onsdag 5 maj 2010

Dunderkhlompan


Jag lyssnar alldeles för lite på radio. Ikväll gjorde jag ett undantag då jag såg att Khoma skulle vara med (Facebook har många fördelar) på P3. Och satan i min lilla gata va bra det va!

Det hanns inte med mycket Khoma i programmet, dock "From the hands of sinners", "In it for fighting" och ett par till nya låtar. Live. Ibland fick man rena Cult of Luna-vibbar. D.v.s. rysningar på gränsen till att storkna totalt!

Sen bidde det P3 Live med Dundertåget. Och satan i min lilla gata va bra det va! Jag fick vibbar från tidigt 80-tal. Precis innan hade jag sett Imperiet från ANC-galan och direkt kommit att tänka på Barn i filmen "G". Som sagt är jag rädd för, och säker på, att Khoma och Thåström kommer att kollidera i schemat på Siesta! näst-näst-nästa vecka. Där missade jag Dundertåget förra sommaren. Då visste jag inte att Stefan Sundström skrivit texterna till Dundertåget. Nu på radion presenterade han bandet och kallade den "Eddie Meduzas arvtagare". Bara här skulle det kunna bli för mycket! Men det kom mera: Dundertågets nya plattas omslag är skapat av Per Åhlin, bildpappan till "Dunderklumpen" och "Karl-Bertil Jonsson"!

Det tog inte slut med detta. Innan en musiktävling mellan Khoma och Dundertåget stack P3 emellan med en låt med Satan Takes A Holiday. Ett band jag absolut inte ska missa på Siesta!. På samma sätt som jag inte får missa nämnde Sundström där! Eller Bob Hund som Dundertåget ofta förde tankarna till!

Rörigt? Tja, hela P3-programmet var som en massa trevliga musikaliska klappar ypperligt ihopknutna av Karl-Bertil Jonsson, en gosse som Dundertåget sa var schysst! Och allt förde tankarna och suget till Siesta! i Hässleholm! Väldigt snart! Dundertåget-missen förra året tar man igen på Sweden Rock några dagar efter! Solen bränns!!!!!

Inga kommentarer: