onsdag 16 mars 2011

Vårskrik! (härdsmältor härdar)


Ännu en härligt solig dag. Kan inte bli bättre när man är ledig. En snabbrunda till Af, sen blir det en solskenspromenad på naturområdet. Ikväll blir det en föreläsning med Dick Harrison om vikingatiden. Och lasagne. Nu kaffe och Dark Tranquillity.

Sol gör mig lycklig och pigg! Och frisk luft! Stärker en till kropp och själ!

Men vågar man ens andas dagar som dessa? De stackars japanerna gick ju redan innan omkring med munskydd så fort de fick en av de där söta små förkylningsbacillerna som alla svenskar lider av nu. Nu blåser det nukleära vindar igen. Stärkande? Härdsmältor härdar?

Knappeligen! Men solen gör! Frisk luft gör! Våren gör! Gå ut och möt den var Du än är! Bringa ut ett vårskrik a la Ronja! NU!

För övrigt anser jag att det är tämligen ointressant hur mycket japanerna mörkar om kärnkraften. Varför ställer ingen frågan hur mycket de svenska makthavarna och kärnkraftslobbyn mörkar om osäkerheten, kostnaderna och farorna med detta vansinne? "Vår" kärnkraft som när reaktorn är läck i Barsebäck eller Ringhals brinner kommer att drabba fan så många fler än oss och våra barnbarnsbarn i evighet? Amen!

Ingen säker förvaring för kärnavfallet



Livsfarligt i 100.000 år