tisdag 5 oktober 2010

Solkad solidaritet och skavande skosulor

Jag älskar måndagar! Förhoppningar om en ny härlig vecka med mycket kul och lite undanstökat som lättar samvetet! Särskilt denna veckan har jag sett riktigt fram emot! Kunde knappt sova inatt!

Och det började riktigt bra! Vann 25 spänn på en Triss-lott, haha! Som jag hämtade ut samtigt som jag äntligen fick en ny mobil i mina händer! Julafton! Sony Ericsson Zylo! Walkman-mobil precis som min förra som jag verkligen saknat! Nu blir jag anträffbar igen! Och kan fota igen! Och lyssna på musik när jag är ute igen! Känner mig som en människa igen!

Sen blev det till att hetsa ner till Malmö stad! Jag skulle ju vara solidarisk idag! Gå på Musik för Gaza och äntligen få se Jan Hammarlund! Dessutom skulle jag hinna med måndagsdemonstrationen Mot rasism för mångfald! Tusentals, eller åtminstone hundratals, i ett fackeltåg mot den politiska höstkylan som slår hårdare än vargavintern mot SJ för ett drygt halvår sen! Fjärde oktober är inte längre kapitalisternas första och enda demonstrationsdag! Tanken om löntagarfonderna och ekonomisk demokrati är lika drömlikt försvunna i ett tidigare årtusende som John Blund på TV!

Det är tydligen Kanelbullens Dag! Jag skulle bli utan detta äktsvenska fornminne, men trycka i mig en falafel på Möllan! Så kan det gå när vi ännu står utan en integrationsminister!

Jag hann inte ner till samlingen innan demonstrationen! Men tåget passerade förbi mig vid Möllan! Skulle jag gå med? Det var ett ynka litet tåg! Till synes bestående av olika "autonoma" grupperinger! Med den klassiska talparollen: Internationell solidaritet! Arbetarklassens kampenhet! Seriöst: tycker Ni att det är en upphetsande paroll? Inte ens doktorsavhandlingen jag läste på tåget har ett så knastertorrt vulgär-marxistiskt-pornografiskt språk! Skulle detta locka Malmös proletära befolkning till tolerans och avstånd mot rasism? Att inse att högerpolitiken splittrar och spelar ut arbetarklassen mot sig själv? Och Krösus Sork är du och bror med Joakim von Anka och skrattar hela vägen till banken? Om det ska vara plakatmässigt: varför inte ett maoistiskt: Låt tusen blommor blomma!? Eller som jag tror att Åke Jävel skulle ha sagt: Vi tycker olika - döda dom rika! (Det sistnämnda var självfallet ett oseriöst skämt! Det skulle naturligtvist aldrig funka! Tänk själva: mer än fyra ord!)

Jag fick min falafelrulle på Möllevångstorget! På snabbmatskedjan Falafel nr 1! Demonstration fick vara! Min solidaritet tröt! Jag fick försöka hitta med en stadskarta till Industrigatan där musikkvällen skulle vara! Jag gick såklart åt fel håll på Nobelgatan och kom halvvägs åt helvete! Vände och kom mer centralt! Och helvägs åt helvete! D.v.s. rätt! Det hela var utannonserat att vara på Industrigatan 20! På Utkanten (ett mer än träffande namn!); Malmös största allaktivitetshus!

När jag väl kom till ungefär rätt adress en timme försent var jag inte långt ifrån lipen! Fötterna började brinna som helvetets eldar redan när jag hämtade mobilen på Ica Kvantum hemma på Näsby! Nya skor och första skoskaven! Men det var självfallet inte bara det! Jag hatar den ensamma utsattheten i mörka och depressiva industriområden med koldioxidtung luftfuktighet! Och frustrationen över att kanske missa nåt man sett fram emot väldigt mycket! För att man inte vet hur man gör! Och jag visste fan inte var stället var! Jag hade lokaliserat mig till området kring gatumumret, men ingen fanns att fråga! Till slut hittade jag några karlar vid en bil! De kände inte till Utkanten (och jag förstår dem)! Men de undrade om det var där de spelade rockmusik! Och pekade precis tvärs över gatan! Det var dessutom rätt nummer! Men jag skulle "gå in från baksidan"! Jag blev glad såklart! Den ena av karlarna (såklart medelålders trevliga blattar) sa skrattande att han trodde att jag var en tjej p.g.a. det långa håret (själv var han helflintis) och att han skulle få en kram! Jag sa med utsträckta armar att han kunde få en ändå (skulle man på Jan Hammarlund så skulle man)!

Fy fan vilket ställe det var! Värre än ett fängelse! En slags korsning av fabriksbyggnad och hyreshus! Taggtrådsstängsel precis överallt! Man fick gå runt huset för att kolla efter öppna dörrar eller portar, vilket innebar att passera instängslade industribyggnader hundratals meter! Vid den låsta "bostadsporten" hörde och såg man att ungdomar höll på med rock i en replokal på en av de översta våningarna! Att det måste vara Utkanten rådde det ingen tvekan om! Men utspelade sig Musik för Gaza här?!

Vid en tvärgata ställde jag mig och väntade på bussen hem! Jag hade gett upp! Mina ögon var svarta som Satans själ! Där fick jag däremot nog med musik för att uppväcka ett leende! Tre meter ifrån mig stod en liten orkester med öppet fönster och spelade orientalisk musik! De repade även de! Så lite mångfald fick man för helvetesresan till Malmös helvetiskaste regioner!

Det blev inte mycket av solidaritet.... men om jag får smeka mina bröstvårtor och navelsträng: Är inte jag med mina brinnande fotsulor med snart sprickande vattenblåsor ganska solidarisk ändå?!!!*

Och som en tröst hade jag min lilla nya älskling att kela med på tåget hem! Mobilen! Trots att batteriet dog och nästan mitt hjärta med det...!

*Jag är fortfarande proppmätt av falelrullen och Pepsin! Jag nämner inget om Gazas befolkning som trängs som sardiner i världens största utomhusfängelse där de bombas, beskjuts och trakasseras av Israel med hjälp av Sverige för att fly hit, trakasseras på nytt, terroriststämplas och se Israels största understödjare i Alliansen och Sverigedemokraterna vinna valet...

Guilty - liar, liar
You'll burn in fire
Guilty - liar, liar
Guilty
(RJD)

2 kommentarer:

broder Daniel sa...

Falafel No1 vid Möllan har de bästa falaflarna, så det är bara att le och se glad ut trots blödande fötter och missad Janne H.

Caligula sa...

Mycket god falafel! Äkta efter-KB-klassiker!