tisdag 23 februari 2010

Sportlov dag 2 - SJ och panik!!!!


"Sov, du lilla videung, än så är det vinter. Än så sova björk och ljung, ros och hyacinter. Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står. Sov du lilla vide, än så är det vinter."

Brrrrra bit! Vad ska man hitta på denna dag på sportlovet då? Steg nyss upp, blame it on the SJ!!!!

Klockan tre inatt kollade jag Aftonbladets nätsajt. Läste om ínställda tåg. Eftersom jag inte för all krösemos i Småland vill missa Close-Up-kryssningen i övermorgon kollade jag listan över inställda tåg. Och nog FAAEN var vårt med!

Jag snackade med Andreas. Han är ännu mer desperat än jag inför båten (det är han som fått mig såld på Cult of Luna, själv är han närmast besatt och skulle säkert kunna köpa ett Concorde för att ta oss till Stockholm). Det står på biljetterna att de inte går att ombokas eller återbetalas. Men nu är det ju FAKTISKT inte vårat fel utan Statens Järnvägars. Men så läste vi i Aftonbladet att de skulle boka om utan kostnad. Och att det bara var vartannat X2000-tåg som ställde in (jag trodde att det var samtliga då det var en jävla lista). Vilket gjorde att det kändes LITE bättre i magen.

Jag sov hyfsat oroligt i ett par timmar. Ställde alarmet på sex när SJ blev bemannade och ringde upp. Satt med mobilen mot örat i en och en halv timme (!) innan jag kom fram. Behöver jag säga att det var hyfsat pirrigt? Men till slut kom jag fram. Och det var inga problem alls att omboka utan extra kostnad. I själva verket fick vi ett bättre tåg: en timme längre sovmorgon och en timme mindre dötid i Fjollträsk!

Så prövades man i sitt vurm för vintern! Och lyckades hålla sig stark i anden! Och slutade med sitt bittra "Heil Waffen-SJ!" som byttes mot ett muntert "SJ, SJ, gamle vän! Roligt att du lever än!"

Annars har ju nyliberalerna fått vatten på kvarnen (eller snarare snö och is på rälsen) och tror att småkrämare skulle sköta tågtrafiken bättre än ett statligt bolag. D.v.s. en gigantisk bit av den nationella infrastrukturen. Sure, babe! Kolla på Storbritannien så kan ni se att kapitalismen har prövats men inte fungerar i praktiken.

Nååå, mina vännerrrrrrr, som mäster Meduza plägade säga! Vad ska jag hitta på för sportlovsaktiviteter idag då? När jag vaknat sent och allt?

AC! Se så vackert solen bryter igenom från mitt köksfönster! Jag missade precis att fota tre muslim-brudar med svarta Darth Vader-dräkter! Frän kontrast mot den vita snön! Gamlegården är möjligheternas Mecka! DC!

NP: Cult of Luna - Sleep

Inga kommentarer: