söndag 20 mars 2011

♥ Kärlek, Befrielse och Njutning ♥


Tänk att det nästan ska ta 40 år av ens liv att inse det självklara. Att man kan välja att bara umgås med de som älskar en. Och som man älskar. För att man mår bra av det. För sin egen skull. Och för andras.

Det är precis som att man måste göra det svårare och mindre behagligt för sig bara för att någon eller något säger det. Det är fult att må bra. Det är fult att älska sig själv såsom sin nästa.

So sick! Gud? Överjaget? Samvetet? Häng tyrannerna högt!

Samma med jobb och utbildning. Har man möjlighet att ta för sig ska man för helvete ta det. Allt annat är ett hån mot mindre privilegierade. Och inte minst mot våra förfäder och mödrar som banat väg för vår befrielse.

Eller att bara älska läget. För att man är bekväm med det. Kan njuta av det. Att njuta är det högsta. Det gudomliga. Moroten som evolutionen driver oss med. Sinnlighet är en dygd. Ät, drick, sjung och njut. Och älska! ♥

Och kom inte och säg att du inte har tid! Det är det enda du har i vår förryckta förtryckta tid!

15 kommentarer:

Tigerwoman sa...

Man vet ju aldrig innan man möts ifall det är en idiot man har att göra med :):

Tigerwoman sa...

Det jag ville säga var att man på nått sätt utgår ifrån att alla människor är goda och har samme moral-etik egenskaper som en själv.

Caligula sa...

Jag har slutat utgå från sånt. Men tycker att samhälle, lagar, vett, etikett, sociala konvensioner o.s.v. ska utgå från samma etik och moral.

Det jag skriver i bloggen är egentligen en tanke som slår mig gång på gång varje gång jag träffar personer jag tycker om och har kul med. Ett medvetet val. Jag tror det har med evolutionen att göra. Kaka söker maka. Och lär sig efter några bett om kakan är räli eller inte. :-P

Tigerwoman sa...

Evolution?? Man gör ju ändå ett vänskapsval som består av de människor man älskar. Hade evolution rådat hade störst och vackrast med de bästa förutsättningarna vunnit.

Caligula sa...

Men det är ju just så! De man funkar och mår bra med har de bästa förutsättningarna, och de tycker man är störst och vackrast i ens liv! :-)

Anonym sa...

Håller inte med alls på det...To be continued *kram*

Caligula sa...

Evolutionen för mig är inte "Djungelns Lag"; att de största och starkaste härskar. Det är med Darwins ord "Survival of the fittest". Man söker sig till de man passar för. Man skaffar inte barn med och blir "naturligt" kåt på kriminella "alfahanar" till våldtäktsmän. Det gör man med snälla och omtänksamma människor. De som gör annat har bevisade psykologiska störningar. Och blir skoningslöst undanskaffade av evolutionens gudomliga hand...

Tigerwoman sa...

Och med sina älskade vänner har man ju varken tänkt att bli kåt på eller skaffa barn med. Vänskap för mig följer inte alls evolutionära reglemente. Jag kan mycket väl vara vän med en "kriminell alphahane", det är ofta de som respekterar mig och har allra mest att ge tillbaka.

Sedan kan det mycket väl vara så att va sållar olika i vänskapsbanken.

Caligula sa...

Håller inte alls med dig där. Kärlek, ömhet, närhet och vänskap är typ samma sak. Slemmiga typer och respekt är motsatser. Men det är vad jag tycker. ;-)

Tigerwoman sa...

Vi har lite olika syn på det där då. vilket kanske inte var nått nytt heller. Den som du tycker är slemmig kanske grannen störtgillar. Respektera varandra i en vänskaps eller partnerrelation är nog A o O för att det ska funka.

Caligula sa...

Men då är man ju förhoppningsvis anpassade efter varandra och evolutionen har rätt? ;-)

Ladyintuitionstardust sa...

Snodde bilden;)

Visst ska man umgås med de man gillar, det är ganska enkelt att konstatera det MEN folk är jäkligt mångfasetterade i min värld, åtminstone..
Det var enklare förr,tycker jag, "När världen var svart-vit";)

Tigerwoman sa...

Anpassade efter varandra hahaha jag dör av garv...hahaha kan inte sluta skratta.

Caligula sa...

Respekt är väl en ganska hög fort av anpassning? :-)

Caligula sa...

Bilden är härlig! Själv snott den nånstans! ;-)