måndag 18 oktober 2010

Ensamvargavinter



Minusgrader! Jag har längtat länge! Inte efter att frysa! Tvärtom! Att säsongsinviga den skönaste jackan jag haft! Eskimå-vinterjackan jag fick av lilla mamma förra julen! Och de skönaste vantarna jag haft: fleecevantarna jag fick av samma mamma samma jul!

Och att lyssna på Burzums Belus. Mästerverket från i vintras med Balders återkomst från dödsriket-berättelsen om årstidernas växlingar. Den skivan räddade vintern för mig. Och hör liksom till vintern för mig. Vargavinter med Varg Vikernes.

Nu skiftar verkligen årstiderna. När jag promenerade på naturområdet för några timmar sen var det sensommarväder. Nu fryser det på. Riktigt sagolikt och njutningsfullt om man är rätt klädd. Stjärnhimlen strålar över fältet. Orion ser ut att vila på rygg några meter ovanför mitt hyresområde. Skogsdungen är helt svart när månen inte tränger igenom träden. Jag lutade mig mot en trädstam, slöt ögonen och bara njöt. Jag gick ut på bryggan vid sjön. Beskådade inte solnedgången denna gången utan den starkt lysande månen med sin aura och blåa krans.

Jag hoppas på en ny riktigt lång och vit vinter. Ännu en äkta vargavinter. Med ett soundtrack av Varg Vikernes. Det passar en ensamvarg som jag. Men det kan vänta till december. Och vara till mars. Oavbrutet. Gärna vinter, men först en rejäl höst!

3 kommentarer:

magda sa...

Du förefaller vara väl rustad inför vintern! Jag tänkte faktiskt att jag snart ska plocka fram min dunjacka, jag också. Jag vägrar frysa!

Erin Winslow aka Itsbugart sa...

Du har din jacka och din choklad och ditt badkar! Vad mer behöver man?!!! :-)

Caligula sa...

Välutrustad är man som sagt! Julklappschokladen är tyvärr slut, men badkaret är kvar med varmvatten och allt! Hade inte Pingu, pingvinen som alltid frös, ett badkar som han åkte omkring i? :-D