onsdag 9 mars 2011

Socialstyrelsen rekommenderar: Far och flyg!









Raj raj! Så skulle det bära av till Umeå från Skåne för en liten norrländsk minisemester! Jag packade resväskan! D.v.s. en sliten plastkasse med toalettartiklar, medicin, mobilladdare, underkläder och Henrik Berggrens Palme-biografi! Och en halv pava whisky! Raj raj!

Det blev flygbuss från Malmö central! Jag hittade en fin parkbänk att vila min slitna kropp på! Och läska mig inför resan! Märkligt att inte andra satt ute och njöt av denna vackra gråkalla vårvinterdag? Raj raj!

Så satt man äntligen i bussen till Sturup! Med Savoy Hotel bakom sig! Raj raj! Putäll på er, grevar och baroner!

Sturup! Men va fanken?! Man fick inte medtaga vätska alls på flyget! Inte ens tunga och hårda flaskor! Och rökarna som gnäller över att de är så "förföljda" som inte får gasa ihjäl de andra passagerarna! Men vi som bara vill ta "en liten wirre mot flygskräcken"?! Terrorrisk? Bah! al-Qaida kan fara och flyga! Raj raj!

Bromma. Dödens väntrum. Rena rama Guantanamos tortyrkammare. Ångest.

Men så vart man framme på Umeå Airport! Och vart upphämtad av Vince-Expressen!!!! för direktfärd till Mumin...Umedalen och broder Daniel med familj! Privatchaufför/assistent Hjalle hann med en välkomstkaffe han med!

Skål för soliga snöiga Västerbotten med två vänsternävar! Toppen!

Inga kommentarer: