tisdag 4 maj 2010

Himmel och Helvete
Tyckte att dagen började så bra. Låg kvar i sängen och lyssnade klart på Selma Lagerlöfs "Liljecronas hem"; så vackert slut trots att flickans älskade dog. Bryggkaffe och Pugh Rogefeldt när jag steg upp. Utanför grönskade buskar och träd i solen och jag var beredd på en härlig vårdag. Allt kändes så positivt och närmsta framtiden så ljus.

Så läste jag det jag kanske borde väntat mig hela tiden: Heaven and Hell ställer in hela Europaturnén. Alltså även Sonisphere. Ronnie James är inte tillräckligt kurant. Samtidigt mörknade himlen utanför. Det kändes som en magsup som fick mig att ramla av stolen och slå mig medvetslös mot golvet (det kändes så alltså). Luften gick ur mig. Och lusten. Festivalsommaren kändes helt förstörd. Trots att jag strax innan såg att Katatonia kommer till Metaltown och att de spelar på fredan tillsammans med Rammstein, Nile och Kreator. Precis de band jag ville se samlade på samma dag för att kanske köpa en endagarsbiljett.

Jag var helt enkelt tvungen att avreagera mig. Samtidigt som jag var tvungen att åka in till Domus och handla nåt att äta. Jag kombinerade det hela. Genom att göra riktigt het chili con carne på blandfärs. Först har både en ko och en gris plågats ihjäl för min skull. Ha! I veckan kommer min omgivning att plågas ihjäl av vitlöks- och habanerogaser! Ha! Sen kommer jag själv att plågas ihjäl! Ha! Venoms "At war with Satan" var utmärkt matlagarmusik. Och habaneros-tabascon var riktigt häftig. Ska det börja i Himlen och sluta i Helvetet ska det vara till musik.

4 kommentarer:

Robban sa...

Då tycker jag du ska fundera på om vi inte skulle skaffa Metaltownbiljett istället. Vi är ju ändå där!

Caligula sa...

De släpper endagars till Metaltown idag! Jag drömmer fortfarande om Triptykon och avvaktar... :-p

Robban sa...

Äh! klart vi ska dit, om vi ändå är i Götet!

Caligula sa...

Kör hårt! ;-p \m/