fredag 7 maj 2010

Muslimsk hemlig agenda?

Jag vet inte.... Jag vet inte....

Jag har lusläst Koranen. Som Fan läser Bibeln. Ser det som ett historiskt dokument. Jag fattar inte mycket. I synnerhet som jag läst på svenska och det ju är på originalarabiskan det hela ska läsas. Och fattas. Ty varje ord är gudomligt. Och innehåller rent språkligt så många fler nyanser. Note Bene: Arabiska på 600-talet!

Ska man då inte förstå det heliga som Gud inte har ork att ge oss nu? Om man har albanska, farsi eller franska som modersmål? Eller svenska, engelska eller mandarin?

Är det meningen att det ska "tolkas"? Av manliga imamer? Enbart för att judiska rabbiner och kristna präster stannat i samma konservativa utveckling? Wannabe, eller?

Jag har lusläst Bibeln. Som Iblis läser den. Jag har närmre införståddhet för den. Ty jag gick i frikyrklig söndagsskola som liten. På lågstadiet lät fröken oss tända ljus och läsa Jesus-berättelser. I en icke-konfessionell sekulär skola på 1980-talet. Ska jag sjunga "Jesus älskar alla barnen" så visst...

De allra flesta "svenskar" är ännu "slentrian-kristna". Men vad vet "vi" om kristen teologi? I synnerhet som kristendomen är mer splittrad och atomiserad än.... fan vet vad?

Så är det även med islam. Jag bor på ett område omgivet av islam. En moské som grannhus, muslimer överallt. Jag har undervisat i religion för en massa muslimer härifrån. Eller inte alltid "undervisat"; det har imamen (sunni) gjort för en eller högst två av dessa.... Ett gäng icke-såna "kosovomuslimska" grabbar (kul killar som jag verkligen gillar) hälsade på mig på köpcentret ikväll. De allra flesta har haft hyfsat dålig koll på originalkällorna; men fan så bättre än mig... Tjejer som kanske haft långt utslaget snyggt hår, eller dolt icke-sekulariserat/sexualiterat... Killar som kanske bett till Mecka fem gånger om dan, men ännu oftare tyckt att det är för andra...

Min slutsats är att "muslimer" knappast kan ha en "dold agenda" eftersom inga andra människor pallar nåt sånt...

Vi är alla här just nu! Varför inte lika gärna ha kul??!!!!

En sak är i alla fall jävligt säker: nån "hemlig agenda" har "muslimerna" knappast! Och kan knappast få! Några kanske försöker i "allas" och "Allahs" namn, men.... lycka till, losers!!!! ;-)

Inga kommentarer: