söndag 23 maj 2010

Sommar i Hästveda

Det blev en minihelg på campingen i Hästveda med min väninna Linn. Eftersom hon skulle jobba lördag och söndag och pingsten ger fin helglön så fick det räcka med en övernattning i husvagnen. Men kul var det!

När vi möttes i Hässleholm var vädret inte särskilt lovande. Regn och åska. Vi handlade öl på bolaget och grillgrejer på Maxi. När vi hoppade på bussen till Hästveda spöregnade det. Men vi är av det virket som vägrar ge oss: vi SKULLE grilla!

Det gjorde vi också! Väl framme i Hästveda var himlen blå och solen trängde t.o.m. fram lite diskret. Det var skönt uppehållsväder kilometrarna vi gick till campingen. Vi hade dessutom tur och blev upplockade av en förbikörande campinggranne sista biten. Eftersom jag lovat att klättra upp på husvagnstaket och täta takluckan lite tog vi det först. Vilket var bra eftersom det började småregna sen. Vi väntade och började undra om vi inte skulle bli tvugna att steka upp den tex-mex-marinerade flintasteken ändå och äta inne i husvagnen...

Men det slapp vi! Regnet uppehörde senare på kvällen och vi fick bra fjutt i engångsgrillen! Det var verkligen inte dumt att sitta ute och mumsa flintastek, bacon och delikatesspotatissallad!

Vi snackade länge om att gå ner och "känna på vattnet". Ölen gjorde väl sitt till. Men det var inte alls lika kallt som jag trodde. Vi klädde av oss näck och hoppade i, doppade oss, simmade och plaskade. Hur härligt som helst!

Väl uppe gick vi in i husvagnen och värmde upp oss. Skönt att krypa in i en sovsäck och halvliggande inmundiga öl och kolla på Dio-DVD:er! Det var nämligen Den lille mannen med den stora rösten som var temat för kvällen! Först såg vi den underbara "Evil or divine" från turnén 2002-03 (som jag själv såg på KB i Malmö)! Efter det Heaven and Hell-DVD:n! Linn somnade men jag tittade klart. Efteråt kunde jag inte sova utan gick ner och satte mig med en öl på den röda sandstranden bland kringvandrande kanadagäss och gräsänder. Njöt av den disiga men ljusa gryningen. Sen somnade jag gott i husvagnen!

Vi fick gå upp hyfsat tidigt och åka hem. Då var det riktigt stekande sommarväder. Måtte detta väder hålla i sig nästa vecka när det ska festivalas!

Tack för den allt för korta men riktigt sommarroliga helgen, Linn!

R.I.P. Ronnie James Dio!

We'll sail on, sing a song, carry on
Cause We Rock!!!! \m/
(RJD)

Inga kommentarer: