fredag 11 mars 2011

I just want you! - en bröllopsblogg












Hey little sister, who´s the one you want?
It´s a nice day for a white wedding!


Nej, det blev ingen Billy Idol i Jämshög kyrka när min lilla syster Emma till slut fick sin Jimmy framför altaret. Efter tio år av väntan och samlevnad, två fina ungar och en till på väg. Däremot blev det Ozzy Osbourne:

There are no believable gods...
I just want you!
I just want you!
I just want you!
I just want you!


Det var torsdag eftermiddag och vi hade hela kyrkan för oss själva. Tillställningen gick snabbt och den unga kvinnliga prästen lät både Gud och Jesus stiga åt sidan. Idag var det Emma och Jimmy som var de viktigaste. Och kärleken. I vardagen. Som att skrapa rutorna på bilen en tidig kylig morgon. Det hela var så sött och rörande att jag blev tårögd.

Om vigseln gick snabbt varade efterfesten i det nya och fräscha församlingshemmet desto längre. En välkomstdrink följdes av en bröllopsplanka med allsköns delikatesser: lax, kycklingfilé, kassler, bönsallad... Kaffe och efterrätt på detta... Och öl och vin... Det blev ingen fest i dagarna tre. Däremot åt och drack man för dagarna tre. Det hurrades för brudparet, presenter öppnades och Jimmy tillkännagav att han numera bär vårt stolta släktnamn: Lund. Ett riktigt sagobröllop. En helt vanlig torsdag i mars. Hmmm... Sa jag "helt vanlig"?!

4 kommentarer:

Ladyintuitionstardust sa...

Vackert!
Bröllop är vackert.
Äktenskapstanken likaså.
Fest är aldrig fel och din nya frisyr ser ut att klä dig:)
Visst gick väl interiören rätt mycket i guld o svart, eller?
Den där trakten är rena rama "Heimat" för mej;)
Ha en bra helg!

Caligula sa...

Tackar! Håller med om att det var vackert! Svart och guld kan nog stämma, mycket guld i alla fall! Minns när lille/store Oskar som står framme vid altaret i svart kostym och slips var liten och vi var på ett barndop i samma kyrka. Han pekade på det stora Jesus-krucifixet och utbrast: -"Vilken läskig gubbe!" Nu var det en annan liten kille, Vincent, som kommenterade att det var "läskig musik" eller vad det var... :-)

Det är vackra trakter! Natursköna! Bra helg du med! :-)

Linda P Kristianstad sa...

Fan vad snygg du är i nya frillan! ;-)

Caligula sa...

WoW! Tack Linda! Vill du gifta dig med mig! :-P