packad när jag var inne på akuten i lördags (efter att ha gått med en bruten fot i tre dar). Jag svarade att näädå, hade bara tagit några Pripps Blå Export, och där står det på etiketten att man ska hålla sig från sjön... han kände igen texten och skrattade!
Vi trodde först på campingen att jag bara stukat foten. Det var sån slipstick-humor och Mr Bean-varning att det enbart var komiskt, och vi garvade åt det hela helgen. Jag hoppar från treans trampolin och när jag ska landa finns där inget vatten... Kalle Anka.... Först fick jag använda mig av av en kvastskaft som krycka. Men jag hade turen att få låna ett par kryckor; Linn som har husvagnen hade ett par hemma som hennes dotter tog med när hon dök upp dan efter. Dottern hade med sin pappa Janne och en kompis. Ungefär samtidigt kom min väninna Emme och hennes pojkvän. De hjälptes åt att flytta husvagnen så att inte surgubben som hade campingen klagade (bil saknades och jag kunde inte hjälpa till att flytta med nävarna). Men jag fick jobbet att fota lite när de andra jobbade. Blev trevliga ass-bilder, haha. Jag kände mig inte mindre löjlig när jag blev skjutsad till dass och andra ställen i samma barnvagn som Linns dotter suttit i 14 år tidigare... Jag fick ju knappast ner röven... Men det var jävligt kul! Linn är stark och säker i handen med erfarenhet från hemtjänsten. Emme har jobbat som personlig assistent och är van vid rullstol, men det var ju kul när hon småfull rusade fram med en och berättade att kom det stenar och så brukade hon tappa sin gamla patient...!

Senare på torsdan dök Emmes polare Emil (sångare i hårdrockbandet Wulfgar från Kristianstad) och hans tjej Erika upp. Vi hade hårdrockfest i en liten stuga med mycket dricka och bra musik. Före det satt vi ute och grillade. Det var vår egen lilla skittrevliga valborg. På fredan satt vi vid en klippa vid sjön och grillade korv. Och småfestade. Emil och Erika hade bara stannat en natt. Vädret var helt underbart hela helgen. Särskilt i lä blev det stekande varmt, och man kunde nästan känna igen solfrossan från SRF. Nätterna var kalla men otroligt stjärnklara och vackra. Och alkoholen och inte minst sällskapet värmde!
På lördan fick jag skjuts hem i Emmes lilla blå coola cabbe! Sen hämtade farsan mig till storasyrrans sambos 50-årskalas. Blev en lugn tillställning; tog ett glas vin till smörgåstårtan och kaffe till vanliga tårtan. Sen skjutsade farsan mig till akuten. Där kändes det lyxigt att skjutsas omkring i en riktig rullstol där man fick plats med arslet, haha!

Jag vill tacka berörda för en skitkul camping och underbart sällskap! Och Linn, Emme och Janne för skjutsen! I såväl barnvagn som cab! Snart dax igen! Men aldrig i helvete att jag kommer att hoppa från en trampolin i det läget igen! Inte ens från ettans trampolin!

10 kommentarer:

Tigerwoman (Linn) sa...

Tack själv för en supertrevlig Valborg. Tror nog att vi ska få dig att hoppa igen.... :)) Men vi väntar på att de ska ta ut bryggan och trampolinen så där är minst 3 m med vatten under ;) Längtar redan nu till vi ska ha fest och myspys därute igen, är ju supertrevligt när ni kommer :)

Caligula sa...

Klart vi ska komma igen! Nu har jag hoppat från det högsta, nu ska jag ta nästa utmaning och hoppa på det djupa, haha! Längtar oxå! Tack igen, Linn! Heaven & Hell och Ozzy-DVD:erna har du redan, Scorpions ska med nästa gång! =D

Caligula sa...

Bilderna på sjön är det nästan vykortsklass på! Underbart läge! :-)

Tigerwoman (Linn) sa...

Har många gånger funderat på att ha en "typ" större boardfest därute. Får ju plats 20 pers i stora huset och 20 till i de andra husen på tomten. Så grymt kul det hade varit om det blev lika lyckat som i helgen. Hehehe men ryktena kring de klassiska Bökåsfesterna får en att rygga tillbaka :(. Man vill ju kunna återkoma igen och igen.

Caligula sa...

Haha, Bökås-festerna var nog inte så stökiga egentligen. Inte bråkiga iaf. Min kompis Greven sa att det var som en enda stor ormgrop där folk höll på att hångla eller däcka... Jag tillhörde definitivt de sistnämnda... =P

Tror att det skulle kunna funka skitbra med en större boardfest där. Hade det blitt tradition skulle det bli skitkul. =)

Caligula sa...

Fast sen är ju "boarden" en inavlad jävla sekt, muahahaha! ;-P

Tigerwoman (Linn) sa...

Men hade inte boarden funnits så hade jag aldrig träffat dig, Emme och många fler. Boarden är ett jävligt bra ställe att plocka ut godbitar ur och finna gemena vänner. Sedan behöver man ju inte nödvändigtvis avla de dåliga sidorna vidare...

Caligula sa...

Utan tvekan är det så! Man kan inte gå på en konsert eller festival eller kryssning utan att springa på nån man känner därifrån. Och jag har träffat några av mina bästa vänner därifrån. Dig och Emme t.ex. =)

Unknown sa...

Haha tror du ska hålla dig ifrån trampolinen.. haha nästa gång får vi väl fiska upp dig från botten.. hehe absolut det är något som vi får göra om snart..
Vi skulle kunna ta en grillkväll hemma hos mig och Fredrik med snart. :)

Caligula sa...

Helt klart, Emelie! Sommaren har bara börjat! ;-D